Ce trebuie să știți – CEA MAI AMPLĂ DESCRIERE despre virusul mortal

Deoarece coronavirusul continuă să se răspândească în întreaga lume, iată tot ceea ce trebuie să știți despre virusul mortal. Potrivit FoxNews.

Ce este coronavirus?

Coronavirusurile sunt o familie de virusuri numite după aspectul lor, o coroană, a spus Dr. Mark Rupp, expert în boli infecțioase la centrul medical al Universității din Nebraska.

Cât de periculos este coronavirusul?

Majoritatea coronavirusurilor provoacă simptome ușoare din care pacienții se recuperează ușor.

Care sunt simptomele?

Multe simptome ale COVID-19 și gripă se suprapun, iată mai jos cum să observați diferențele.

Când a început epidemia?

Biroul chinez al Organizației Mondiale a Sănătății spune că a început să primească rapoarte la sfârșitul lunii decembrie despre un misterios virus în spatele unei serii de cazuri de pneumonie în Wuhan, un oraș din estul Chinei, cu o populație de aproximativ 11 milioane de oameni.

Cum se transmite coronavirusul?

Conform Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor (CDC), coronavirusurile sunt comune la cămile, bovine, pisici și lilieci. Transmisii de la persoană la persoană se crede că apar atunci când o persoană infectată tușește sau strănută, similar cu răspândirea gripei și a altor agenți patogeni respiratori.

Cât de des sunt oamenii spitalizați pentru asta?

Riscul de a contracta coronavirus rămâne scăzut pentru majoritatea americanilor, a spus dr Jerome Adams, chirurg american.

Cum te poți proteja de obținerea acestuia?

Vă puteți proteja de coronavirusuri urmând practicile de sănătate de bază.

Cum se dezinfectează suprafețele?

Păstrarea locuinței și a suprafețelor curate prin utilizarea dezinfectanților corecți este esențială pentru a preveni răspândirea acestora.

Cât poate supraviețui pe suprafețe?

Noul coronavirus poate fi capabilă să trăiască pe suprafețe, respectiv metal, sticlă sau plastic, timp de până la nouă zile – dacă seamănă cu unele dintre „verișorii” săi care provoacă coronavirusul uman.

Te speli corect pe mâini?

Există câteva reguli generale care trebuie respectate atunci când vine vorba de spălarea completă a mâinilor, inclusiv cât timp trebuie să le țineți sub apă curgătoare.

Cum dezinfectez mâinile?

Dacă săpunul și apa nu sunt disponibile, dezinfectantul de mâini este următoarea cea mai bună opțiune, adică dacă conține cel puțin 60 la sută alcool, spune CDC.

Măștile de față ajută?

„Măștile chirurgicale nu vor împiedica dobândirea bolilor”, a spus dr. William Schaffner, profesor de medicină preventivă și boli infecțioase la Universitatea Vanderbilt și director medical al Fundației Naționale pentru Boli Infecțioase.

Cine are cel mai mare risc?

Vârstnicii și cei cu deficiențe imune pot avea o reacție acută dacă sunt expuși la virus.

Afectează femeile însărcinate?

Agenția de sănătate a spus că, în timp ce riscurile pentru publicul american rămân scăzute în acest moment, femeile însărcinate ar trebui să continue să ia măsurile obișnuite de prevenire pentru a evita infecția, cum ar fi spălarea mâinilor dese și evitarea contactului cu persoanele bolnave.

Cum ai grijă de o rudă care îl are?

Chiar dacă pacientul este pozitiv, poate fi considerat sigur să-l sprijini în continuare cu unele precauții suplimentare.

Cum îl simți?

Înainte de a fi testat pentru virusul mortal, pacienții trebuie să răspundă mai întâi la o serie de întrebări.

Cum îl tratezi?

Fox News a primit o privire aprofundată asupra noii boli de la dr. Debra Chew, fost ofițer de informații epidemice pentru Centrul de Control și Prevenire a Bolilor (CDC) și profesor asistent de medicină la Rutgers New Jersey Medical School.

Există un leac?

Agențiile de sănătate recomandă pacienților să primească îngrijiri de sprijin pentru ameliorarea simptomelor coronavirusului.

O poți face prin pachete?

Generalul chirurg Jerome Adams a spus: „Nu există dovezi la moment că acest coronavirus poate fi răspândit prin poștă.”

Cum călătoriți în timpul epidemiei?

Deoarece riscul de coronavirus crește la nivel global, a fi inteligent în planificarea călătoriilor te va ajuta să rămâi în siguranță.

Cum se compară coronavirusul cu alte focare?

SARS și MERS proveneau de la animale și aproape sigur și acest virus nou.

Boala coronavirus X?

Povestea coronavirus a determinat un expert să spună că acesta se potrivește criteriilor „Bolii X”, un loc deținător desemnat în lista Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a bolilor care pot să atingă niveluri epidemice internaționale.

Coronavirusul va fi să rămână aici printre noi mereu de acum încolo?

Dr. Robert Redfield, directorul CDC, a declarat că virusul „este probabil la noi doar în acest sezon, în acest an”.

Coronavirusurile sunt o familie de virusuri numite după apariția lor, o coroană, a spus Dr. Mark Rupp, expert în boli infecțioase la centrul medical al Universității din Nebraska.

Există multe tipuri și unele sunt cunoscute pentru că pot infecta oamenii. Unele provoacă răceli și boli respiratorii, în timp ce allete au evoluat în boli precum sindromul respirator acut sever (SARS) și sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS).

SARS a început în China și a infectat aproximativ 8.000 de persoane în timpul unui focar din 2002-2003. Aproximativ 770 de oameni au murit după ce s-a răspândit în alte orașe și țări.

„Acesta este cel de-al treilea tip de coronavirus nou cu care experimentăm care poate provoca boli ale tractului respirator inferior”, a declarat Rupp marți.

În unele cazuri rare, virusul poate fi transmis de la animale la oameni, dar este de obicei transferat în timpul contactului dintre oameni, conform CDC.

Cât de periculos este coronavirusul?

Coronavirus, sau ceea ce este acum cunoscut sub numele de COVID-19, a început pe o piață de animale și fructe de mare din orașul Wuhan și s-a extins de atunci în multe alte țări, inclusiv în Statele Unite. Se spune că boala este transmisibilă la oameni.

Când știrile despre virus s-au răspândit și numărul morților a început să crească, mulți au început să se întrebe cât de periculos este noul focar. Coronavirusurile, care sunt denumite după aspectul lor asemănător coroanei, sunt disponibile în multe tipuri care provoacă boală la oameni și animale.

Majoritatea coronavirusurilor provoacă simptome ușoare, precum răceala obișnuită din care pacienții se recuperează cu ușurință. Alte tulpini ale virusului – cum ar fi sindromul respirator acut sever (SARS) și sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) – pot provoca pneumonie și moarte.

SARS a ucis 770 de persoane din 8.000 infectate în 2002-2003. MERS a ucis aproximativ trei-patru din 10 persoane infectate, a spus Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

În încercarea de a reduce răspândirea bolii (coronavirusurile umane trec prin tuse și strănut, prin contactul personal apropiat, contactul cu obiectele cu virusul de pe ele și apoi atingerea gurii, nasului sau ochilor înainte de spălarea mâinilor, conform CDC), orașul Wuhan a închis tot traficul aerian și feroviar.

La 30 ianuarie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că epidemia de coronavirus este o situație de urgență pentru sănătatea publică – câteva zile după ce oficialii OMS au anunțat că vor înceta acest lucru.

„Motivul principal al acestei declarații nu este din cauza a ceea ce se întâmplă în China, ci din ceea ce se întâmplă în alte țări. Cea mai mare preocupare a noastră este posibilitatea ca virusul să se răspândească în țările cu mai multe sisteme de sănătate slab. Pregătiți-vă pentru a face față”, a declarat la acea vreme directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Între timp, oficialii CDC care monitorizează epidemia susțin că riscul pentru publicul american este scăzut, în ciuda celor 15 cazuri confirmate de virus apărute în Statele Unite în ultimele săptămâni.

Recent, CDC și protecția frontierelor și vamale (CBP) au extins proiecțiile de pasageri pentru a include 20 de aeroporturi americane, care găzduiesc 90% din toți pasagerii din China, a declarat vicepreședintele Pence.

În ultimele săptămâni, senatorul Tom Cotton a ridicat îngrijorări cu privire la o acoperire chineză a virusului pe măsură ce se răspândește în diferite țări. Într-o scrisoare adresată secretarului Departamentului Sănătății și Serviciilor Umane, Alex Azar, Cotton a cerut Azar să verifice informațiile din China, având în vedere istoricul său de acoperire în timpul epidemiei SARS. La vremea respectivă, China nu a anunțat public boala decât după cinci luni de la început.

Dacă aveți motive să credeți că oficialii americani primesc informații false sau înșelătoare despre boală de către oficialii guvernului chinez, vă rog să informați imediat Congresul”, a scris Cotton.

Cum diferă coronavirusul de gripă: simptomele de care trebuie să le aveți grijă

Oficialii îi îndeamnă pe toți cei care dezvoltă posibile simptome ale noului coronavirus să contacteze profesioniștii din domeniul sănătății pentru a se informa despre următorii pași și posibilele teste, dar cu milioane de persoane infectate cu virusul gripal în Statele Unite, mulți se întreabă cum să-i distingă cele două boli, gripa și covid19.

„Există atâta suprapunere în simptomele dintre gripă și COVID-19, dar există câteva diferențe distinctive”, a spus Dr. Co-fondatorul Carbon Health, Caesar Djavaherian, la Fox News.

Gripa tinde sa provoace mult mai multă durere corporală, iar virusul COVID-19 tinde să se simtă mult mai mult ca o răceală comună, cu febră, tuse, nas curgător și diaree. Cu toate acestea, într-o mică parte a populației cu COVID-19 sau gripă, simptomele progresează până la insuficiență renală și insuficiență respiratorie.

Până la sfârșitul lunii februarie, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au estimat că au fost raportate cel puțin 32 de milioane de cazuri de gripă în Statele Unite, care au dus la 310.000 de spitalizări și 18.000 de decese.

Pentru coronavirus, până la 3 martie, numărul de cazuri confirmate în Statele Unite a ajuns la 100, inclusiv mai multe cazuri prezumtive pozitive și 24 la americani repatriați. Cel puțin 9 pacienți COVID-19 au murit.

Dar mai mulți oficiali din domeniul sănătății, inclusiv guvernatorul New York, Andrew Cuomo, au avertizat că americanii sănătoși care contractează COVID-19 ar putea nici să nu știe măcar că o au și se vor vindeca fără tratament.

Alții spun că experiența lor va fi similară cu cea a unei răceli comune, dar pentru cei cu afecțiuni de sănătate de bază, virusul poate fi grav.

„Diferențele apar în partea foarte mică a populației care este în risc din cauza afecțiunilor pulmonare sau cardiace ale căror plămâni se pot umple cu lichid sau pot intra în insuficiență renală și, din păcate, vor muri în cele din urmă, de COVID-19”, a spus Djavaherian .

Una dintre cele mai imperative moduri de a opri răspândirea, spun specialiștii, este de a evita contactul cu o persoană bolnavă și de a practica o igienă bună. O parte din aceasta include să stai acasă când ești bolnav și să te speli pe mâini.

„Dacă sunteți bolnav, monitorizați-vă simptomele zilnic și când răceala obișnuită se transformă într-o tuse profundă și de neoprit și, prin urmare, lipsă de respirație, acestea sunt semnele de care ne îngrijoram și semnele care necesită pacienții să obțină asistență medicală imediată” A spus Djavaherian. „Pot fi pneumonii, dar într-un grup foarte mic de pacienți, poate o infecție cu COVID-19 care a intrat în plămâni”.

Djavaherian a spus că este imperios necesar să apelați la medicul dumneavoastră în avans pentru a împărtăși simptomele și preocupările, astfel încât să poată pregăti testele corespunzătoare și să îi protejeze pe alții de potențialele expuneri.

„Recomand, de asemenea, utilizarea telemedicinei, unde puteți consulta un medic prin telefon sau video, pentru a obține răspunsuri la întrebări din confortul și securitatea propriei case, fără a pune pe alții sau pe dvs. înșivă în pericol”, a spus el.

Cum a început epidemia de coronavirus?

Cercetătorii suspectează că virusul își are originea într-o piață de pește din Wuhan, unde sunt comercializate animale sălbatice, inclusiv păsări, iepuri, lilieci și șerpi.

Inițial, se credea că virusul provine de la șerpi. Dar o lucrare de cercetare a unei echipe de virologi de la Institutul de Virologie din Wuhan sugerează că coronavirusul este mai probabil să provină din lilieci, care a fost și sursa epidemiei SARS.

Liliacul este cunoscut că transportă mai mulți viruși fără să se îmbolnăvească, potrivit New York Times, care susține că a provocat boli umane în Africa, Malaezia, Bangladesh și Australia și se crede că este sursa și pentru Ebola.

Autoritățile au închis piața la 1 ianuarie. Dar până atunci virusul se răspândise dincolo de piață.

Pe 12 ianuarie, oficialii de sănătate chinezi au împărtășit o secvență genetică a virusului cu alte țări pentru a diagnostica mai bine tulpina la pacienți.

Un comitet OMS, joi, a declarat epidemia o situație de urgență globală. Agenția Națiunilor Unite pentru Sănătate definește o urgență internațională ca un „eveniment extraordinar” care prezintă un risc pentru alte țări și necesită un răspuns internațional coordonat.

O astfel de declarație implică de obicei mai multe resurse și bani, dar obligă și guvernele să limiteze călătoriile și schimburile cu țările în cauză. Anunțul impune, de asemenea, cerințe mai stricte pentru raportarea bolilor în țări.

Cum se transmite coronavirusul?

„Acest virus s-a răspândit pe o scară și o viteză fără precedent, cazurile trecând de la om la om în mai multe țări din întreaga lume”, a spus Dr. Jeremy Farrar, directorul British Welcome Trust. „Este, de asemenea, o dovadă a cât de vulnerabili suntem la epidemiile de boli infecțioase cunoscute și necunoscute.”

Oamenii de știință spun că transmisia virusului este cel mai probabil între persoanele aflate în contact strâns, precum familiile. Dar au fost raportate cazuri de persoane care ar fi putut avea o expunere mai mică la virus în Japonia și Germania.

Alte modalități prin care virusul se poate răspândi de la o persoană infectată la altele este prin contact sau strângere de mână, sau dacă o persoană atinge o suprafață cu virusul de pe ea, atunci atinge gura, nasul sau ochii înainte spală-ți mâinile, spune CDC.

Într-un interviu dr. Adams a spus că administrația dorește ca publicul să știe riscul de infecție și să fie pregătit, dar nu ar trebui să intre în panică.

„Ceea ce veți auzi de la președinte este ceea ce ați auzit întotdeauna de la el: că riscul pentru coronavirusul american în acest moment rămâne scăzut”, a spus el. „Cu toate acestea, în această țară se observă o creștere a cazurilor de coronavirus. De aceea, dorim ca oamenii să se pregătească.”

Adams le-a sfătuit americanilor să se spele pe mâini frecvent, să-și acopere gura la tuse sau strănut, să curețe suprafețele și să rămână acasă dacă este bolnav.

Acestea fiind spuse, Adams a avertizat că purtarea unei măști nu numai că este ineficientă, dar era potențial dăunătoare și ar putea crește riscul de a contracta virusul.

„Știm că măștile nu sunt eficiente pentru publicul larg în protejarea lor împotriva coronavirusului și pot crește de fapt riscul de a contracta coronavirus sau gripă, deoarece dacă nu porți o mască corect, vei ajunge adesea să-ți atingi fața des și poate crește riscul de expunere la o boală respiratorie”, a explicat el.

„Când te uiți la persoanele care iau coronavirus, 80% dintre ei nu trebuie să fie spitalizați”, a continuat Adams. Ei au o boala ușoară, cum ar fi răceala sau gripa minoră.”

„Dintre cei 20% care au nevoie de spitalizare sau îngrijiri medicale, știm că persoanele cu cel mai mare risc tind să fie persoane în vârstă și persoane care au probleme de sănătate: boli de inimă, boli pulmonare, cancer și chimioterapie”.

„Și, prin urmare, ceea ce dorim ca majoritatea Statelor Unite să știe este că nu aveți un risc mare de a contracta coronavirus, iar dacă îl veți obține, vă veți recupera probabil rapid. 98, 99 la sută dintre oameni se vor recupera complet”, a spus Adams. „Și ne dorim ca oamenii cu risc … să știe că este necesar să luăm măsuri de precauție suplimentare, trebuie să fim foarte atenți să ne menținem mâinile curate și la distanțe sociale, asigurându-ne să rămânem departe de întâlnirile mari și de persoanele care ar putea fi bolnave.”

Cum să vă protejați de coronavirus

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) susțin că riscul pentru public este în prezent scăzut. Dar, deoarece oamenii de știință au confirmat că boala este de fapt transmisibilă oamenilor, puteți face câteva lucruri pentru a vă menține cât mai sănătos.

În primul rând, ce este coronavirus?

Coronavirusurile, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), sunt o familie numeroasă de viruși care pot provoca o varietate de boli, de la răceala comună până la sindromul respirator acut sever (SARS), acesta din urmă a început și în China și a infectat aproximativ 8.000 de persoane în timpul unui focar în 2002-2003. Cel puțin 770 au murit după răspândirea sa în alte orașe și țări din întreaga lume.

Coronavirusurile se pot răspândi între animale și oameni, ceea ce înseamnă că sunt zoonotice. Oficialii au declarat că focarul actual, COVID-19, a început probabil pe o piață de animale și fructe de mare din Wuhan.

Cunoaște semnele

Simptomele COVID-19, noul coronavirus, au fost raportate pentru a include febră, tuse și lipsa respirației.

Directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase, Anthony Fauci, a menționat că simptomele sunt similare cu alte infecții respiratorii. Cei mai mulți rezidenți din SUA care prezintă simptome sunt probabil infectați cu gripa sau „un alt virus”, a declarat pentru Scientific American.

„Dar dacă provin din Wuhan”, a menționat el, „este probabil să fie noul coronavirus”. Simptomele sunt foarte comune la mulți viruși, cu toate acestea [asocierea] se bazează pe epidemiologie [și este confirmată de testul rRT-PCR]”, a adăugat el.

Mențineți-vă mâinile spălate

Din păcate, nu puteți face multe pentru a vă proteja de coronavirusuri, pe lângă următoarele practici de sănătate de bază. CDC recomandă:

Spălați-vă mâinile cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde
Evitați să vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile murdare
Evitați contactul strâns cu bolnavii
Dacă sunteți bolnav, îi puteți proteja pe alții:

Rămâneți acasă până când veți fi bine
Evitați contactul strâns cu ceilalți
Acoperiți-vă nasul și gura când strănutați sau tușiți
Păstrați obiectele și suprafețele din casa sau spațiul de lucru curat și dezinfectat

În prezent, nu există niciun vaccin care să fie protejat împotriva infecțiilor cu coronavirus. Acestea fiind spuse, oficialii Institutelor Naționale de Sănătate (NIH) au confirmat săptămâna aceasta la Fox News că lucrează la un vaccin pentru combaterea coronavirusului Chinei.

Oficialii de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase au obținut secvența genetică a virusului de la chinezi pentru a începe dezvoltarea unui vaccin, a declarat Fauci pentru Scientific American.

Cu toate acestea, „Acest lucru nu înseamnă că vom avea un vaccin gata de utilizare în trei luni; chiar și în caz de urgență, ar dura un an sau mai mult”, a spus el.

EPA publică o listă de dezinfectanți aprobați pentru utilizare împotriva coronavirusului

Agenția pentru Protecția Mediului (EPA) a publicat o listă de dezinfectanți „calificați pentru utilizare împotriva SARS-CoV-2, noul coronavirus care provoacă COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă.

Deoarece coronavirusul continuă să se extindă în Statele Unite, menținerea locuinței și a suprafețelor curate este esențial pentru a împiedica răspândirea ca spălarea mâinilor.

„Utilizarea dezinfectantului corect este o parte importantă a prevenirii și reducerii răspândirii bolilor, împreună cu alte aspecte critice, cum ar fi spălarea mâinilor”, a declarat Andrew Wheeler, administratorul EPA.

Produsele aprobate pentru lupta împotriva virusului au fost alese prin programul Patogen viral emergent, care a fost dezvoltat în 2016 pentru un răspuns rapid la epidemiile de patogen viral.

Printre dezinfectanții de pe listă, există o serie de produse de curățare obișnuite și profesionale, precum Lysol și Clorox. Variante din acestea din urmă, disponibile în majoritatea magazinelor alimentare, sunt detergentul dezinfectant concentrat de lizol,  detergentul curat și proaspăt pentru mai multe suprafețe pentru lizol, detergent multi – Șervețele Clorox + decolorant și șervețele dezinfectante Clorox, șervețele dezinfectante Clorox, printre altele.

„Ne asteptam la un efect similar fata de SARS-CoV-2”, sau noul coronavirus, au spus cercetatorii.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) pe site-ul său web avertizează despre coronavirusurile umane care se răspândesc cel mai frecvent în aer atunci când o persoană infectată tușeste sau strănută, contactul strâns cu o persoană infectată (strâng mâinile, de exemplu), dar și prin atingerea unui obiect sau a unei suprafețe care a fost expusă virusului, atingând apoi gura, nasul sau ochii cu mâinile murdare.

Transmiterea prin obiecte neînsuflețite a ridicat îngrijorarea că mărfurile importate din China ar putea prezenta un risc pentru sănătate. Însă, un expert în boli infecțioase a spus anterior Fox News că este puțin probabil ca virusul să supraviețuiască călătoriei din China până la ușa ta.

„Virusul pe materialele comandate nu ar supraviețui unei astfel de călătorii. În afara corpului, credem că acest virus supraviețuiește doar timp de [un] minut sau o oră cam așa ceva, nu în zilele în care mărfurile voastre călătoresc pentru lume”, a declarat la acea vreme Patricia News Stinchfield, vicepreședinte al Fundației Naționale pentru Boli Infecțioase (NFID). „Ca întotdeauna după manipularea lucrurilor, spălați-vă mâinile înainte de a vă atinge ochii, nasul sau gura”. Ca apoi să rezulte că virusul trăiește 9 zile, deci?!

Spălați-vă mâinile cheia pentru a opri răspândirea coronavirusului: o faceți corect?

Nenumărați oficiali au subliniat importanța spălării mâinilor când vine vorba de prevenirea extinderii ulterioare a coronavirusului în Statele Unite, dar câți dintre noi știm modalitatea corectă de a face acest lucru?

Există câteva reguli generale care trebuie respectate atunci când vine vorba de spălarea completă a mâinilor, inclusiv cât timp trebuie să le țineți sub apă curgătoare.

„Spălați-vă des pe mâini cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde, mai ales după ce mergeți la baie; înainte de a mânca; și după ce și-a suflat nasul, tuse sau strănut” Dr. Amy Fuller, directorul programului de master pentru asistenții medicali din familia Endicott College, a declarat pentru Fox News. „Dacă săpunul și apa nu sunt disponibile cu ușurință , folosiți un produs de igienizare pe bază de alcool cu ​​cel puțin 60 la sută alcool. Spălați-vă întotdeauna pe mâini cu apă și săpun dacă mâinile sunt vizibil murdare.”

Fuller a spus că orice tip de săpun de spălare a mâinilor ar fi bun, dar când vine vorba de dezinfectant pentru mâini, este de preferat ca produsul să aibă cel puțin 60 la sută alcool pentru a elimina germenii potențial periculoși.

COVID-19 face parte dintr-o familie de coronavirus mai mare, ceea ce înseamnă că dacă se comportă similar cu „verișorii” săi, ca să spunem așa, poate fi capabil să trăiască pe suprafețe până la nouă zile.

Acest lucru înseamnă că, dacă lucrați într-un mediu spațial comun sau dacă împărtășiți echipament de muncă cu alții, există anumite măsuri de precauție suplimentare pe care ar trebui să le luați.

„V-aș recomanda să nu atingeți balustrade, locurile din transportul public”, a spus el. „Dacă trebuie, asigurați-vă că nu vă atingeți gura și nasul și curățați-vă mâinile cât mai repede. Pentru o călătorie lungă, poate doriți să luați în considerare curățarea zonei dvs. cu șervețele Clorox sau Lysol.”

Virusul a infectat peste 115.000 la nivel internațional și, deși majoritatea cazurilor au apărut în China continentală, au existat mai multe cazuri de transmitere în Statele Unite, inclusiv cazuri de origine necunoscută. Au fost cel puțin șase decese în statul Washington.

Chiar și fără amenințarea coronavirusului, Fuller a spus că spălarea pe mâini frecvent și evitarea atingerii gurii și nasului sunt bune practici de igienă pentru sănătatea inteligentă.

Ajută la prevenirea coronavirusului cu dezinfectant pentru mâini: cum să îți faci singur un dezinfectant

Pe măsură ce focarul de coronavirus mortal continuă, cererea pentru produse de bază de îngrijire a sănătății – de exemplu, dezinfectant de mână – crește odată cu acesta.

Profesioniștii din domeniul sănătății continuă să sublinieze că spălarea corectă a mâinilor este cea mai bună modalitate de a preveni virușii precum noul coronavirus.

Dar dacă săpunul și apa nu sunt disponibile, dezinfectantul de mână este următoarea cea mai bună opțiune, adică dacă conține cel puțin 60 la sută alcool, spune Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Nu puteți găsi să îl cumpărați? Nu vă faceți griji, pentru că vă puteți crea propriul dvs. produs.

Anne Marie Helmenstine, care deține un doctorat în științele biomedicale, a împărtășit recent cum se face un produs de igienizare de mână în casă.

Ingredientele:

2/3 cană de alcool 99% (alcool izopropilic) sau etanol
1/3 cană de gel de aloe vera
8-10 picături de ulei esențial, opțional (cum ar fi lavanda, vanilia, menta, piperul)
Bol, lingură, pâlnie
recipient de săpun lichid reciclat sau sticlă de dezinfectare manuală
indicaţii: amestecă ingredientele într-un bol și amestecă cu o lingură. Folosiți pâlnia pentru a turna lichidul în sticla goală.

Măștile chirurgicale protejează împotriva coronavirusului?

Pe fondul focarului mortal al romanului coronavirus care a început în China, dar care s-a răspândit în întreaga lume, este posibil să vă întrebați: ar trebui să port o mască de față și să funcționeze cu adevărat?

„Măștile chirurgicale nu vor împiedica dobândirea bolilor”, a spus Dr. William Schaffner, profesor de medicină preventivă și boli infecțioase la Universitatea Vanderbilt și director medical al Fundației Naționale pentru Boli Infecțioase, la Fox News.

Mai degrabă, a explicat el, măștile chirurgicale sunt utilizate în mod obișnuit de către chirurgi pentru a-și proteja pacienții de germenii cu transmitere orală, dar „acele măști nu funcționează pentru a preveni inhalarea bolilor”, a spus Schaffner.

Măștile, care acoperă nasul și gura, sunt adesea confecționate dintr-un material fragil și nu sunt montate pe față. Cu alte cuvinte, spațiile și golurile se pot forma în jurul obrajilor și marginilor gurii, facilitând intrarea și ieșirea aerului. „Când tușiți, puteți simți cum aerul iese din mască”, a spus el.

Acestea fiind spuse, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă în prezent oricui a fost infectat cu noul coronavirus sau este testat pentru a-l determina să poarte o mască chirurgicală în public.

Și un medic cu boli infecțioase a declarat pentru New York Times că măștile ar putea împiedica „picăturile respiratorii mari” să pătrundă în corpul dvs. când o persoană infectată strănută sau tușește. Aceste picături mari sunt în mare parte în spatele răspândirii coronavirusurilor, a spus medicul.

O mască protectoare, cunoscută sub numele de respirator N95, poate fi mai eficientă, a spus Schaffner. Dar, a menționat el, un profesionist non-medical care folosește această mască este probabil că nu o folosește în mod corespunzător, făcând puțin pentru a preveni răspândirea bolii sau pentru a inhala o boală.

„Este puțin probabil ca persoana obișnuită să intre într-o farmacie, purtând-o în mod corespunzător și pentru perioade lungi de timp”, a spus el.

În Asia de Est – în special în țări precum China, Taiwan și Japonia, printre altele – măștile chirurgicale nu sunt purtate numai de bolnavii care speră să prevină răspândirea bolii, ci și din motive de calitate a aerului și după catastrofe naturale, conform unui raport din 2014 privind istoria utilizării măștilor chirurgicale în Asia.

Coronavirus: cine este cel mai expus riscului?

După focarul inițial al coronavirusului în orașul chinez Wuhan, profesioniștii medicali au examinat care arhetipurile fiziologice și grupele de vârstă ar putea avea un risc crescut de a contracta boala în încercarea de a educa publicul.

Fox News a vorbit cu dr. Debra Chew, profesor asistent de medicină la Rutgers New Jersey Medical School, pentru a înțelege mai bine virusul și comportamentul acestuia.

„Riscurile de a contracta boala se bazează pe expunerea epidemiologică – și, prin urmare, pe expunerea la persoanele infectate cu coronavirusul Wuhan și la pacienții cu simptome respiratorii care au călătorit la Wuhan sau orașele din apropiere”, a spus ea. „Acesta se poate extinde și prin călătorii globale.”

Chew, care a finalizat o bursă pentru boli infecțioase la centrul medical Albert Einstein / Montefiore, a declarat că nu este clar dacă femeile însărcinate prezintă un risc mai mare decât altele, dar a confirmat că tinerii, vârstnicii iar persoanele cu deficiențe imune pot avea o reacție acută dacă sunt expuse la virus.

„Nu avem clar dacă există alte riscuri de gazdă, inclusiv riscul de transmitere către diferite grupuri de persoane, inclusiv femeile însărcinate și diferite grupuri de vârstă”, a spus ea. „Știm că tinerii, vârstnicii și cei cu sisteme compromise imun și condiții medicale cronice pot contracta boli mai grave”.

În ceea ce privește virusul care are o perioadă de incubație, Chew a spus că orarul nu este clar, dar a estimat că oricine a fost infectat ar trebui să devină simptomatic în cinci zile.

„În general, coronavirusurile ca o familie au o scurtă perioadă de incubație de până la cinci zile, iar cazurile recente cu Wuhan Coronavirus sunt în concordanță cu acest lucru”, a explicat el. „CDC [Centre pentru controlul și prevenirea bolilor] și OMS [Organizația Mondială a Sănătății] investighează activ mult mai multe despre caracteristicile virusului și bolii.”

Bebelușii născuți din mame cu COVID-19 confirmat ar trebui să fie izolați, potrivit CDC.

Ceea ce se știe este că virusul COVID-19 se răspândește de la o persoană la alta, prin intermediul picăturilor respiratorii produse atunci când o persoană infectată tușește sau strănută. Femeile diagnosticate cu COVID-19 sunt încurajate să ia „toate măsurile de precauție posibile” pentru a evita răspândirea virusului la copil, inclusiv spălarea mâinilor și, dacă este posibil, purtarea unei măști în timpul alăptării, potrivit CDC.

Este coronavirus sau răceală? Cum să ai grijă de o rudă bolnavă, în siguranță

Oficialii din domeniul sănătății cer celor bolnavi de alte boli să stea izolați și să rămână acasă, deoarece noi cazuri de coronavirus continuă să se răspândească în Statele Unite, dar ce se întâmplă cu cei care au deja nevoie de asistență sau sunt prea mici pentru a avea grijă de ei înșiși?

