Care este ADEVĂRATA rată a mortalității cauzată de coronavirus?

Care este ADEVĂRATA rată a mortalității cauzată de coronavirus?

Cifrele relevă că doar 0,6% dintre pacienții din Germania mor, dar rata în Italia este de peste 10% din cauza unei diferențe în regimurile de testare.

Adevărata rată a mortalității coronavirusului este încă un mister, deși focarul global al virusului se pregătește să intre în a patra lună.

Datele din întreaga lume sugerează că 4,5% dintre persoanele care iau coronavirus – unul din 22 de pacienți – mor de boală.

Aproximativ 23.700 de decese au fost înregistrate dintr-un total de 530.000 de cazuri, conform datelor de ieri.

Se estimează că rata mortalității reale va fi considerabil mai scăzută, dar numărul oficial variază foarte mult de la o țară la alta, datorită modului în care sunt testați oamenii.

Italia, cea mai lovită țară din lume, are o rată de mortalitate de 11,3% – peste 9100 de oameni au murit.

Acest lucru a fost atribuit populației în vârstă a țării și intensității epidemiei într-o zonă relativ mică, cu care structurile de control s-au străduit să țină pasul.

Între timp, Germania are o rată a mortalității foarte scăzută de doar 0,62 la sută, cu doar 304 de decese de la aproape 50.000 de pacienți.

Și acest lucru se poate datora faptului că pacienții sunt mai tineri și țara testează mai riguros persoanele care sunt doar ușor bolnave.

Regimurile de testare guvernamentală, care variază la nivel mondial, afectează aspectul pozitiv sau negativ al ratei mortalității unei țări.

Un număr mare de pacienți, comparativ cu un număr redus de decese, va reduce rata mortalității, dar dacă sunt testate doar persoanele bolnave grav.

Ca în cazul Regatului Unit, de exemplu – rata mortalității va fi mai mare decât realitatea, deoarece cazurile ușoare nu sunt luate în calcul și o proporție mai mare dintre cei diagnosticați vor muri.

Numărul de teste pe cap de locuitor nu se aliniază cu ratele mortalității țărilor, arătând însă că alți factori precum capacitatea spitalului și vârsta pacientului sunt, de asemenea, importante.

Rata actuală de mortalitate din Marea Britanie este de 5,21 la sută, cu 759 de decese din 14.579 de cazuri confirmate, dar numai pacienți din spital sunt în prezent testate.

Un studiu al datelor lui Wuhan, a sugerat că rata reală a mortalității este în jur de 1,4 la sută, mai mică decât estimările Organizației Mondiale a Sănătății, de 3,4. procente.

Profesorul Duncan Young, un expert în terapie intensivă la Universitatea din Oxford, a declarat că rata mortalității  „depinde de politica de testare”.

El a spus: „Testarea mai multor pacienți crește numitorul (persoanele care au un test coronavirus pozitiv) și, prin urmare, pentru un număr dat de decese reduce rata mortalității cazului.”

Elveția, o țară de doar 8,4 milioane de oameni, are una dintre cele mai mari rate de testare, testând 10,88 persoane la o mie de oameni, conform ultimelor date.

De asemenea, are o rată a mortalității scăzută – 1,68 la sută, cu 207 de decese din aproximativ 12.300 de cazuri.

Între timp, țările cu un procent de mortalitate de aproximativ 5% – Franța (5,74), Regatul Unit (5,21) și Olanda (6,33) – au o capacitate de testare semnificativ mai mică.

Franța, de exemplu, testează doar 1,49 persoane la o mie; Marea Britanie testează 1,59 la mie; iar Olanda testează aproximativ 2,21 la mie.

Însă testele ample nu garantează că rata mortalității va rămâne scăzută.

Italia și Spania au rate de testare ridicate – 5,79 și 7,1 teste la fiecare mie de persoane – dar au, de asemenea, cele mai mari rate de mortalitate din lume.

Rata mortalității în Italia este atât de mare, deoarece țara are o populație atât de vârstnică, cu aproape un sfert din oameni (22%) cu vârstă peste 65 de ani.

Și epidemia țării a explodat într-o regiune relativ mică din nord – Lombardia – supraîncărcând rapid spitalele și făcând pacienții mai susceptibili să moară, deoarece nu au putut primi asistența medicală de care aveau nevoie.

De ce este mai mică rata mortalității în Germania?

Germania are cele mai puține decese de coronavirus din orice țară cu focar sever, cu mai puțin de 1% pacienți care au murit.

Testele rapide, pacienții mai tineri și focare tardive pot contribui la capacitatea de recuperare rapidă de COVID-19.

Rata mortalității este de doar 0,62 la sută cu peste 49.000 de cazuri.

Cel puțin 80% dintre pacienții cu coronavirus se pot aștepta să aibă doar simptome ușoare, cum ar fi o răceală sau gripă și să se recupereze pe deplin, au spus oamenii de știință.

Vârsta medie a pacienților infectați este, de asemenea, semnificativ mai mică decât în ​​Italia – 46 comparativ cu 63 – reducând riscul pentru pacient.

Spitalele germane par, de asemenea, mai bine pregătite. Are 29,2 paturi de terapie intensivă la 100.000 de persoane, comparativ cu 12,5 în Italia.

Această capacitate de a face față creșterii numărului de pacienți înseamnă că numărul morților este mai probabil să reflecte pericolul prezentat de coronavirus decât pericolul de a fi internat într-un spital supraîncărcat.

În Italia, pacienții mor pentru că nu pot fi îngrijiți în spitale.

Răspândirea cazurilor în Germania pe o zonă mai largă ar putea contribui, de asemenea, la reducerea presiunii asupra spitalelor.

De ce rata mortalității este catastrofică în Italia?

Italia are cea mai mare rată de mortalitate de coronavirus din lume, cu una din 10 persoane care suferă de boală sau care a murit din cauza acesteia.

Experții spun că, având una dintre cele mai îmbătrânite populații din lume, un număr mare de cazuri concentrate într-o zonă mică și statistici inexacte contribuie la impactul mortal pe care virusul îl are aici.

La cel puțin 80.589 de persoane au fost diagnosticate cu virus, zilele trecute, 9.134 sunt confirmate decedate.

Rata mortalității sale este de 10,19 la sută, conform unor date – cea mai mare din lume. Mai sus, din alte surse, reieșise o rată de 11,3 la sută!

În China, rata mortalității este de aproximativ patru procente, iar oamenii de știință au sugerat că aceasta este în realitate mai mult mare decât cifra raportată, deoarece este posibil ca multe cazuri să nu fie divulgate.

Italia are cea mai mare populație în vârstă din Europa, cu aproape un sfert din persoane (22%) în vârstă de peste 65 de ani.

Iar vârsta medie a pacienților Italiei este de 63 de ani, cu un risc peste medie de deces cauzat de virus.

Din cauza unui focar brusc și dramatic pe spitalele din nord se află o presiune enormă, ceea ce înseamnă că pacienții nu pot primi îngrijiri de înaltă calitate de care au nevoie.

Aici, virusul se poate răspândi mai ales în spitale din cauza aglomerației.

Experții mai spun că adevăratul număr de cazuri nu este încă înregistrat în Italia, deoarece infecția se răspândește atât de rapid, iar persoanele cu boli ușoare nu pot fi luate în calcul.


Încă nu este clar de ce rata mortalității în Spania este atât de ridicată (7,7 la sută)

Poate se datorează faptului că epidemia crește rapid în stadiile inițiale, fără teste pe scară largă pentru standardizarea numărului maxim de decese dintr-un număr mare de cazuri ușoare.


Un focar în expansiune rapidă ar putea fi, într-un alt sens, și motivul ratei de mortalitate incredibil de scăzute a Germaniei.

Autoritățile germane au testat rapid persoanele cu simptome ușoare chiar timpurii în epidemie, ceea ce creează un tampon împotriva unei rate mari de mortalitate.

Testarea înainte de o creștere a deceselor ar putea menține rata mortalității scăzută.

Și rata mortalității din Germania poate fi, de asemenea, artificial scăzută, deoarece este la începutul focarului și poate dura ceva timp până când mor pacienții bolnavi critic.

De asemenea, spitalele germane ar putea face față mai bine valurilor de pacienți, în timp ce spitalele din Italia și Wuhan, de exemplu, erau complet supraîncărcate.

