Cel mai bătrân bărbat din lume e un român

Cel mai bătrân bărbat din lume e un român

Cel mai bătrân bărbat din lume e un român în vârstă de 111 ani și 7 luni. Numele lui este Dumitru Comănescu.
Acesta a fost recunoscut de Cartea Recordurilor după decesul britanicului Bob Weighton, în vârstă de 112 ani.

Cel mai bătrân bărbat din lume e un român

Dumitru Comănescu s-a născut pe 8 noiembrie 1908, în Provița de Jos, județul Prahova. A fost inginer agronom și trăiește în acest moment în București.
Ajuns la vârsta de 111 ani și 7 luni, Dumitru Comănescu a fost întrebat care este secretul longevității sale. Fără a ezita, cel mai bătrân bărbat din lume a mărturisit că a ajuns la această etate datorită dragostei familiei sale, a soției, fiilor și nepoților.

Secretul longevității lui Dumitru Comănescu

„Dragii mei, am primit cu emoție vestea cea mare, dar, în primul rând aș vrea să transmit condoleanțe familiei fostului lider mondial, Robert Weighton.
Mă simt onorat și binecuvântat să fiu acum, oficial, cel mai vârstnic bărbat din lume și să reprezint România la cel mai inalt nivel! Este incredibil!
 
Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, care m-au ajutat și susținut de-a lungul anilor, familiei, prietenilor și apropiaților.
Dar mai ales, pentru tot, eu îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că El a ales să fiu astăzi aici, pe primul loc în clasamentul celor mai în vârstă bărbați din lume.
Vă multumesc pentru urări și gândurile frumoase, vă doresc multă sănătate și sper ca dumneavoastră să mă depășiți!”, a declarat Dumitru Comănescu  Centrului pentru Seniori al Municipiului București.
 
La începutul anului, Guinness World Records stabilea că primii 3 cei mai vârstnici bărbați în viață erau japonezul Chitetsu Watanabe (născut pe 5 martie 1907), britanicul Robert Weighton (născut pe 29 martie 1908) și românul Dumitru Comănescu.
Dar, în câteva luni, atât japonezul cât și Centenarul din Marea Britanie au murit – acesta din urmă pe 28 mai 2020, bolnav de cancer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.