Ce spun specialiștii despre uleiurile vegetale

Uleiurile sunt materii lichide, cu o vâscozitate mai mare sau mai mică, de proveniență naturală (vegetală, animală ori minerală) ori rezultate din procese de laborator sau industriale. Sunt mai ușoare decât apa și nu se dizolvă în apă. În alimentație se folosește o mare parte din producția de uleiuri, așanumitele uleiuri alimentare

Experţii susţin că oamenii care au diete alimentare bogate în uleiuri vegetale au un risc mai crecut de a dezvolta demenţă în timpul vieţii. Aceştia susţin că uleiul provoacă depuneri pe creier, un precursor al bolilor neurodegenerative, potrivit descopera.ro
La mijlocul secolului XX, americanii erau îngrijoraţi de rata crescută a bolilor de inimă şi au cerut cetăţenilor să renunţe la grăsimile saturate.
Dr. Catherine Shanahan, nutriţionist şi medic de familie spune că sfaturile de atunci au fost o mare greşeală.

,,Restaurantele şi alte localuri au apelat la uleiurile vegetale datorită costului redus şi a disponibilităţii. Uleiul de măsline, de exemplu, este de 10 până la 50 de ori mai scump decât uleiul vegetal,” spune Shanahan.
Uleiurile vegetale sunt sub diferite forme: ulei de rapiţă, de palmier, de porumb, de soia, de floarea soarelui sau de sâmburi de struguri.
Conform medicului, uleiurile vegetale îi fac pe oameni să se simtă mai obosiţi şi poate provoca migrene, dar şi boli neurodegenerative precum Alzheimerul sau demenţa.
Vezi acum oferta!

,,Uleiurile vegetale provoacă stresul oxidativ, care distruge membrana creierului, rezultatul fiind apariţia plăgilor pe creier,” spune ea.
În cadrul unui raport prezentat de European Food Safety Authority este prezentat faptul că anumiţi compuşi din uleiul de palmier este geotoxic şi cancerigen.
,,Aş încuraja oamenii să renunţe la uleiurile vegetale măcar pentru şapte zile şi vor vedea că se găseşte în orice produs şi asta este de fapt problema,” avertizează medicul.
De asemenea, ea susţine că oamenii ar trebui să-l înlocuiască cu ulei de măsline, cocos, avocado sau ulei de alune.sursa: actualitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.