„Gripa si COVID-19 sunt ambele boli respiratorii care au simptome similare”, Macklin E. Guzman, DHSc, MPH, epidemiolog, expert in domeniul sanatatii globale si om de stiinta clinic de slabire a spus Fox News. „Dacă un membru al familiei se îmbolnăvește și începe să prezinte simptome similare unei boli respiratorii (de exemplu, febră, tuse, lipsă de respirație), este important ca medicul lor să fie contactat pentru a putea fi evaluat.”

Guzman a spus că profesioniștii din domeniul sănătății pot determina dacă un test COVID-19 ar trebui administrat și că un membru al familiei nu ar trebui presupus că are coronavirus fără un test confirmat de laborator.

El a adăugat că acei care sunt sănătoși și nu au un sistem imunitar compromis pot continua să aibă grijă de acești pacienți în condiții de siguranță, deoarece nu sunt considerați a fi cu risc ridicat de a dezvolta complicații.

Chiar dacă pacientul este pozitiv, poate fi considerat sigur să-l sprijini în continuare cu unele precauții suplimentare.

„În general este sigur dacă sunt respectate măsuri de securitate pentru a minimiza răspândirea infecției și pentru a menține o distanță sigură de membrul familiei care este bolnav”, a spus Guzman.

Precauțiile, așa cum sunt descrise de Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) și Guzman, pot include asigurarea că pacientul urmează instrucțiunile furnizorului său de asistență medicală pentru medicamente și asistență, ajutându-i să obțină alimente sau rețete și ajută la monitorizarea simptomelor acestora pentru orice semne de agravare a bolii.

Membrii familiei trebuie să poarte o mască de față în jurul pacientului, să stea într-o cameră separată și să fie separați cât mai mult. Vizitatorii ar trebui, de asemenea, să fie interzise acasă, iar pacienții nu ar trebui să aibă grijă de animale de companie în timp ce sunt bolnavi.

„Cel mai bun mod de a vă proteja pe dumneavoastră și familia dvs. de COVID-19 este să urmați toate aceleași practici de bază care sunt importante pentru protejarea dvs. împotriva gripei”, a spus el. „Aceste practici pot fi aplicate atât în ​​interiorul cât și în afara casei.”

Odată ce pacientul a început să se îmbunătățească, este încă important să se ia măsuri pentru a minimiza transmisia secundară.

„Decizia de a întrerupe măsurile de izolare la domiciliu ar trebui luată de la caz la caz, în consultarea cu profesioniștii din domeniul sănătății”, a spus Guzman. „Dacă locuiți sub același acoperiș ca un membru al familiei cu COVID-19 confirmat, cel mai bine este să continuați respectând măsurile de precauție la distanță, după cum am menționat mai sus de CDC.”

Ca întotdeauna, Guzman a spus, dacă bănuiți că ați fost expus la COVID-19, ar trebui să faceți un efort pentru a nu fi departe de persoanele ale căror sisteme imunitare pot fi compromise în orice fel, inclusiv sugari, copii mici, cei care iau medicamente imuno-supresoare, bolnavii de cancer, pacienții vârstnici, cei care au suferit o intervenție chirurgicală gravă sau sunt bolnavi cronici și cei cu probleme respiratorii cronice.

„Deși locuitorii de la casele de îngrijire medicală apreciază foarte mult vizitatorii, cel mai bine este să stai departe dacă ai răceală sau gripă și ai simptome precum tuse și strănut incontrolabil, nas curgător, dureri în gât, congestie sau febră”, a spus Guzman . „Oricine vizitează o casă de îngrijiri medicale trebuie să se spele pe mâini sau să folosească un produs de desfacere a mâinilor la intrarea în casă, să folosească mâneca sau batista pentru a deschide mânerele ușii și a evita atingerea suprafețelor atunci când este posibil.”

Testul coronavirus poate fi incomod

Fiind testat coronavirus este mult mai dificil și mai incomod decât pentru gripa comună, au spus medicii și experții medicali pentru The Post.

„Te lipești de un tampon în partea din spate a nasului sau a gâtului și este incomod timp de vreo cinci sau 10 secunde”, a spus dr. Lewis Kohl, directorul CareMount Medical din New York. Probele de gripă, pe de altă parte, sunt ușor prelevate din gură, a spus el.

Înainte de a fi testat pentru virusul mortal, pacienții trebuie să răspundă mai întâi la o serie de întrebări, inclusiv unde au fost și dacă au dificultăți de respirație sau au fost expuse la cineva cu virusul, a spus Kohl.

Dacă un medic stabilește că un pacient este „o persoană suspectată” de virus, atunci este efectuat un tampon nazal sau în gât pentru a obține o probă.

În cazuri rare, medicii pot încerca, de asemenea, să obțină mucusul din părțile greu accesibile ale tractului respirator, ceea ce poate implica intubația sau pulverizarea spray-ului de sare în plămâni, a spus Kohl.

„Dacă nu este suficient [un eșantion], este posibil să avem nevoie să aprofundăm”, a spus el. „Soluția salină este un lichid cu adevărat sărat care vă determină să eliminați sputa –  mari adânc din plămâni. Acest lucru poate fi neplăcut”, a adăugat el.

Dr. William Haseltine, președintele summit-ului de sănătate SUA-China și fost profesor al Harvard Medical School, a adăugat că cele mai invazive teste respiratorii sunt efectuate doar în cazurile în care medicii stabilesc.

Cum tratați coronavirusul?

Fox News a primit o privire aprofundată asupra noii boli de la Dr. Debra Chew, fost ofițer de informații pentru epidemii pentru Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și profesor asistent de medicină la Rutgers New Jersey Medical School pentru a afla ce cineva infectat cu virusul poate face pentru a-l depăși.

În prezent, virusurile asemănătoare pneumoniei – la fel ca multe virusuri – nu au o cură specifică. Întrucât este o boală nouă, nu există niciun vaccin și, probabil, va dura ani înainte de a se dezvolta unul, conform Chew.

Pacienții infectați trebuie să trateze simptomele în același mod în care ar face cu o răceală – cu medicamente pentru odihnă, durere sau febră și o mulțime de lichide.

„În prezent, nu se cunoaște prea multe despre coronavirusul Wuhan, dar CDC și Organizația Mondială a Sănătății investighează activ pentru a afla mai multe despre acest virus, modul în care se răspândește și gravitatea bolii”, a spus Chew pentru Fox News.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a spus că, în ciuda mai multor rapoarte și pretenții ale unor cercetări revoluționare pe partea de tratament, nu există un tratament cunoscut pentru coronavirus.

Universitatea Chineză din Zhejiang a declarat că a găsit un medicament eficient pentru virus. Dar când a fost întrebat despre rapoarte recente, OMS era gata să o închidă.

„Nu se cunosc terapii eficiente împotriva acestui 2019-nCoV (virus), iar OMS recomandă înscrierea într-un studiu controlat pentru a testa eficacitatea și siguranța”, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Tarik Jasarevic, potrivit Reuters.

Răspunsul lui Jasarevic răspunde de sfaturile date de Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), care reiterează că nu există niciun vaccin care să prevină coronavirusul și că persoanele infectate ar trebui să primească îngrijiri de susținere pentru ameliorarea simptomelor.

Gilead, producător american de medicamente, a declarat că a inițiat studii clinice la un medicament experimental numit remdesivir la pacienții infectați din China, dar a subliniat că acesta este încă netestat. „Nu este aprobat la nivel mondial”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt.

Primul pacient confirmat cu coronavirus din Statele Unite, un bărbat din Washington care a fost diagnosticat la întoarcerea dintr-o călătorie la Wuhan, China, a fost supus unui tratament de susținere înainte de a începe chiar tratamentul cu remdesivir, potrivit New England Journal of Medicine.

„Tratamentul cu remdesivir intravenos a fost început în seara zilei 7 și nu au fost observate evenimente adverse în asociere cu perfuzia”, ​​arată raportul.

A doua zi, simptomele sale s-au îmbunătățit și, de atunci, a fost externat din spital pentru a continua să se recupereze în izolare solitară la domiciliu.

Mai multe organizații, inclusiv Institutele Naționale de Sănătate, au început să lucreze la vaccinuri, dar dezvoltarea este în stadii incipiente. Cu toate acestea, cercetătorii pot găsi un avantaj în privința lucrărilor efectuate deja pe virusurile SARS și MERS, care provin din aceeași familie 2019-nCoV.

„În mod normal, durează ani pentru a dezvolta un vaccin și a-l aduce la punctul în care este aprobat pentru utilizare la om”, a declarat pentru Newsweek profesorul Brenda Hogue de la Centrul de Imunoterapie, Vaccin și Viroterapie al Institutului de Stat din Biodesign din Arizona. „Cu toate acestea, s-au lucrat deja considerabil la dezvoltarea vaccinurilor 2019-nCoV”.

Se poate răspândi coronavirus prin pachetele Amazon?

Chirurgul general Jerome Adams, membru al grupului de lucru coronavirus al administrației Trump, a reacționat joi că un angajat Amazon din Seattle a contractat noul coronavirus, spunând: „În prezent, nu există dovezi că virusul poate fi răspândit prin poștă”.

Știrea vine după ce cel puțin doi angajați Amazon din Italia – care a avut un val de cazuri de coronavirus în ultimele săptămâni – au confirmat că au virusul, potrivit Bloomberg.

„Am auzit [directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase] Tony Fauci, expertul mondial în acest domeniu, comentând acest lucru și nu există nicio dovadă că coronavirusul poate fi răspândit prin poștă, niciun alt coronavirus nu este a fost răspândit prin poștă”, a spus Adams joi, răspunzând la temeri.

O declarație Amazon a spus: „Recomandăm angajaților Seattle / Bellevue care pot lucra de acasă până la sfârșitul lunii, să o facă”.

„Iată ce vreau să știe oamenii, de fapt, Seattle are o mulțime de cazuri din cauza situației de la casele de îngrijire medicală. Există o comunitate acolo, persoana care lucrează la Amazon în Seattle este mult mai probabil să o aibă fiindcă a intrat în comunitatea care avea virusul”, a spus Adams joi.

Jams, Adams a arătat către un tweet recent în care scria: „Serios, încetați să cumpărați măști! NU sunt eficiente pentru a împiedica să prindă #Coronavirus, dar dacă profesioniștii din domeniul sănătății nu reușesc să-i facă să trateze pacienții bolnavi, ei pun pe riscul lor și al comunităților noastre! „

„Vom vedea mai multe cazuri. Din păcate, vom vedea probabil mai multe decese”, a spus Adams, adăugând că dacă oamenii și companiile iau măsuri de precauție, acest lucru va ajuta la menținerea numărului de cazuri și a deceselor scăzute. Există lucruri pe care instituțiile le pot face pentru a minimiza întâlnirile mari și pentru a ajuta la protejarea personalului lor”, a continuat el.

Călătorind pe fondul epidemiei de coronavirus: ce trebuie să știți

Îngrijorările cu privire la COVID-19 sunt în continuă creștere acum, când noul coronavirus s-a răspândit pe toate continentele, cu excepția Antarcticii. Și pe măsură ce virusul crește la nivel global, fiți inteligenți în planificarea călătoriilor, atât la nivel național, cât și internațional, iar modul de a vă proteja este esențial. Iată câteva recomandări utile de urmat.

Centrele de SUA pentru Prevenirea și Prevenirea Bolilor (CDC) și Departamentul de Stat și-au actualizat avertismentele de călătorie, în timp ce virusul continuă să se răspândească în regiuni din întreaga lume. Înainte de a vă planifica itinerarul, verificați la CDC Sănătate și sfaturi de călătorie pentru Departamentul de Stat pentru orice ghid despre unde da sau unde nu să mergeți.

Mai multe companii aeriene și linii de croazieră și-au suspendat sau și-au schimbat serviciile în anumite aeroporturi și porturi. Nu uitați să vă consultați cu furnizorii dvs. de călătorie pentru a vă asigura că nu există modificări ale serviciului pentru destinația dvs.

Multe companii aeriene americane extind, de asemenea, scutiri de călătorie pentru deținătorii de bilete care trebuie să zboare către destinații afectate de coronavirus, permițându-le să efectueze rezervarea sau anularea călătoriei în întregime, fără a suporta costuri suplimentare.

Departamentul de Stat are un program de înscriere Smart Traveller (STEP), care îi ține pe călători la curent cu orice schimbare de situație.

Călătoriți cu toată documentația de călătorie necesară, inclusiv cardurile de asigurare de sănătate, recomandă un comunicat de presă AAA. De asemenea, planificați-vă mai departe prin ambalarea proviziilor suplimentare, cum ar fi doze suplimentare de medicamente sau îmbrăcăminte, în cazul în care călătoria întârzie din cauza epidemiei. Dezinfectați scaunul aeronavei

Coronavirusul poate fi răspândit de la persoană la persoană. Pentru a minimiza riscul în timpul zborului, asigurați-vă că curățați în mod corespunzător scaunul aeronavei folosind un pachet de șervețele antibacteriene cu alcool pentru a curăța tot ceea ce vă aflați în zona personală, inclusiv masa, cotierele, mânerul centurii de siguranță, scurgerile, butoane de aer și apel. Dezinfectarea acestor zone „la atingere ridicată” este o modalitate sigură de a lupta împotriva germenilor, potrivit specialistului Debra A. Goff, Pharm.D, care a vorbit cu Reader’s Digest de la Ohio State University. Aceeași practică de curățare poate fi aplicată scaunelor de tren sau autobuz.

Un studiu de curățare a aeronavelor din 2018 a sugerat, de asemenea, că tetierele scaunelor ar putea fi cele mai multe suprafețe germinale de pe avion, cu câteva teste pozitive pentru bacteriile E.coli, așa că este posibil să doriți să investiți într-un capac de reutilizare a scaunului care poate fi amplasat pe scaunul dvs., apoi aruncat la spălare după utilizare.

Bolile respiratorii, cum ar fi coronavirusul, se răspândesc în general prin contactul cu saliva sau mucusul unei persoane infectate. Picăturile de la strănut sau tuse pot ateriza pe suprafețe și pot infecta un pasager din apropiere care împarte spațiul închis.

Pentru a evita contactul, nu atingeți suprafețele partajate sau potențial pline de germeni și evitați să atingeți ochii, nasul sau gura înainte de a vă spăla pe mâini. Când sunteți capabili, spălați-vă mâinile cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde.

Nu poți controla întotdeauna mediul în timp ce călătorești, dar cel puțin poți păstra obiectele personale curate și dezinfectate pentru a minimiza șansele de infecție. Călătoriți întotdeauna cu agenți de dezinfectare pentru mâini pe bază de alcool și dezinfectant de mână, dacă este posibil, pentru a curăța suprafețele și a curăța mâinile dacă nu este disponibilă imediat o chiuvetă.

Cunoaște semnele

Dacă vă îmbolnăviți în timpul călătoriei, este important să cunoașteți semnele coronavirusului și să consultați imediat un medic dacă credeți că ați contractat virusul.

Simptomele bolii pneumoniale includ febră, tuse și dificultăți de respirație. Este important de menționat, însă, că simptomele coronavirusului sunt comune pentru mai mulți viruși.

Dacă credeți că ați fost expus, sunați imediat medicul și spuneți-i istoricul călătoriei. Primul apel este important pentru a putea fi pregătiți. Nu mergeți direct la spital, unde puteți infecta alte persoane, a declarat pentru Fox News dr. William Schaffner, director medical al Fundației Naționale pentru Boli Infecțioase.

Obțineți o asigurare de călătorie

În cele din urmă, luați în considerare asigurarea de călătorie când rezervați călătoria. Deși majoritatea asigurărilor de călătorie acoperă doar focare în cazuri specifice, asigurarea unei asigurări cu o poliță „Anulează pentru orice motiv” vă poate ajuta să economisiți bani dacă doriți să anulați itinerariul din motive medicale sau alte urgente.


Conform definiției sale, agenția de sănătate a menționat că „boala X reprezintă conștientizarea faptului că o epidemie internațională gravă ar putea fi cauzată de un agent patogen necunoscut în prezent de cauza bolii umane și, prin urmare, proiectul de cercetare și dezvoltare încearcă în mod explicit să permită pregătirea în secțiune transversală pentru cercetare și dezvoltare, care este relevant, de asemenea, pe cât posibil pentru o „boală X necunoscută”.

COVID-19, așa cum a fost numit de OMS, „intră în categoria bolii X”, a scris Koopmans în revista Cell săptămâna trecută.

Potrivit lui Koopmans, este prima dată când o boală a îndeplinit criteriile de „boală X” de când a fost creat proiectul în 2016.

Koopmans a spus că proiectul ajută agenția să se gândească la ce posibile amenințări ar putea avea astfel încât să se poată pregăti mai bine pentru a face față unei pandemii sau a unui focar răspândit. De asemenea, ajută agenția să se pregătească pentru nevoile de finanțare și modalitățile de a accelera dezvoltarea vaccinului.

Și, în timp ce agenția a refuzat să eticheteze epidemia COVID-19 drept pandemie, Koopmans a spus că nu are prea multă importanță dacă se va califica drept „boala X”.

„Pandemia înseamnă pur și simplu că există o răspândire globală”, a spus el. „Bolile proiectului pot fi, de asemenea, o boală cu un impact regional important.”

Șeful OMS Tedros, Adhanom Ghebreyesus, a declarat că ultimele săptămâni au arătat „cât de rapid se poate răspândi un nou virus în întreaga lume și poate provoca temeri și disconfort”.

Cu toate acestea, întrucât noile țări raportează cazuri de coronavirus, experții avertizează că nu toate cazurile ar putea proveni din China.

„Multe țări diferite din întreaga lume pot fi surse de infecții cu COVID-19”, a declarat pentru The Associated Press Mark Woolhouse, profesor de epidemiologie a bolilor infecțioase la Universitatea din Edinburgh. „Acest lucru face să fie mult mai dificil să detecteze și să analizeze fiecare țară”.

În ciuda eforturilor riguroase de izolare, experții medicali care lucrează pentru a înțelege virusul, acum cunoscut sub numele de COVID-19, au recunoscut această posibilitate, inclusiv Dr. Robert Redfield, director al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), care el a spus că virusul „va rămâne probabil la noi doar în acest sezon, în acest an”.

„COVID-19 este un virus respirator și dacă se comportă ca și alte virusuri respiratorii, inclusiv gripa, am putea anticipa că va scădea când vremea se va încălzi”, a spus el. Dar, a adăugat el, „S-ar putea să devină parte din sezonul nostru obișnuit de răceală și gripă”.

Virusul este nou la om – ceea ce înseamnă că, în acest moment, experții medicali nu pot prezice impactul pe termen lung asupra comunității globale, a spus Schaffner. „Suntem acum în faza de izolare și lucrăm pentru a limita răspândirea virusului în Statele Unite și la nivel internațional.”

„Clinicienii diagnostică rapid cazurile, izolând pacienții și furnizează îngrijiri medicale. Oficialii de sănătate publică monitorizează contactele și îi testează pentru virus. Până în prezent, am avut foarte puține cazuri în Statele Unite și s-au luat contacte strânse despre cazuri confirmate. Vedem un răspuns similar la nivel mondial”, a adăugat el.

Cam aceasta este atmosfera în SUA la data actuală. Vom reveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.