Cazul copilului român de 11 ani ucis în accident la Roma: ”mortul e de vină”!

După cinci luni de investigații, acuzarea a închis ancheta asupra acuzațiilor de omucidere împotriva lui Andrea Calvano, șoferul care a investit și ucis un copil de 11 ani, român.

Un impact fatal a avut loc pe Via Cristoforo Colombo în seara de 2 septembrie, 2018. În accident și-a pierdut viața Claudio Emanuel Stoian, fiul unei familii de români.

Cauza accidentului, potrivit PM Carlo Villani, a fost viteza excesivă a tânărului de 22 de ani: 70 kilometri pe oră, astfel a fost stabilit de către consultantul procurorului, cu douăzeci de kilometri pe oră mai mult decât permite legea.

Imediat după ce a lovit copilul, Andrea Calvano – susceptibil acum să primească o pedeapsă minimă, s-a oprit, încercând să-l salveze și chemând ambulanța, care a ajuns la fața locului în câteva minute.

Tânărul s-a îmbolnăvit în urma șocului, în timp ce copilul, la capătul unui calvar care a durat două zile la spital, a murit.

Examinările făcute atunci au exclus faptul că suspectul conducea în stare de intoxicare cu alcool sau sub influența narcoticelor. Condiții care au convins procurorul să-l încadreze pe Calvano la ucidere din culpă pe drumurile publice.

E cam la ora unsprezece seara. Calvano conducea un Ford Fiesta în Via Cristoforo Colombo, la înălțimea  Viale Europa. Deși în acel moment drumul nu era bine luminat, Calvano rulează cu viteză și atunci când îi apar în față, din senin, trei persoane, pierde controlul mașinii. Traversa strada un om și cei doi fii ai săi, într-un punct unde nu există trecere de pietoni. Copilul mai mic era cu doi pași în urma tatălui și a fratelui său, iar Andrea Calvano nu a reușit să-l evite.

40% dintre victimele accidentelor rutiere sunt pietoni. Accidente care apar în cele mai multe cazuri, noaptea. Deseori, însă, pietonii, conform statisticilor, se pun în pericol traversând drumul unde nu există treceri semnalate: 54% dintre victime au fost ucise departe de punctele de trecere, așa cum s-a întâmplat cu micuțul Claudio Emanuel Stoian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.