Caz șocant într-o comună din județul Galați: primar acuzat de o tânără imobilizată într-un scaun cu rotile

O tânără imobilizată într-un scaun cu rotile îl acuză pe primarul unei localități din județul Galați că îi refuză schimbarea domiciliului din Târgoviște pe motiv că nu are bani la buget ca să îi plătească indemnizația pe care ar lua-o ca persoană cu handicap. 

Tânăra, în vârstă de 22 de ani, îl acuză pe primarul din comuna Nicorești că îi încalcă dreptul fundamental la liberă circulație deoarece se împotrivește mutării ei în localitate.

Primarul i-a răspuns că cererea pentru prelungirea reședinței în comuna pe care o conduce nu conține date relevante și anunță că nu vrea să majoreze numărul persoanelor din comună beneficiare ale prestațiilor sociale de la bugetul local.

Discuțiile au apărut în luna ianuarie, când Florica Mihaela Porumbaru a solicitat eliberarea unei adeverințe privind rolul fiscal de la Primăria Nicorești, necesară la Serviciul pentru Evidența Populației pentru schimbarea cărții de identitate.

În solicitarea depusă la Primărie, femeia, care are domiciliul din buletin în Târgoviște, scrie că locuiește în Nicorești, județul Galați, din septembrie 2017 și, deoarece are o locuință în comuna gălățeană obținută în baza unui contract de comodat, solicită schimbarea cărții de identitate și a domiciliului.

Fata, care a trăit în mai multe orfelinate, a ajuns în comuna gălățeană în urmă cu doi ani, fiind ajutată de reprezentanții unei asociații din Galați.

Citiți amănunte relevante pe hotnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.