Casele de lemn, o alegere bună și eco

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ritmul construcțiilor este unul ce a cunoscut o creștere spectaculoasă în ultimii ani, depășind acea perioadă de criză și revenind la un nivel destul de ridicat pe plan național. Cu toate acestea, dacă acum ceva ani foarte multe persoane alegeau fără doar și poate casele realizate din beton, cărămidă sau BCA, în prezent tot mai mulți români se orientează către acele case de lemn.

O bună parte a acestei tranziții o reprezintă informarea corectă și înțelegerea pe deplin a acelor avantaje pe care le oferă construcțiile din lemn. Care sunt acestea și de ce o casă din lemn este o alegere înțeleaptă?  Ei bine, vom prezența în continuare aspectele ce fac diferență și alte detalii de care trebuie să se țină cont atunci când se dorește realizarea unei astfel de construcții.

 Timpul de execuție
Atunci când este vorba de ridicarea unei case, cele mai multe dintre persoane se gândesc că acest lucru va necesită o perioadă îndelungată de timp, poate chiar peste un an, însă acest aspect nu este un impediment și în cazul caselor de lemn.

Dacă pentru o construcție din beton lucrările ce sunt necesare se întind pe o perioadă de timp mai îndelungată, o casă de lemn este foarte ușor de realizat. Structurile din care această e construită sunt în mare parte prefabricate, iar montarea acestora se poate face cu ușurință dacă se dispune de o echipă profesionistă și cu experiență.

 Principalele etape de lucru:
  Fabricarea
Realizarea structurilor prefabricare, folosind doar lemn de cea mai bună calitate și care este tratat perfect din punct de vedere tehnic, dar și ecologic, astfel încât să prezinte o durată de viață ridicată și să se comporte excelent în diferite condiții.

 Montajul
Având în vedere cele menționate anterior, la care includem și etapă de realizare a structurilor prefabricate, etapă de execuție este una scurtă, care se poate întinde la doar câteva săptămâni. Depinde de anvergură proiectului, respectiv de echipă ce lucrează la montaj.

Cert este că timpul de execuție al unei astfel de case este mult mai scurt față de construcțiile clasice, motiv pentru care casele din lemn sunt deja de ceva timp în topul preferințelor românilor dornici să aibă parte de eficientă.

 Izolează foarte bine
Lemnul este un materiale care, pe lângă faptul că este 100% natural, se prezintă excelent atunci când este vorba de izolații. Cu alte cuvinte, o casă din lemn se comportă deosebit de bine atât în perioadă sezonului cald, dar și în perioadă sezonului rece, fiind o alegere perfectă pentru toată durată anului.

În cadrul verilor, o casă de lemn va menține o temperatură mai scăzută, oferind acel sentiment mult dorit de răcoare. Pe de altă parte, pe durată iernilor studiile au dovedit faptul că o casă realizată din lemn este cu 30-40% mai eficientă din punct de vedere termic față de construcțiile clasice, menținând căldură cât se poate de bine.

Acest aspect va oferi posibilitatea de a se economisi considerabil în timp, detaliu foarte important având în vedere că este o investiție de durată și orice persoană își dorește să aibă parte de cel mai bun grad de confort.

De asemenea, multe persoane consideră casele de lemn că fiind mai vulnerabile, însă odată cu evoluția tehnologică s-au dezvoltat și numeroase tratamente, în special cele ignifuge, ce reduc considerabil riscul incendiilor.

 Costurile pe care le prezintă
Un ultim aspect pe care-l prezintă aceste case de lemn este cel referitor la prețul lor. Ei bine, acesta depinde de numeroși alți factori precum locația în care va fi realizată construcția, respectiv arhitectură dorită.

În acest sens prețurile pot varia destul de mult, fiind situații în care prețul unei case de lemn poate fi mai ridicat față de cel al unei construcții din beton, însă având în vedere faptul că este o investiție pe termen lung, acesta va fi amortizat de eficientă energetică punctată anterior. (foto: case-lemn-cluj.ro) (presaonline.com)

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •