Catalonia în direct – reportaj de la fața locului

catalonia

Multe imagini de astăzi, 1 Octombrie, au făcut înconjurul lumii. Mii de persoane care s-au prezentat astăzi în faţă sediilor de votare, trupe din Poliţia Naţională încercând disperseze mulţimea, Poliţia Catalană şi pompieri catalani protejând civili şi, această fotografie emoţionantă. Un civil dintr-o localitate din provincia de Lleida, îmbrăţişând un poliţist din trupele speciale catalane.

Citește și referundum catalan

Imaginea a fost trimisă ziarului La Vanguardia de Boris Llona, din faţa clinicii sanitare din localitatea Capont, provincia Lleida, în jurul orei 9.50  nu ştiu câţi erau, în jur de 20, lumea aştepta în faţa clinicii iar ei au încercat între ia urnele, ne explică acesta, făcând referire la forţele de Poliţie spaniolă, atunci au început altercaţiile în timp ce civilii le dădeau flori şi strigau votăm. Totul s-a întâmplat sub privirile celor doi poliţişti catalani care nu au putut face nimic, spune acesta. Lumea a început fugă spre ei şi totul a scăpat de sub control.
Llona ne spune poliţiştii catalani s-au întors şi păreau plâng. Au fost multe persoane care i-au îmbrăţişat, inclusiv tatăl lui, acesta ne spune nu tatăl lui este în imagine. În tot acest timp efectivele corpului de securitate al Poliţiei încercau ridice urnele de vot.
asta nu se uită” este fraza care a adăugat-o la fotografia postată de Boris pe contul de Twitter.
Nu este unica imagine postată pe reţelele de socializare, în care se vede cât sunt de afectaţi poliţiştii catalani astăzi, în urma evenimentelor din Catalonia. În alte postări video, cu capul plecat, mulţi dintre ei cu lacrimi în ochi.

Notă: în aceste zile Poliţia Catalană este ”descentralizată”, este un fel de mediator între civili şi Poliţia Naţională. Voi reveni cu știri, acum sunt pur și simplu… indignată.