Cea mai odioasă formă de naționalism este exploatarea imigranților ca SCLAVI. Italienii NU sunt tratați astfel în alte țări, ei însă o fac în Italia

Deși italienii sunt unul dintre cele mai migratoare popoare europene, în țările din întreaga lume, ei nu sunt tratați acolo precum tratează ei imigranții în propria țară, Italia. Cazul de mai jos nu este unul singular. Tot mai multe sunt descoperite pe întreg teritoriul Italiei în diferite sectoare, predominând cel agricol. Un naționalism alimentat și de o parte a politicienilor oportuniști, dar și o consecință a educației din ce în ce mai precare și aproape deloc umanistă. Este un paradox ținând seama de imensa cultură italiană, profund umanistă. La ce bun să fie moștenitorul unei astfel de culturi dar în realitate să fii o ființă josnică? Ce NU ai face pentru bani? Vă mai amintiți filmul Rădăcini și personajul Kunta Kinte?

În nordul Italiei, la Bolzano, muncitori fără forme legale erau supravegheați cu dispozitive GPS folosite pentru câini, un tip de zgardă electronică.

Forțați să livreze pliante publicitare, acele deranjante materiale care umplu zilnic cutiile poștale, 15 ore pe zi pentru 500 de euro pe lună, rareori ajungând până la 700 euro. Cazul a ieșit la lumină după accidentarea unui lucrător căruia i s-au cerut despăgubiri pentru daunele cauzate la bicicleta companiei primită pentru muncă.

Cazul folosirii ilegale a imigranților, descoperit de către Garda Financiară din Bolzano, privește aproximativ 41 de imigranți exploatați în livrarea de pliante publicitare. Șapte persoane au denunțat situația. Cazul a apărut după ce accidentul a avut loc suferit de un lucrător, căruia i s-au cerut despăgubiri pentru prejudiciul cauzat la bicicleta companiei.

Imigranții, în special pakistanezi, indieni și algerieni,  au acceptat munca la negru și în condiții inumane între Trentino-Alto Adige, Veneto și Lombardia. Dintre persoanele care au fost denunțate cinci sunt cetățeni indieni, cu vârste între 29 și 51 de ani și doi sunt italieni cu vârste între 65 și 21 de ani. Italienii fiind administratorii firmelor iar cei 5 imigranți ”locotenenții” lor!…

Condiții precare și amenințări  – Cererea de despăgubire formulată de „angajator” a determinat lucrătorul vătămat să se adreseze autorităților, care au descoperit astfel o exploatare inumană a  forței de muncă. Muncitorii erau fost transportați cu dube inadecvate,  cazați în condiții igienico-sanitare precare și expuși la amenințări constante și, în plus, deposedați de documentele lor (cărți de identitate și permise de ședere), pentru a nu putea părăsi activitatea. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, au fost supuși unor amenințări constante nu doar cu concedierea, ci și cu bătăi, mai ales în cazul în care ar tenta să denunțe la autorități condițiile de muncă reale.

Supravegheați cu zgardă GPS – Pentru livrări, muncitorii foloseau bicicletele oferite de ”angajatori” . Erau obligați să poarte un dispozitiv de urmărire, un mic detector GPS care permitea ”proprietarilor de sclavi” să controleze cu ajutorul unei aplicații  smartphone mișcările, traseele și viteza cu care livrau pliantele. Totul a fost creat printr-un sistem ad-hoc al unor firme individuale care aparțin aceleași persoane, cu sediul în Rosà (Vicenza). Adaptare după tgcom24.