Ce se poate în Japonia, nu și în România, și de ce!…

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Aţi citit vreodată în vreun ziar că un lider politic sau un prim-ministru dintr-o naţiune islamică să fi vizitat Japonia?
Aţi întâlnit vreodată ştirea că şahul Iranului sau vreun prinţ din Arabia Saudită să fi vizitat Japonia?
Japonia este o ţară care ţine Islamul dincolo de ţărmurile sale.
Japonia a pus restricţii stricte asupra Islamului şi a tuturor musulmanilor.
Motivele sunt:
1.  Japonia este singura ţară care nu dă cetăţenie la musulmani.
2.  In Japonia nu se acordă rezidenţă permanentă pentru musulmani.
3.  Există o interdicţie severă de propagare a Islamului în Japonia.
4.  În Universităţile din Japonia, nu se predă araba sau oricelimbaj islamic.
5.  Nu se poate importa „Coranul” publicat în limba arabă.
6. Conform datelor publicate de guvernul japonez – le-a fost dată viză de rezidenţă temporară pentru numai 200.000 de musulmani, care auavut nevoie să studieze Legea japoneză a bogăţiilor naturale (sau legea funciară? – the Japanese Law of the Land). Aceşti musulmani au trebuit să vorbească japoneza şi să practice ritualurile lor religioase numai în casele lor.
7. Japonia este singura ţară din lume care are un număr neglijabil de ambasade ale ţărilor islamice.
8. Poporul japonez nu este atras de Islam.
9. Rezidenţii musulmani care locuiesc în Japonia sunt angajaţi ai companiilor străine.
10. Chiar şi vizele de lucru nu sunt acordate pentru medici musulmani, ingineri sau manageri- trimise de companiile străine.
11. În majoritatea companiilor-se menționează în regulamentul intern – că musulmanii nu pot aplica pentru un loc de munca.
12. Guvernul japonez este de părere că musulmanii sunt fundamentalişti şi nici chiar în epoca globalizării nu sunt dispuşi să schimbe legile lor musulmane.
13. Musulmanii nici nu se pot gândi cu privire la închirierea unei case în Japonia.
14. Dacă cineva ştie că vecinul său este un musulman, tot cartierul rămâne in alertă.
15. Nimeni nu poate iniţia o celulă islamică sau „Madarsa” Arabă, în Japonia .
16. Nu se aplică legea islamică (Sharia) în Japonia.
17. În cazul în care o femeie japoneză se căsătoreşte cu un musulman, atunci ea este considerată proscrisă pentru totdeauna.
18. Potrivit dlui Komico Yagi (şef de departament la Universitatea din Tokyo) „Există un cadru de spirit în Japonia că Islamul este oreligie foarte îngustă la minte şi ar trebui să stai departe de ea.”
19. Jurnalistul independent Mohammed Juber a făcut un turneu în mai multe tari islamice după 9/11 precum şi în Japonia. El a descoperit că japonezii erau încrezători că extremiştii nu ar putea face nici un rău în Japonia.

Zece lucruri despre Japonia, o țară fascinantă. Din o mie de motive, aceste lucruri nu se vor petrece vreodată în România, dar cred ca principalul motiv este că, ăn România noastră, aproape nici un copil nu mai parcurge drumul spre bunul simț.
1. Din clasa întâi până într-a 6-a se predă o materie intitulată ”Drumul spre bunul simț” in care elevii învață comportamentul civilizat și manierele de bun simț!
2. Nu rămâne nici un elev repetent din clasa întâi până la clasa a 7-a, fiindcă scopul este educația și implantarea principiilor și nicidecum învățământul și stocarea informațiilor!
3. Japonezii, cu toate ca sunt considerați printre cei mai bogați oameni din lume, nu angajează femei de casă sau dădace pentru creșterea copiilor; părinții sunt primii răspunzători de educația copiilor!
4.  Zilnic, timp de 15 minute, elevii japonezii fac curat în școlile lor împreuna cu educatorii, învățătorii și profesorii, lucru ce a determinat apariția unei generații modeste și atente la fenomenul curățenie și igienă!!!
5. Fiecare elev japonez are tot timpul la el periuța de dinți și își spală dinții după ce mănâncă și în acest mod învață de mic cum să se păstreze igienic!
6. Profesorii iau masa cu 30 de minute înaintea elevilor, ca să fie siguri ca mâncarea este bună și nu este alterată, fiindcă elevul este considerat viitorul țarii și trebuie protejat !!!
7.  În Japonia, gunoierul este cunoscut sub numele de ”inginer sanitar” și are un salariu de 5000 până la 8000$. Pentru a ocupa acest post candidatul trebuie să treacă o proba scrisă și una orală!
8. Este interzisă utilizarea mobilului în trenuri, restaurante și în locurile publice cu spații închise unde mobilul trebuie setat pe modulul ”bun simț” care la ei este foarte important!
9. Dacă te duci la un restaurant cu bufet suedez vei vedea ca fiecare pune în farfuria lui, atât cât ii trebuie, nu fac risipă, nici nu lasă resturi de mâncare în farfurii!
10. Media de întârziere la trenuri pe an este de 7 secunde!

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •