Ce mănâncă și ce bea regina Elisabeta a II-a

Sunteți curioși să aflați cum arată meniul unei regine? Dacă până acum vă imaginați că Regina Elisabeta a II-a, ( Regina Marii Britanii) se bucură de mese rafinate şi de preparate sofisticate în fiecare zi, se pare că lucrurile nu stau tocmai aşa.

La urma urmei, și ei sunt tot oameni, iar preferințele lor culinare sunt de multe ori mai banale și mai simple decât a multora dintre noi.

Potrivit publicației The Thelegraph, de două ori pe săptămână, bucătarul-șef al casei regale, Mark Flanagan, îi prezintă Reginei un meniu complex cu sugestii de preparate. Astfel, Regina alege doar preparatele care îi plac și bucătarul începe imediat prepararea lor, cu produse bio, din fermele deținute de Regină.

Un fost bucătar al casei regale, Darren McGrady, a declarat că Regina nu este foarte pretențioasă și nici nu este o gurmandă: „Regina mănâncă pentru a trăi, spre deosebire de Prinţul Philip căruia îi plăcea la nebunie să mănânce şi să vorbească despre mâncare toată ziua. Atunci când regina ia cina de una singură, este foarte disciplinată. Regula este una simplă – produse fără amidon”.

Ce mănâncă și ce bea Regina Elisabeta a II-a într-o zi obișnuită

Ziua Reginei începe la ora 7.30 a.m, când se trezește, cu o cană de ceai Earl Grey (cu lapte, fără zahăr) și câțiva biscuiți Marie, numiți după Marea Ducesă Marie a Rusiei, soșia Prințului Alfred, al patrulea fiu al Reginei Victoria.

Regina obișnuiește să ia micul dejun împreună cu Prințul Filip. Acesta constă, de obicei, în iaurt cu cereale și pâine prăjită cu marmeladă.

Înainte de prânz, Regina Elisabeta consumă o băutură alcoolică compusă din: o parte gin, două părți vermut, o felie de lămâie și câteva cuburi de gheață.

Masa de prânz se servește la Palatul Buckingham, în jurul orei 13:00 și, de cele mai multe ori, este alcătuită din pește și legume – limbă de mare la grătar cu spanac și crutoane, sau somon cu salată de fenicul și mere verzi.

Ca desert, Regina Elisabeta preferă compotul de fructe sau tartele. Ceaiul de la ora 17 este acompaniat de felurite dulciuri – pandișpan, miere, turtă dulce, bicuiți cu ciocolată sau cu fructe, dar și cu fel de fel de gustări sărate: rulouri cu somon, castravete și maioneză, de exemplu.

La cina, Regina Elisabeta și Prințul Filip se desfată cu mâncare ceva mai rafinată – cotlete de miel, friptură de vită sau de oaie, somon, cu garnitură de legume și un pahar de Martini.

Seara, la desert, cei doi mănâncă fructe din grădina Palatului Regal (căpșune, piersici etc.).