Ce ar trebui să mai ştim despre banane

How healthy are bananas? Bananas are rich in Vitamin B6 and a good source of fiber, vitamin c, magnesium and potassium.
Web Hosting

Bananele sunt foarte sănătoase. Fie ca o gustare rapidă, tăiată şi aruncată în blender pentru un cocktail de fructe sau folosită pentru a face pâine rapid sau clătite, cei mai mulţi oameni se bucură de banane. Ce ar trebui să mai ştim despre banane.

Sănătatea inimii .O banană conţine 467mg de potasiu, care oferă protecţie puternică pentru sistemul cardiovascular. Consumul regulat de fructe pline de potasiu ajută la protecţia împotriva hipertensiunii arteriale, ateroscleroza şi a accidentului vascular cerebral.

Oase. Deşi bananele nu conţin cantităţi mari de calciu, acestea furnizează organismului o abundenţă de fructo-oligo-zaharide, substanţe prebiotice (care încurajează probioticele, bacterii prietenoase din sistemul digestiv). Fructo-oligo-zaharidele fermentă în tubul digestiv, această contribuie la consolidarea capacităţii organismului de a absorbi calciul.

Energie şi echilibrare. Un alt beneficiu direct al conţinutului ridicat de potasiu al bananelor derivă din rolul pe care mineralele îl au că electroliţi ce furnizează energie. Deoarece bananele conţin triptofan, de asemenea, serotonină şi noradrenalină, ele ajută la prevenirea depresiei, încurajând totodată sentimentele de bunăstare şi relaxare. În plus, vitamina B6 din banane ajută la protejarea împotriva insomniei, şi a schimbărilor bruşte de dispoziţie şi iritabilitate.

Combinate cu plante medicinale. Bananele, combinate cu plantele medicinale din Africa precum orinol, au fost folosite pentru a trata cataractă, în Nigeria. Ele împărtăşesc, de asemenea, cu alte fructe capacitatea de a preveni degenerarea maculară, principala cauza de pierdere a vederii la adulţi. Potrivit unui studiu publicat în Arhivele de Olftalmologie din Statele Unite ale Americii, în anul 2004, persoanele care consumă 3 porţii de fructe pe zi sunt statistic mai ferite de a dezvoltă o boală de diminuare a vederii.

O mai bună digestie. Bananele suprimă acidul la nivelul tractului digestiv, reduc arsurile la stomac şi ajută, protejează împotriva ulcerului. Deoarece bananele conţin pectină, o fibră solubilă, ele sunt de mare ajutor în procesul de eliminare şi astfel ajută la prevenirea constipaţiei.

Mâncare pentru copii. Din moment ce acestea sunt uşor de digerat, bananele sunt un aliment perfect pentru sugari la început pentru a trece la alimente solide.

Protecţia împotriva HIV. „Jurnalul de Biologie Chimică” a publicat un studiu care a demonstrat potenţialul de vindecare cu BanLec, o proteină lecitina din banane. Cercetătorii au descoperit că această proteină care se leagă de zaharuri se poate lega, de asemenea, de celulele infectate HIV, le învăluie şi previne activitatea lor de replicare şi de transport.

Datorită practicilor moderne de transport, aceste fructe galbene de pădure tropicală, născute dintr-o plantă par atât de omniprezente, că majoritatea consumatorilor le iau de la sine. Cu toate acestea, disponibilitatea constanţa a bananelor s-ar putea încheia în curând. Aproape toate bananele vândute în magazinele sunt clonate de la un singur soi, banană Cavendish, iniţial nativă din Asia de Sud. Acest lucru înseamnă că o boală ar putea distruge toate plantele clonate într-o singură lovitură. Aşa că dată viitoare când mâncaţi o banană, savuraţi aromă şi textura, aşa că dacă acest fruct dispare, să puteţi spune generaţiilor viitoare despre gustarea sănătoasă închisă în trup galben.

Posibilă dispariţie nu provine din speculaţii science-fiction. Botaniştii spun că este probabil să se întâmple în următorii 20 de ani şi, de fapt, ea deja să întâmplat. La începutul secolului trecut, specia dominantă de banane a fost Michel Gros, de asemenea, o specie de clonat, care a fost ştearsă de o ciupercă. Michel Gros a fost preferată în locul lui Cavendish, deoarece era mai mare şi avea un termen de valabilitate mai lung şi după cum spun cei bătrâni, avea şi un gust mai bun. Cavendish înlocuieşte Gros Michel după decimarea speciilor din urmă, deoarece, din peste 1.000 de soiuri de banane din lume cele mai multe, nu au un gust atrăgător. Există banane mai puţin dulci şi, de asemenea, o varietate numită Goldfinger, care are un gust asemănător cu cel de mere.

Păstraţi cojile. Chiar şi cojile de la acest fruct sunt utile. Se aplică pe piele pentru uscarea coşurilor în mod natural. De asemenea, cojile de banane sunt un îngrăşământ minunat, în special pentru trandafiri. (naturalnews.com)

Facebook Comments