Cataracta – exerciţii şi remediu naturist

11

Cataracta produce tulburări sau chiar pierderi de vedere, din cauză că se înceţoşează şi se opacizează cristalinul. Alte simptome sunt dublarea imaginii, halourile sau sensibilitatea la lumină şi reducerea percepţiei culorilor. În cazuri grave, cristalinul poate arată lăptos sau gălbui. Cauzele pot fi, pe lângă îmbătrânire, diabetul, supraexpunerea la ultraviolete, fumatul şi ereditatea.

Dacă este nevoie, purtaţi ochelari cu filtru UV. Studiile arată că la persoanele care beau zilnic cel puţin cinci căni de ceai verde riscul de cataractă este scăzut. Consumaţi suficiente vitamine C şi E. Consumaţi mai multe alimente bogate în zinc: arahide, seminţe de susan, produse din soia, peşte şi creveţi.

Nu vă expuneţi vreme îndelungată la lumina puternică, temperaturi ridicate sau soluţii chimice. Nu citiţi şi va uitaţi la televizor mai mult de o ora. Nu folosiţi lămpi cu halogen, care fac să se contracte pupilele. Nu consumaţi prăjeli sau prea multe dulciuri. Nu fumaţi.

Mergeţi desculţ prin casă cât mai mult posibil. Puneţi cinci mingi de tenis într-un lighean de plastic, staţi pe un scaun şi rostogoliţi-le sub tălpi timp de 20 de minute zilnic. În fiecare dimineaţă înmuiaţi un şervet în apă caldă, stoarceţi-1 şi acoperiţi-va ochii şi fruntea. Când se răceşte, puneţi altul. Repetaţi operaţiunea de zece ori, până ce simţiţi că vi s-a încălzit capul.

Apăsaţi şi frământaţi uşor o dată pe zi, timp de un minut, fiecare dintre următoarele puncte : Punctele din adânciturile aflate la colţurile externe ale ochilor. Punctul aflat la un deget dedesubtul orbitei, în dreptul pupilei. Adânciturile aflate în colţurile interne ale ochilor. Punctul aflat la mijlocul distanţei dintre sprâncene.

Exerciţii pentru ochi: Frecaţi-va palmele până se încălzesc. Puneţi centrul palmelor exact deasupra ochilor, pentru a avea o senzaţie de căldură. Repetaţi secvenţă de zece ori. Închideţi ochii cinci secunde şi apoi deschideţi-i rapid. Repetaţi operaţiunea de mai multe ori. Închideţi ochii şi rotiţi-i de cinci ori în sensul acelor de ceasornic, apoi de cinci ori invers. Apăsaţi şi frământaţi uşor cu vârfurile degetelor mari, timp de două minute, următoarea zona: de la orbite către tâmple, deasupra urechilor şi către ceafă.

Beţi fiertură de crizanteme albe: Ingrediente: 7 g de crizanteme albe. Preparare: daţi în clocot crizantemele puse într-o cană şi jumătate de apă, apoi lăsaţi la foc mic, timp de zece minute. Filtraţi decoctul şi beţi-1 o dată pe zi. Beţi fiertură de mazăre şi porumb : Ingrediente: 60 g de mazăre, 60 g de porumb. Preparare: fierbeţi ingredientele în două căni de apă şi adăugaţi un praf de sare. Beţi o dată pe zi. Sursa: terapii-naturiste.ro

Facebook Comments