Cazul și necazul ”Valiza” – cine, cui… duce valiza la care gară?

Firește că Rise Project este o sursă serioasă, de profesioniști și, totuși, să nu dăm crezare la orice fără să filtrăm prin logică și dovezi, din vreme ce mai sunt câteva elemente de lămurit.

„O valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui. Localnicul a intrat în contact cu o sursă RISE Project din județ.”

Am căutat pe site-ul Rise Project articolul de investigație ”teleorman leaks” și nu apare nimic, apare doar pe pagina de Facebook a acestora, de ce? În materialul prezentat de Rise Project vedem cum ăia de la Tel Drum o duceau mafioțește, în trai opulent și destrăbălare… dar să vedem și restul dovezilor sau mai bine să le vadă urgent procurorii DNA!

  • Dacă cei de la Tel Drum doreau să ascundă o valiză cu documente, mai mult su mai puțin compromițătoare, în niciun caz nu o aruncau pe un câmp, decât în situația în care în timp ce o transportau spre vreun loc tainic, au simțit vreo amenințare care i-a forțat să o arunce oriunde numai să nu fie găsită la ei, să presupunem că erau urmăriți… de cine? Cine transporta valiza?
  • Dacă pur și simplu au aruncat valiza pe ogorul țăranului, când au făcut asta, câtă vreme a stat valiza pe câmp?
  • Țăranul își inspectează propriul ogor în mod regulat, are de recoltat ceva de acolo? Ce cultură era pe câmp? Asta pentru ca să aflăm ce căuta țăranul taman în zona unde zăcea valiza… sau cât de vizibilă era aceasta și de la ce distanță?
  • Să presupunem că prin ciudatul rol al întâmplării, țăranul dă peste valiza buclucașă… După cum pare treaba, acest țăran nu este un ignorant, știe ce este ăla un hard disk, gadgeturi, documente, vede ale cui sunt, nu se sperie, are sânge rece, știe de existența Rise Project, cu determinare predă valiza jurnaliștilor de la Rise Project, ceea ce presupune că țăranul este un om emancipat, patriot, teleormănean anti-dragnist, atent urmăritor al presei profesioniste anti-PSD, ș.a.m.d.
  • În valiză sunt documente compromițătoare care l-ar înfunda pe Dragnea și pe slugile sale: unde sunt acum aceste documente și dacă autoritățile statului își vor face datoria în spiritul legilor, independent de faptul că Dragnea este încă un om important în stat…?

Până la clarificarea mai multor elemente, nu doar astea expuse, râdem, ne amuzăm, ne bucurăm că ”penalul” este prins, se va lăsa greu, cu căderea PSD și, apoi…?

Eu unul sunt sceptic în privința poveștii valizei și mi-aș dori ca nu doar Dragnea sau altul din PSD, ci oricine care dăunează țării să își primească partea prin lege. Deocamdată știrea înfierbântă mințile celor care vor ”capul lui Moțoc”…

Bine că există presă independentă, presă profesionistă împotriva abuzurilor, presă investigativă, sperăm însă ca ea să fie cu adevărat în slujba adevărului și să folosească doar mijloacele profesioniste, nicidecum fabricarea informațiilor la comanda cuiva…

Rise Project probabil mai are și alte surprize de oferit… rămâne de văzut. Dar dacă se va dovedi că este doar o înscenare, cine, cum și cât va plăti?

Nu cumva înscenarea ar proiecta pe Dragnea și mai sus în sondaje? ATENȚIE: Acesta este riscul adevărat și cel mai mare…

Apropo de Dragnea, acesta fiind un ales al județului, conducând frâiele Teleormanului său, cum a dobândit acea avere impresionantă? Din salariu?… Pe vremea cărui partid la putere s-a petrecut cu adevărat  ascensiunea politică (și bănească) a lui Dragnea în fruntea PSD?…

Dar dacă totul este adevărat și valiza conține dovezi de necontestat, Dragnea și ai lui și-au dat foc la valiză și …le trebuie urgent o altă valiză spre foarte departe și mai ales foarte mult timp!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.