Ce trebuie să știți dacă vă aflați în situația de executare silită

În România, tot mai multe executări silite.

În fiecare zi, 50 de persoane primesc vestea că au fost începute procedurile de executare împotriva lor. În timp ce ele îşi fac bagajele, altele stau pe internet și le vânează casele. Andra Soceanu a făcut cercetări și ne dă câteva indicii despre acest fenomen și cum să ne ferim de el. Potrivit stiriletvr.ro

Peste 650 de mii de români au întârziat plata ratelor  cu mai mult de o lună pentru împrumuturile care însumează peste 10 miliarde de lei și riscă executări silite.

Dacă vă aflați în această situație, trebuie să știți că orice executare silită poate fi contestată, mare atenție însă la termen.

O acțiune de genul acesta începe cu o poprire pe conturile de la bancă sau de la angajator. După ce primiți actele la domiciliul dumneavoastră, trebuie să depuneți o contestație în instanță și imediat după această să depuneți o cerere de suspendare provizorie a executării silite, în scopul de a bloca o astfel de acțiune.

Executorul are dreptul să intre în locuința dumneavoastră, dacă este vorba despre un imobil care urmează să fie executat, însă nu înainte de 6.00 dimineața și după ora 20.00, sau în zilele de sâmbătă și duminică. Orice încălcare a acestor reguli anulează executarea silită.

Imobilele deja executate silit intră la licitație. Acestea sunt vânate de cumpărători și de bănci pentru că astfel prețul acestor imobile pleacă de la 75% din valoarea sa.

De asta și foarte mulți oameni ,,vânează,, astfel de chilipiruri, investind în achiziția de case sau bunuri sechestrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.