”Ce vrei să te faci când vei fi mare?” – Europarlamentar…!

În total, un europarlamentar poate ajunge, până la 20.000 de euro, pentru (ne) prestaţia sa.

Indemnizaţia pentru un europarlamentar poate ajunge, potrivit DC News, până la 8000 de euro pe lună, la care se mai adaugă şi cheltuielile pentru cabinetul din ţară, transport şi alte cheltuieli deductibile.

Politico.eu a lansat o secţiune specială dedicată alegerilor europarlamentare şi publică cele mai recente euro-barometre.

Cei de la Politico.eu fac comparaţie între scorul obţinut de partidele din România la alegerile din 2014 şi predicţiile pentru 2019.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019: PSD conduce clasamentul, dar pierde din turaţie. Dacă în 2014 au obţinut 37,6% (16 mandate), în 2019 PSD ar obţine 29,16 (11 mandate).

Conform predicţiilor, PSD urmează să piardă cinci mandate de europarlamentar. PNL este în creştere faţă de 2014. Dacă în urmă cu cinci ani liberalii au obţinut 15% (6 mandate), în 2019, predicţiile arată că PNL obţine 21,58% (8 mandate). PNL câştigă două mandate în plus faţă de 2014.

Pe locul 3 se plasează ALDE, care ar obţine 10,7%, ceea ce înseamnă 4 mandate. Pe locul 4 regăsim USR, care ar obţine 9,62% şi 3 mandate.

Surprizele sunt reprezentate de Pro România şi +PLUS. Partidul lui Victor Ponta ar obţine 8,31% şi trei mandate, în timp ce +PLUS ar obţine 5,11% şi 2 mandate. În Parlamentul European intră şi UDMR, care ar obţine 5,88% şi două mandate.

Alegerile pentru Parlamentul European se vor desfăşura, în România, la data de 26 mai 2019, mulţi politicieni anunţându-şi deja intenţia de a-şi depune candidatura, îndemnaţi, pe lângă funcţia publică şi importanţa acesteia, şi de veniturile salariale uriaşe, comparativ cu cele din ţara noastră. Sursa: adevarul.ro


Sunt destui europarlamentari care nu au făcut absolut nimic pentru țara lor sau pentru Europa, au stat atât de cuminți încât te întrebi care este rostul lor să fie acolo, mai ales și scump plătiți.

Totuși, mult criticata Maria Grapini se află în fruntea clasamentului europarlamentarilor cu cele mai multe, utile, fructuoase, activități, la mare distanță de locul doi în clasament. Această afirmație o puteți verifica pe site-urile oficiale ale U.E. Probabil de asta și se întreprind campanii susținute de defăimare și linșaj mediatic. Le stă în gât puturoșilor!

Chiar și așa, întrebarea vine firesc: Nu cumva este cam mult 200.000 euro pe an venituri?

Cât câștigă un chirurg care salvează zi de zi viețile oamenilor? Ce și cum ”salvează” un europarlamentar încât să merite …o avere?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.