Carnea sintetică și alimentația unui viitor deja întâmplat!

nugget
carne sintetica

Carnea sintetică și alimentația unui viitor deja întâmplat!

Carnea artificială nu este chiar o noutate, cercetători din lumea întreagă abordează de decenii bune argumentul!

Recent, Agenția pentru Alimentație din Singapore a aprobat „nuggets de pui” care conțin carne obținută din celule reale de pui crescute în afara corpului unui pui…

Știri similare vin și din Israel, hotărârea din Singapore a fost apreciată ca un punct de cotitură pentru carnea artificială (de cultură) și pentru domeniul mai larg al agriculturii celulare.

Desigur, produsele nu sunt exact ceea ce ar putea spera cei mai mari susținători ai agriculturii celulare.

Să nu ne pripim, sunt și probleme: aceste nuggets rămân mai scumpe decât carnea produsă prin creșterea în baterii a găinilor – producătorul acestor bucățele de pui intenționează să crească producția, reducând costurile.

Dar sunt și probleme etice: acești Nuggets se fac folosind ser fetal de bovine, un subprodus deosebit de oribil al sacrificării utilizat pe scară largă în cercetările biomedicale. Și aceasta este o problemă care poate fi depășită.

Următoarea linie de producție va înlocui serul bovin fetal cu o alternativă pe bază de plante.

PUBLICITATE:



Dar putem pune la îndoială și etica agriculturii celulare într-un mod mai larg.

Perspectiva ca această carne de cultură să ia o parte din industria globală a cărnii naturale, vine aparent, ca o veste bună.

Industria cărnii de astăzi este infernală pentru zeci de miliarde de animale (trilioane, inclus peștii) pe care le ucidem în fiecare an și este un dezastru ecologic.

Carnea cultivată oferă oportunitatea pentru o altfel de industrie a cărnii:

…una care nu se bazează pe suferința și moartea animalelor, una care nu riscă dezvoltarea pandemiilor și a super-virușilor rezistenți la antibiotice, una care folosește mai puțin spațiu și eliberează mai puțin carbon în atmosferă.

Dar nu toată lumea agreează ideea. Nu este surprinzător faptul că acei care sunt interesați în industria cărnii nu se entuziasmează de carnea cultivată.

Dar multe critici interesante provin dintr-o sursă mai surprinzătoare: susținătorii animalelor. Deși mulți avocați proeminenți – inclusiv organizații, scriitori și cadre universitare – oferă sprijin (precaut) pentru agricultura celulară, alții sunt mai critici.

Împotriva cărnii (cultivate)?

Un argument obișnuit împotriva cărnii cultivate: Carnea afirmă o ierarhie morală așezând oamenii în partea de sus și animalele în partea de jos.

Prin urmare, pentru a oferi animalelor ceea ce li se cuvine, ar trebui să contestăm locul pe care îl ocupă carnea în diete, culturi și economii.

Carnea este atât de importantă, se susține, că vom face tot acest efort pentru a o produce, zic susținătorii.

Carnea de cultură ar face parte dintr-o lume în care animalele au fost cu adevărat eliberate de riscul uciderii.

Percepțiile despre mâncare se pot schimba rapid: Din mesele bunicilor, în această zonă a lumii, mai făcea parte și balena, astăzi, nu se mai consideră balenele ca fiind comestibile.

Între timp, au mai apărut diferite alimente artificiale, de exemplu, sushi fără pește.

Chiar dacă alimentul carne este legat de credințe (latente sau nu) despre superioritatea umană, nu trebuie să fie ceva obligatoriu și în viitor.

Poate că ideile total diferite despre ce este carnea și ce înseamnă aceasta vor predomina printre nepoții noștri.


CITEȘTE ȘI: Adăugarea în alimentaţia cotidiană a unor sisteme nutriţionale ne salvează viaţa


Dar oare de ce să nu abandonăm complet carnea?

Răspunsul pare simplu. Mulți oameni – și să nu uităm că și oamenii sunt animale – apreciază gustul cărnii.

Unii o asociază cu vremurile bune și cu oamenii pe care îi iubesc. Face parte din identitățile culturale sau religioase.

Nu este doar activism pragmatic al animaliștilor, ci o recunoaștere că produsele din carne, în ciuda problemelor sale, pot rămâne în menu și fără să sacrificăm vieți. Potrivit site-ului theconversation.com

Valoarea pe care mulți o acordă cărnii justifică lucrurile oribile pe care zootehnia le face animalelor, planetei noastre și sănătății noastre publice?

Aceasta este o veste care ne oferă o privire asupra unui posibil viitor în care animalele nu sunt ucise de om în căutarea hranei și, totodată, unde carnea este disponibilă pentru cei care o apreciază.

Iată o privire asupra unui viitor în care alimentația se modifică și din cauza stilului de viață nou, sedentar, în care și necesarul de substanțe nutritive se modifică.

În concomitență inventându-se și multiple alimente concentrate, care conțin întregul aport de proteine, vitamine și tot ceea ce avem nevoie.

Într-un viitor nu foarte îndepărtat, vom consuma doar un fluid și o pastilă, obținute sintetic, care conțin tot ceea ce avem nevoie, studiat individual, iar gustul, mirosul, aspectul, simulate electronic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.