Ce pățești dacă furi din Biserică!…

A încercat să fure lanțurile din aur care susțin o statuie a Maicii Domnului. Sculptura era situată la aproximativ doi metri înălțime. Pentru ca să reușească, hoțul s-a urcat pe o masă, dar pe măsură ce se întindea să ia obiectele prețioase, a căzut și ligamentele unui picior s-au rupt. S-a întâmplat în biserica Gesu din Montepulciano (Siena). Protagonistul acestei povestiri este un om de 57 de ani, de origine din Campania. Hoțul a fost dus la spital, dar, odată ce a fost eliberat, a primit decizia de …arest la domiciliu.

L-a dat de gol în timpul acțiunii, bufnitura căzăturii, care a atras atenția parohului și a unor credincioși care au chemat poliția. Potrivit carabinierilor, dacă hoțul ar fi reușit să-și ia acasă lanțurile, ar fi fost al treilea furt din biserici.

În martie, a spart un geam de protecție în interiorul catedralei din Piazza Grande, pentru ca să fure două coroane de metal aurite aplicate în relief pe o frescă. În vara trecută, potrivit anchetatorilor, ar fi fost tot el autorul unui furt în biserica San Biagio, cu această ocazie, furase două coroane de aur.

Concluzia, dacă nu ți-e frică de pedeapsa omenească, te lovește cea divină!

Articolul precedentSouthwest Has Summer Flights on Sale Starting at $44
Articolul următorATENȚIONARE – Pentru posesorii de vehicule din România
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno