Cei care trăiesc pentru a-i ajuta pe alții

Trimiteți pe adresa redacției noastre [email protected], mărturiile voastre despre voluntariatul oamenilor, cu detalii succinte și fotografii iar noi le vom publica întocmai.

Pentru că marea majoritate a oamenilor din întreaga lume preferă cronica neagră, știrile șocante, chestiunile intrigante, vrajba și ura, știrile despre faptele bune și atât de necesare trec neobservate…


Trăiesc pentru a-i ajuta pe alții. De aproape două decenii, un medic se ocupă să facă bine, fără să ceară ceva la schimb – se arată într-un articol pe ȘtiriTVR.ro

Să fii voluntar înseamnă să dai din timpul tău, din experiența ta, celor care au nevoie și să nu pretinzi nimic. Sunt tot mai mulți oameni implicați în astfel de fapte.

Sunt medici, juriști sau administratori de firme. La început de pandemie i-au ajutat cum au putut pe cei din linia întâi, iar acum fac servicii pentru mii de suflete care au ajuns în situații dificile.

Ioana Vârtosu are 40 de ani și este medic de profesie. De aproape două decenii, se ocupă să facă bine, fără să ceară ceva la schimb.

A continuat să facă voluntariat și când pandemia a lovit în plin România.

Când a văzut că noul coronavirus a surprins cadrele medicale fără echipamente suficiente de protecție s-a luptat să le ajute.

Peste 30 de spitale din toată țara au primit același sprijin. Iar când criza din sistemul sanitar s-a mai domolit, voluntarii și-au îndreptat atenția spre alți oameni aflați în nevoie.

În plină perioada de pandemie, când numărul de îmbolnăviri era în creștere, voluntarii nu s-au ferit să între în casele celor aflați în nevoie și să le aducă alinarea cu un zâmbet, o îmbrățișare și pachete cadou.

Au trecut aproape 20 de ani de când Ioana Vârtosu face bine și susține că zâmbetele și mulțumirile pe care le primește când ajută pe cineva o fac să meargă mai departe, indiferent de greutățile pe care le întâmpina.

Ca Ioana sunt poate zeci de mii dar se pierd în anonimat, uneori nici cei care beneficiază de eforturile lor voluntare nu îi cunosc…


Nu doar în România, ci și, sau poate mai ales, printre românii aflați peste hotarele țării, sunt mulți oameni care adună bani și bunuri și le donează celor cu nevoi, aflați la limita subzistenței sau copleșiți de boli grave…

Nu este ceva rău anonimatul, ba dimpotrivă, însă gesturile lor pot fi multiplicate prin puterea exemplului.


Despre astfel de exemple intenționăm să scriem în ziarul nostru. Vom inaugura astfel, o suită de articole prin care să evidențiem eforturile unei armate nevăzute care salvează alți oameni de la drame și tragedii…

Românii știu să fie solidari, împotriva atenției de care se bucură vrajba și orgoliile, duhul răului răspândit și propagat parcă anume să înflorească, în locul faptelor bune.

Românii sunt mai uniți decât s-ar crede, dar ies în față doar neașezările lucrurilor, micile răutăți cotidiene.


Vă invităm să aduceți la ziar oameni și fapte despre care merită să afle cât mai multă lume, poate astfel… numărul lor se va înmulți…

Trimiteți pe adresa redacției noastre [email protected], mărturiile voastre despre voluntariatul oamenilor, cu detalii succinte și fotografii iar noi le vom publica întocmai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.