Ce se va întîmpla în Marea Britanie fără muncitori străini?

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Şansele ca Marea Britanie cunoască prosperitatea în perioada post-Brexit sunt strâns legate de menţinerea unui bazin de recrutare abundent pentru firmele din regat, susţin reprezentanţii Camerelor de Comerţ britanice (BCC).

Într-un raport întocmit la sfârşitul lunii trecute, grupul atrage atenţia asupra faptului „Brexitul nu va valora nici măcar cât hârtia pe care va fi redactat”, dacă firmele din Regatul Unit nu vor avea de unde selecta personal bine pregătit, informează The Independent.

Teamă liderilor BCC este legată de faptul guvernul Theresei May s-ar putea concentra pe obţinerea unui singur avantaj: accesul la piaţa unică europeană, ignorând nevoia companiilor de a angaja personal bine pregătit din afară graniţelor.

86% din companiile din sectorul manufacturier şi 59% din firmele de servicii din Marea Britanie au manifestat interesul de a-şi extinde afacerile, dar amână momentul din cauza lipsei de personal bine pregătit, arată raportul BCC.

Reprezentanţii grupului de Camere de Comerţ din regat susţin alegerile anticipate cerute de guvern „nu ar trebui se concentreze doar asupra procesului Brexit în sine, ci asigure formarea unui Executiv cu o strategie clară şi îndrăzneaţă„, menită asigure creşterea economică în toate regiunile din regat şi pentru toate naţionalităţile componente.

Încurajarea mediului de afaceri, negocierile Brexit, creşterea locală, infrastructură şi comerţul sunt punctele critice asupra cărora ar trebui se concentreze viitorul guvern.

„Oficialii ar trebui pună capăt neîncrederii investitorilor cu privire la costul de a face afaceri în Marea Britanie şi dea firmelor încrederea de a continua investiţiile, ajutând la crearea unor noi locuri de muncă şi creşterea exporturilor, atât pe perioada Brexitului, cât şi după aceea”, afirmă Adam Marshall, director general BCC.

Apelul lansat de şefii Camerelor de Comerţ din Marea Britanie menţine acelaşi ton cu semnalul de alarmă tras de Federaţia Specialiştilor în Construcţii, ai cărei reprezentanţi se plâng de lipsa personalului calificat pe piaţa muncii.

Doar în Londra, forţa de muncă străină în construcţii numără 157.000 persoane, reprezentând aproape jumătate din totalul angajaţilor din sector. Datele statistice oficiale arată europenii care lucrează în regat ocupă 7% din locurile de muncă existente.  Sursa:stiriactuale.ro  – foto: cuvantul ortodox

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •