Cât timp stă copilul tău la tv, pc, tablet, smartphone? – O fi ceva sănătos?

Părinți, LIMITAȚI copiilor voștri statul cu ochii pe ecranele tv sau ale dispozitivelor electronice

Pe măsură ce familiile se izolează în casă pe timpul pandemiei coronavirusului, mulți părinți se pot întreba cât timp trebuie să-și lase copiii pe ecranele tv, pc, tablet, smartphone. Brenna Hassinger-Das, un savant al îngrijirii copiilor și raportul lor cu tehnologia, împărtășește o regulă care este bună de luat în seamă, o regulă de care părinții nu se pot îndoi și o bună practică care merită să o susținem.

1. Pauze: limitele de timp zilnice pe ecran

Academia Americană de Pediatrie avertizează părinții că lăsarea copiilor să petreacă prea mult timp vizionând emisiuni TV sau jucând jocuri video pe orice dispozitiv îi poate face mai anxioși, reduce capacitatea lor de a controla impulsurile și le deranjează somnul lor. Durata ecranului variază în funcție de vârstă. Grupul de medici recomandă evitarea absolută pentru sugari și copii cu vârsta de până la 18 luni și, după aceste vârste, se stabilesc limite crescânde. Potrivit theconversation.com.

De exemplu, între 2 și 5 ani, Academia estimează că micuții pot ajunge în siguranță să stea până la o oră zilnic, atât timp cât părinții sau îngrijitorii lor se unesc acestora, deci supravegheați. Recomandă părinților copiilor de peste 6 ani să limiteze constant timpul petrecut folosind suportul digital și să te asiguri că timpul pe ecran nu înlocuiește somnul sau activitatea fizică.

Ca mamă, trebuie să recunosc că aceste recomandări par adesea imposibil de respectat. Personal, cred că merită să încerci această regulă particulară. Am găsit dovezile din spatele limitărilor specifice ale Academiei care nu sunt suficient de convingătoare pentru a garanta respectarea îndrumărilor cu fiul meu, care acum are 6 ani.

Pe plan profesional, am observat că datele disponibile nu indică în mod definitiv dacă vremea de pe ecran agravează semnificativ copiii. Acesta sugerează doar că mai multe probleme de comportament și de sănătate pot fi legate de timpul de stat pe ecranare în mod excesiv. Deoarece acum predau online și lucrez de acasă, fiul meu a terminat cursurile la școală, bazându-se pe dispozitive și petrecând mai mult timp decât de obicei vizionând televizorul și jucând jocuri pe tabletă. Viața se schimbă în casa mea – întrucât nu are niciun dubiu și în a ta…

De acum, există puține dovezi convingătoare care să susțină îngrijorările cu privire la pericolele timpului de ecran, în special pentru preșcolari. Deci, atunci când părinții își lasă copiii să vizioneze un videoclip care să le permită adulților să ia cina sau să facă un apel telefonic, nu există niciun motiv să se preocupe, însă… ar trebui.

Deoarece Academia Americană de Pediatrie nu include videochatul ca parte a timpului total al ecranului unui copil, este o opțiune bună pentru a accelera acum, chiar și pentru cei mici. Și unele cercetări sugerează că micuții pot învăța cuvinte noi atunci când se angajează într-un chat video, dar nu din videoclipuri preînregistrate. Videochatul poate ajuta copiii să rămână în legătură cu prietenii sau membrii familiilor lor extinse, pe care nu le mai pot vedea de persoană. Luați în considerare utilizarea timpului pentru a citi povești, pentru a juca jocuri de manualitate sau pur și simplu pentru a vorbi despre evenimentele zilei.

2. interzicerea: cele mai multe restricții unde, cum și când să utilizați dispozitivele

De asemenea, Academia Americană de Pediatrie îi sfătuiește pe părinți să creeze zone fără tehnologie și zone comune în casă. De exemplu, echipa medicală spune că micuții, în special copiii mici, nu ar trebui să folosească niciodată dispozitivele în timpul mâncării sau în timpul oricărui tip de adunare familială. Dar cred că, uneori, merită să ne abatem de la această regulă.

Indiferent dacă se întorc acasă de la muncă în afara casei sau pur și simplu își petrec ziua având grijă de copiii lor, toți părinții au nevoie de ceva timp pentru a despacheta sau a face față treburilor casnice.

În această perioadă de incertitudine, poate fi momentul să se facă compromisuri și mai realiste. Poate a fost o zi cu adevărat grea și faptul că întreaga familie vizionând o emisiune TV împreună la cină, va face să petreceți totul fără să vă certați. Le poți explica copiilor tăi că acesta nu este noua normalitate, ci ceva unic în acest moment fără precedent.

3. stingerea: neconectat înainte de culcare

Cu toate acestea, o regulă pe care o consider demnă de a fi folosită, chiar și atunci când școlile, centrele de zi și locurile de muncă sunt închise, este deconectarea de la tehnologie înainte de culcare. Ne renunțarea la rutinele de culcare este cu adevărat importantă pentru copiii mici, cu vârste cuprinse între 5 ani și peste. Cercetările indică faptul că micuții cu rutine constante de culcare se descurcă mai bine în școală și tind să aibă performanțe mai bune decât colegii lor.

Studiile sugerează că, chiar și copiii dorm mai puțin decât este necesar dacă interacționează sau vizionează ecrane seara târziu și noaptea. Același lucru este valabil și pentru preșcolari – cei cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani.

Utilizarea oricărui dispozitiv digital înainte de culcare este legată de pierderea a aproximativ o jumătate de oră de somn pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 17 ani. Amintiți-vă, dacă copiii dvs. dorm mai bine, probabil că și ei se vor descurca mai bine.

Acest lucru va face mai ușor pentru întreaga familie să se ocupe de orice se va întâmpla… fiindcă vremurile sunt tulburi iar datoria părinților este să-i ajute să fie apți să reziste noilor încercări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.