Casamonica a fost condamnat la 7 ani, pentru atacul de la Roxy Bar din Roma, denunțat de curajoasa româncă

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tribunalul din Roma a condamnat la 7 ani de închisoare pe Antonio Casamonica, pentru agresiunea din barul de la Romanina, o suburbie a capitalei, care a avut loc în aprilie anului trecut. Vătămări și violență privată, agravată de metode mafioase, infracțiuni acuzate de procurorul Giovanni Musarò. Procurorul a cerut o sentință de 7 ani și 4 luni.

Au bătut o femeie cu handicap și barmanul – Antonio Casamonica este acuzat că a participat la bătaie și apoi la distrugerea barului Roxy. În raidul, condus de membri ai clanului, a fost agresată și bătută o femeie cu handicap și barmanul român, vinovat de a nu fi servit imediat membrii clanului.

Antonio Casamonica și vărul său Alfredo di Silvio ar fi insultat proprietarul, înainte de a bate un client, o femeie cu handicap.

„Aici noi comandăm” – după o jumătate de oră, Alfredo di Silvio a revenit în compania fratelui său Vincenzo: cei doi au atacat barmanul cu o sticlă,  „vinovat ” că nu s-a ocupat rapid cu servirea lor. Și apoi au devastat barul, intimând proprietarul să închidă și strigând:  „faceți ce vă spunem sau vă omorâm.”

Deja condamnați alți 3 agresori – ceilalți trei atacatori, Alfredo, Vincenzo și Enrico di Silvio, au ales ritul abreviat și au primit deja sentințele: 4 ani și 10 luni închisoare pentru Alfredo di Silvio, 4 ani și 8 luni pentru fratele său Vincenzo, 3 ani și 2 luni pentru bunicul celor doi, Enrico. Chiar și pentru ei, procurorul a accentuat faptul că au acționat cu metodele tipice crimei organizate.

„Justiția s-a făcut” – a comentat pe Twitter primarului de la Roma, Virginia Raggi:  „Vă amintiți de agresiune din barul de Romanina? Antonio Casamonica a fost condamnat la 7 ani pentru loviri și violență privată, agravată de metode mafioase. Justiția s-a făcut”, a scris ea.

„Rușinați-vă, scârbelor” –  a fost reacția rudelor lui Antonio Casamonica, după citirea hotărârii în sala de judecată strigat: „rușinați-vă scârbelor, Italia face scârbă”. Unele dintre rude, de asemenea, înjurau jurnaliștii aflați în sala de judecată.

Judecătorul a stabilit, de asemenea, pentru Casamonica interzicerea perpetuă la birourile publice și perioadă de probațiune la sfârșitul pedepsei. De asemenea, va trebui să compenseze femeia bătută în bar cu 60.000 de euro și pe cei doi proprietari ai barului cu 40.000 euro. De asemenea, a stabilit o compensație de 5000 de euro pentru Regiunea Lazio și 20.000 de euro pentru alte părți civile.

Românca, premiată de către Președintele Italiei, Sergio Mattarella, anul trecut, pentru curajul său de a denunța gruparea mofiotă din cartierul de sud al Romei, este acum oarecum satisfăcută.

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here