Care este adevărul despre teoria conform căreia copiii plătesc păcatele părinților?

Multă vreme s-a perpetuat ideea că păcatele se moștenesc până la a șaptea generație. Care este, însă, adevărul despre teoria conform căreia copiii plătesc păcatele părinților? Părintele Constantin Necula are o viziune interesantă asupra acestui aspect.

De ce nu mai plătim păcatele părinților

Conform părintelui Necula, această teorie nu mai are susținere în zilele noastre. În viziunea sa, boala copiilor nu este o plată pentru nimic, ci semnul biruinței lui Hristos.

În Vechiul Testament, se spunea că “Părinții mănâncă aguridă, iar copiilor li se strepezesc dinții”, însă odată cu răstignirea pe cruce a lui Iisus, am fost dezlegați de păcatul strămoșesc.

Care este rostul suferinței

Despre rostul suferinței în viețile noastre vorbea și părintele Arsenie Boca. Acesta era de părere că necazurile nu trebuie privite ca pedepse, ci ca lecții de viață.

Suferința omului nu este întâmplătoare. Ea îl apropie de Dumnezeu. O persoană care are un copil bolnav se pocăiește mai ușor, se întoarce cu fața spre credință. Iisus Hristos spunea că “Cel ce va răbda până la sfârşit, acela se va mântui”.

La fel, copilul bolnav. Prin boală, se purifică și se mântuiește.

Sfatul părintelui Necula pentru părinții care au copilașii bolnavi

Boala copilului nu trebuie să fie privită ca o povară pentru părinți. Nu este o penitență, este cea mai ușoară cale spre mântuirea sufletului copilului și părintelui. Și niciun părinte n-ar trebui să se rușineze de boala copilului.

Părintele Constantin Necula explică de ce trebuie să duci cu demnitate crucea bolii copilului: “Un copil fără părinți se cheamă orfan, o soție fără soț se cheamă văduvă, un soț fără soție se cheamă văduv. Dar un părinte care și-a pierdut copilul nu are nume… este asemenea Tatălui din Ceruri, Care L-a dat pe Hristos pentru lume”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.