În Austria, o altă țară cu o rată a mortalității scăzută (58 de decese la 7.500 de persoane – 0,77 la sută), vârsta pacienților poate fi un factor care contribuie.

Potrivit profesorului Heinz Burgmann, la MedUni din Viena, multe infecții ar putea fi localizate în vacanțe în Tirol, o faimoasă regiune de schi de la granița dintre Italia și Austria.

Aceasta a însemnat că s-au numărat printre tinerii care, la întoarcerea lor, încă nu au avut timp să infecteze mulți oameni în vârstă înainte de începerea restricțiilor de circulație.

În Austria, el a spus că majoritatea persoanelor infectate aparțineau grupului de vârstă de 45 până la 54 de ani, nu grupului de risc de peste 65 ani.

Thomas Czypionka, șeful economiei sănătății la Institutul de Studii Avansate din Viena a spus: „Cei care merg la schi sunt de obicei mai tineri și au o imunitate mai bună”.

Rata mortalității prin coronavirus ar putea fi jumătate din ceea ce liderii mondiali ai sănătății se așteptau să fie.

Cercetătorii internaționali au colectat date despre cazurile de coronavirus din Wuhan, orașul chinez cu 11 milioane de oameni în care boala mortală a apărut în decembrie 2019.

Ei au descoperit că, în general, numărul de persoane care au murit după ce s-au îmbolnăvit de coronavirus a fost de 1,4 la sută.

În comparație, estimările Organizației Mondiale a Sănătății indica faptul că 3,4 la sută dintre pacienții diagnosticați au murit.

Și cifra reală este probabil și mai mică, deoarece se crede că nu sunt diagnosticați atât de mulți oameni. În comparație, rata mortalității gripei este în jur de 0,1 la sută.

Adesea, pacienții cu coronavirus nu știu că sunt infectați – opt ​​din 10 probabil nu au simptome în primele etape ale unui focar, ei au semne atât de ușoare încât nu se gândesc la virus.

În Wuhan, spitalele au fost copleșite și nu a fost posibil să se testeze cazuri mai ușoare.

Studiind pacienții, au descoperit că timpul mediu de la debutul simptomelor – febră sau tuse – până la moarte a fost în medie de 19 zile. Durata reală este totuși cuprinsă între 16 și 24 de zile.

Pentru cei cu vârsta cuprinsă între 15 și 64 de ani, rata medie a mortalității a fost de 0,5%, cu un interval rezonabil de la 0,2% la 1,3%.

Peste 64 de ani au o rată a mortalității de 2,7%, cu estimări scăzute și ridicate de 1,5% și 4,7%.

Constatările susțin ceea ce oficialii au știut de mult timp: că oamenii în vârstă sunt mai expuși riscului de deces din cauza COVID-19.

Cu toate acestea, aceasta este semnificativ sub estimările anterioare ale ratei mortalității de 2 până la 3%, care a fost prevăzută de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

OMS a lansat o declarație pe 3 martie: „La nivel global, aproximativ 3,4 la sută din cazurile de COVID-19 raportate au decedat. În comparație, gripa sezonieră omoară, în general, mult mai puțin de un procent din cei infectați.”

Cu toate acestea, profesorul Wu și colegii au declarat că rata estimată a mortalității lor este încă „îngrijorătoare”.

„Pentru publicul larg, principala preocupare cu privire la incertitudine poate genera frică, chiar panică”, au scris autorii studiului.

Probabil nu există o cauză mai mare pentru o astfel de anxietate decât probabilitatea relativă de deces cauzată de infecție.

Rezultatele sunt probabil mai bune cu măsuri pentru „aplatizarea curbei” epidemiei. Aceasta încetinește răspândirea cazurilor prin suprimarea vârfului.


Strategia, adoptată de guvernul britanic, are drept scop reducerea presiunii asupra serviciilor de sănătate și acordarea timpului pentru găsirea tratamentelor și a vaccinurilor.

Profesorul Wu și colegii sunt de asemenea de părere că, în cel mai rău caz, „majoritatea populației va fi infectată”.

Aceasta se bazează pe faptul că virusul nu a mai fost văzut până acum, ceea ce înseamnă că nimeni nu au imunitate la acesta și nu există în prezent niciun vaccin împotriva lui.

Cu excepția cazului în care, spun ei, intervențiile drastice de sănătate publică sunt aplicate pentru perioade îndelungate „și / sau vaccinurile devin suficient de repede disponibile”.


Dar măsuri extreme, cum ar fi închiderea școlilor, pub-urilor și restaurantelor, anularea evenimentelor sportive și stimularea distanțării sociale, au fost puse în aplicare la nivel global, urmând exemplul Chinei.

Wuhan a fost izolat de lumea exterioară încă de la sfârșitul lunii ianuarie, când toți cetățenii au fost supuși unui blocaj impus de stat.

Echipa de cercetare afirmă, de asemenea, că adulții cu vârste cuprinse între 45 și 65 de ani sunt de trei ori mai sensibili la infecții decât cei cu vârsta cuprinsă între 15 și 44 de ani. Aceasta sare la 6,4 ori la oricine are peste 64 de ani.

Robin May, profesor de boli infecțioase la Universitatea din Birmingham, a declarat: „Aceasta este o analiză epidemiologică detaliată, iar rezultatele sunt încurajatoare, deoarece acestea indică o rată a mortalității mai mică din COVID-19 decât s-a estimat până acum.”

”Aceasta este o informație nouă foarte importantă, care va ajuta la ghidarea răspunsului sănătății publice la această pandemie.”

„… însă, dat fiind că acest studiu se bazează în primul rând pe datele Wuhan, nu reflectă neapărat ratele de mortalitate care pot fi observate în alte zone ale lumii.”

Cercetătorii au observat că „estimările se bazează pe numeroase presupuneri”: s-au folosit diverse surse de date, fiecare cu propriile cifre.

Studiul a început la începutul lunii februarie, de atunci, OMS a declarat o pandemie globală, iar unele țări au luat măsuri imediate.

Speranțele au crescut atunci când orașul Wuhan nu a mai raportat cazuri noi pentru prima dată, ceea ce sugerează că strategiile sale de stăvilire a epidemiei ar fi avut succes.

Între timp, virusul continuă să facă ravagii în Europa, America și restul lumii.

99% dintre victimele italiene se află într-o stare de sănătate precară preexistentă.

99 la sută dintre decesele coronavirusului din Italia sunt pacienți cu probleme de sănătate existente, potrivit unui studiu realizat de serviciul de sănătate al țării.

Cercetările asupra a 355 de decese au descoperit că doar 0,8 la sută, nu au avut alte boli înainte de a fi infectate.

Aproape jumătate dintre cei infectați – 48,5 la sută – aveau deja trei sau chiar mai multe probleme de sănătate înainte de a fi diagnosticați cu Covid-19.

Alți 25,6% au avut alte două „patologii”, în timp ce 25,1% au avut doar una.

Cercetările realizate de Institutul Național de Sănătate din Italia arată că persoanele cu boli existente sunt mai susceptibile să moară de coronavirus.

Potrivit studiului, cea mai frecventă dintre aceste probleme în Italia include hipertensiunea, bolile de inimă și diabetul.

Aproximativ 76,1 la sută dintre pacienții care au murit de Covid-19 au avut anterior probleme cu tensiunea arteriala crescută.

Peste o treime – 35,5 la sută – au avut diabet, în timp ce 33,0 la sută au suferit de boli cardiace ischemice.

Aproape un sfert, 24,5 la sută, suferise de boli legate de tensiunea arterială. Exemple mai puțin frecvente au inclus demența și bolile hepatice.

Oamenii de știință nu au stabilit încă de ce persoanele cu hipertensiune arterială sunt mai vulnerabile la coronavirus.

Ce este de făcut? Respectarea măsurilor restrictive, a igienei, creșterea imunității, dar, cel mai important, susținerea moralului ridicat, evitarea panicii, a abuzurilor de mâncare, alcool, medicamente, integratori, alte produse… Sursa noastră: DailyMailOnline.co.uk.

Cât va dura pandemia depinde de fiecare dintre noi, deci, și de TINE!

Distribuie acest articol și vei primi recunoștința noastră …dar și a celor interesați de informații atent verificate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.