Cazuri mortale după consumul legumelor congelate

Agenția pentru Standarde Alimentare a avertizat oamenii să gătească bine toate legumele congelate, după ce testele au arătat că un aliment consumat de toată lumea a fost responsabil pentru o cantitate mare de infecții cu bacterii în întreaga Europă.

Cauza unui focar mortal de listerioză în Europa, care a ucis nouă persoane, inclusiv doi britanici ar fi chiar porumbul dulce congelat. Începând cu anul 2015, în Marea Britanie au fost înregistrate 11 cazuri de infecție cu potențial mortal, în timp ce Austria, Danemarca, Finlanda și Suedia au înregistrat un total de 47 de cazuri. Nouă dintre cele 47 de cazuri au fost fatale. Potrivit organizației, fasolea verde și spanacul înghețat ar putea purta, de asemenea, aceeași tulpină de bacterii cu potențial mortal. EFSA a declarat că o instalație de congelare din Ungaria a fost sursa contaminării.

Două dintre cele 11 persoane care au decedat din cauza listeriozei au consumat aceeași marcă de porumb congelat din același supermarket, conform mirror.co.uk. Listerioza este cauzată de bacteria listeria care se dezvoltă în produsele alimentare. În timp ce majoritatea persoanelor care suferă de listerioză dezvoltă simptome ușoare,vărsături și diaree, altele pot dezvolta simptome severe și letale. Femeile gravide, bebelușii, persoanele în vârstă și oricine cu un sistem imunitar scăzut sunt expuși riscului de a suferi complicații grave.