Câteva lucruri interesante despre Abraham Lincoln

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Abraham Lincoln a fost al şaisprezecelea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, funcţie pe care a exercitat-o începând cu luna martie 1861 şi până la asasinarea sa în aprilie 1865. Lincoln a condus Statele Unite în timpul Războiului Civil – cel mai sângeros conflict al sau, dar şi cea mai mare criză morală, constituţională şi politică. Prin aceasta, el a conservat Uniunea, a abolit sclavia, a întărit guvernul federal şi a modernizat economia. A fost un permanent autodidact iar felul sau direct, autoritar şi înţelepciunea l-au propulsat între cei mai respectaţi preşedinţi ai Americii.

Carieră sa în Drept
Lincoln este foarte cunoscut datorită funcţiei de preşedinte al Americii pe care a ocupat-o. Puţini ştiu însă, A. Lincoln, înaintea funcţiei de preşedinte, a fost cel mai cunoscut avocat al statului Ilinois. Acesta şi partenerul său au instrumentat peste 5000 de cazuri. El nu făcea nazuri în legătură cu natura proceselor, acceptând orice caz i se propunea. De asemenea, Lincoln era foarte cunoscut pentru pregătirea de care dădea dovadă în domeniul dreptului Constituţional.

Era un vânător pasionat
Încă din perioada adolescenţei sale, s-au găsit dovezi care atestă acest lucru, A. Lincoln era un mare pasionat de vânătoare. Spre sfârşitul vieţii sale această uriaşă pasiune nu a mai putut fie onorată datorită stilului sau de viaţă.

Se duela cu săbii
În urma unor neînţelegeri cu unul dintre adversarii săi politici pe nume James Shields, A. Lincoln a fost provocat la luptă. Împotriva regulilor duelului, arma aleasă de Lincoln a fost o sabie. Duelul nu s-a mai desfăşurat, cei doi împăcându-se.

Avea o mulţime de animale
Cu toate era pasionat de vânătoare, A. Lincoln avea o mulţime de animale de companie la Casa Albă. Era un iubitor de pisici. Familia Lincoln a mai avut câţiva iepuri şi un cal pe nume Bătrânul Bob.

Drepturile femeilor
A crezut cu tărie în principiul de libertate şi dreptul de vot al femeilor. Unii istorici consideră moştenirea sa foarte importantă în privinţa drepturilor femeilor.

Barba lui Lincoln
Barba sa este una dintre cele mai celebre din lume. Povesta ei este foarte interesantă. Cu toate era un trend, Lincoln nu era foarte încântat de ideea de a-şi lăsa barba crească, dar o fetiţă pe nume Grace Bedell a reuşit -i schimbe preferinţele. Fetiţa i-a scris o scrisoare prin care-l ruga şi lase barbă. Argumentul final al acesteia a fost unul politic, dacăşi va lăsa barbă, bărbaţii vor vota pentru el. Dacă barba l-a ajutat sau nu, cert este … a câştigat alegerile.

Partidul Republican
Mulţi cred Partidul Republican a fost fondat de A. Lincoln, până şi Preşedintele Obama a făcut această eroare în timpul unui discurs. A. Lincoln s-a alăturat partidului la foarte puţin după fondarea acestuia, dar nu a fost fondatorul. Fondatorul Partidului Republican este John C. Fremont.

Bunicul lui A. Lincoln
Bunicul lui, pe nume Abraham Lincoln, a fost căpitan al armatei. Preşedintele Lincoln nu a apucat şi cunoască bunicul pentru acesta a murit pe câmpul de luptă.

Sclavia
Se spune a fost unul dintre cei mai mari sprijinitori ai sclavilor. Voia ca negrii fie introduşi în societate şi aibă aceleaşi drepturi ca albii. A. Lincoln a fost cu adevărat un luptător împotriva sclaviei în acele vremuri. Sursa: e-dimineata.ro

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •