Ce urăsc cel mai mult italienii…!!!

Laura Boldrini a prezentat raportul Comisiei parlamentare „Jo Cox“.

Laura Boldrini, fostă președinte al Camerei, a prezentat la Roma, în fața  Comisiei Parlamentare,  raportul «Jo Cox» (după numele europarlamentarul britanic ucis în Leeds în 2016); este un raport asupra fenomenului de intoleranță, xenofobie, rasism și ură, fenomene acute în Italia. Prezidând Comisia, aceeași Boldrini, însoțită de un reprezentant din fiecare dintre grupurile parlamentare existente la momentul constituirii ședinței, precum și membri ai organismelor naționale și supranaționale și diverse asociații.

soarta femeilorFemeile în vizor – Din tabloul care a fost conturat, împărțit în cinci părți, reies unele aspecte îngrijorătoare.. Mai ales pentru femei. În „piramida urii“, pentru noi femeile – a explicat Boldrini – este rezervat un loc aparte. Cifrele privind discriminarea la locul de muncă sau ale femeilor aflate în căutare de lucru ar trebui să vorbească de la sine: doar 43,7% dintre italieni recunosc faptul că femeile sunt discriminate.  Femeile sunt de departe cei mai mari beneficiari ale atacurilor on-line. Sondajul Osservatorio VOX asupra comunicațiilor Twitter în Italia a constatat că femeile sunt obiectul a 63 % din toate twitt-urile recunoscute ca  negative în perioada august 2015-februarie 2016“.

gay
Foto: RAI

Capitolul homosexualii – Trecând la subiectul discriminării pe baza orientării sexuale, 43,1% din populație consideră că homosexualii sunt niște efeminați și 38% dintre lesbiene sunt femei masculinizate. În plus, deși majoritatea populației (74,8%) nu consideră homosexualitatea o boală, fiecare al patrulea cetățean continuă să facă această asociere. Un italian din cinci, de asemenea, consideră puțin sau deloc acceptabil faptul de a avea un coleg sau un superior sau un prieten homosexual.

imigrantii sunt buni deciNumerele negative și asupra imigranților – În ceea ce privește imigranții, potrivit sondajului, se manifestă cu neîncredere (60,1%), în mod deschis ostil (6,9%) iar indiferenți doar 15,8%. Pentru majoritatea dintre respondenți, integrarea imigranților în societatea italiană este dificilă (80,8%), 2,4% cred că, mai degrabă, imposibilă.

Potrivit Președintelui Camerei:  „am trecut dincolo de egalitatea între rasism și anti-rasism: a câștigat rasismul, cel care seamănă ură  astăzi, în discursul public, este mai prezent procentual decât al celor care îl suportă, îi este obiectul.“

„Răspândirea urii – a adăugat Boldrini – subminează sistemul democratic Mulți oameni nu se simt liberi să vorbească, să aibă un cuvânt de spus, pentru că ei se tem de asaltul urii. Disprețul verbal pe care îl ascultăm de multe ori chiar în sălile noastre de ședință, aici, sau la televizor, la talk show-uri, are repercusiuni în societate, pentru că, dacă politicienii îl pot folosi, cetățenii se simt în măsură să facă minim același lucru.”

În acest sens, s-a creat premisa unei moțiuni de cenzură, legată de  raportul Comisiei, după modelul Declarației drepturilor și obligațiilor în mediul online. Sinteza tgcom24.


Concluzie: italienii urăsc femeile, homosexualii și imigranții? Nu aș crede, probabil este o interpretare a unor date statistice. Italienii nu urăsc femeile, ci doar le discriminează! Nu urăsc diferiții sexual din vreme ce procentul celor rămași hetero scade pe zi ce trece! Nu urăsc nici imigranții, ci doar se folosesc de aceștia în diferite forme.