Ce pot face persoanele fără adăpost la Roma?

Redacția noastră a inițiat o nouă serie de articole numite Știri Coronavirus preluând informații de pe sursele oficiale.


Ce pot face persoanele fără adăpost la Roma?

Coronavirus, la Roma, s-a extins recepția H24 pentru persoanele fără adăpost
Mai multe mese acasă, la cantinele sociale la început prânzul la pachet

În prezent, centrele aflate sub programul de 15 ore vor trece la regimul de 24 de ore, complet, permițând astfel 240 de solicitanți să rămână în interiorul structurilor pentru întreaga zi și să limiteze deplasarea. Noile intrări vor fi precedate de un screening specific pentru a verifica starea de sănătate a solicitanților individuali.

În același timp, s-a consolidat serviciul de livrare a mesei la domiciliu, care va crește de la 600 la 800 pe zi. Cantinele sociale, care servesc aproximativ 40.000 de mese pe lună, au primit posibilitatea de a lua toate măsurile necesare pentru a asigura respectarea distanței minime de siguranță între oameni, împreună cu celelalte măsuri de prevenire recomandate, de asemenea, prin transformarea unei părți substanțiale a meselor în prânzuri și mese la pachet.

Consilierul pentru Persona, Scuola e Comunità Solidale, Veronica Mammì, examinează toate posibilitățile din domeniu împreună cu birourile primăriei pentru a extinde și mai mult recepția și a eficientiza serviciile. Pentru ca noile măsuri să fie activate în această etapă, consilierul a planificat să aloce resurse economice suplimentare care se vor adăuga la cele 15 milioane de euro investite deja în serviciul de primire pentru adulți și mame cu copii, cantine sociale, mese pentru acasă, urgențe climatice cu Planul sezon rece și cald, barbonismul intern și Sala de operații sociale a primăriei.

Administrația verifică disponibilitatea organismelor de gestionare pentru a extinde și mai mult locurile, precum și pentru a folosi structurile serviciilor sistemului de protecție pentru solicitanții de azil și refugiații abandonați. A fost trimisă o solicitare către toate municipalitățile care au primit fonduri pentru a deschide structuri pentru zonă, pentru a-și extinde locurile de la H15 până la regimul complet H24.

Situația este monitorizată constant de Centrul Operațional Municipal care reunește șefii de Protecție Civilă, Contabilitate, Resurse Umane, Poliție Locală, Politici Sociale, Simu, Dezvoltare economică și Activități productive, Mobilitate și transport, Servicii educaționale și școlare, Mediu, Atac, Ama și Acea.


(Distribuiți pe Facebook – prietenii dvs au nevoie de știri verificate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.