Cel mai înfricoșător loc din Europa este în Transilvania

În inima Ardealului, Într-o zonă cu aparență atemporală, se găsește, probabil, cel mai misterios loc din România. Multă cerneală a curs pe marginea subiectului pădurii Hoia-Baciu, la fel cum mulți pași ai curioșilor au străbătut această poartă între lumi, în speranța surprinderii unei fărâme de paranormal. Unii dintre ei au avut într-adevăr parte de experiențe inexplicabile care provoacă fiori reci chiar și celor curajoși. Cercetătorii nu au încotro și ridică neputincioși din umeri, lăsând loc liber celor mai diverse speculații care înflăcărează imaginația amatorilor de fenomene paranormale.

Avertismente din vremea strămoșilor – Pădurea Hoia-Baciu, este cu siguranță cea mai faimoasă zonă din România, unde au fost investigate și analizate o serie de fenomene absolut inexplicabile. Zona în sine a devenit cu adevărat celebră pe mapamond de abia în anul 1968, cu toate că localnicii știau de existența sa încă din cele mai vechi timpuri, ferindu-se de ea ca de un loc rău, unde se întâmplă lucruri peste puterea de înțelegere a omului obișnuit. Toți știau din moși strămoși că odată intrați printre copacii al căror foșnet venea parcă din altă lume, toate spaimele subconștientului uman, prind brusc viață și apar în calea celui îndeajuns de nesăbuit încât să se aventureze în acest loc. Din cele mai vechi timpuri, localnicii din jurul pădurii de la Hoia-Baciu au observat pe propria piele că odată ce au intrat în pădure pentru a tăia lemne, a cosi iarbă pentru animale sau a culege fructe de pădure sau ciuperci, ceva straniu se întâmpla cu absolut oricare dintre ei.

Încă de la primii pași printre copaci, sătenii se pomeneau asaltați de stări inexplicabile de greață, anxietate, senzații de vomă, dureri de cap și chiar arsuri apărute pe piele. Multă vreme, pădurea Baciu din vestul orașului Cluj-Napoca a rămas un subiect tabu, oamenii temându-se să aducă vorba despre un loc pe care în sinea lor îl credeau căzut sub un blestem greu, sau mai rău, însăși sălaș al Necuratului. Cel care a întreprins o adevărată muncă de pionierat la aceea vreme în studiul fenomenelor paranormale din pădurea de stejari, a fost biologul Alexandru Sift (1936-1993). – Profesorul Sift a fost atras de faima pădurii Baciu, intrigat fiind de poveștile și întâmplările incredibile pe care le auzea de la localnici. În decada anilor 1950, a întreprins numeroase călătorii în pădure, observând la fiecare incursiune între copaci, o serie de umbre ciudate care îl însoțeau. Fire curajoasă, nu a abandonat cercetările, izbutind să fotografieze”umbrele”. Surprizele și-au făcut apariția încă de la developarea cadrelor fotografice pe care se puteau observa, pe lângă”umbrele” în cauza, multe alte forme, lumini și siluete pe care ochiul uman nu le putea vedea. Cercetările lui Sift au continuat până în pragul anilor 1960, când tot mai mulți cercetători români i-au preluat studiile și aveau să fie atrași de explorarea pădurii Baciu.

OZN-uri în toată puterea cuvântului – Pe data de 18 august 1968, tehnicianul-militar Emil Barnea în vârstă de 45 de ani, ignorând avertismentele sătenilor, se afla în pădurea Baciu pentru a petrece un sfârșit de săptămână departe de stresul orașului. Împreună cu el se aflau la acea dată prietena sa, Zamfira Matea și alți doi prieteni de familie care au dorit să-și păstreze anonimatul. În preajma orei 13.00, pe când se afla în căutarea unor lemne pentru foc, Emil Barnea s-a pomenit brusc strigat de prieteni. Întors în poiană, alături de prietenii săi, Emil Barnea a apucat să vadă ceea ce părea un OZN care survola la viteză mică pădurea Baciu, fără să scoată niciun sunet. Straniul aparat zburător a început să strălucească brusc, făcând în aer o manevră de răsturnare. Fără veste, OZN-ul a accelerat spre cer într-o direcție ușor oblică. Urmărindu-l prin vizorul aparatului foto, Emil Barnea a reușit să-l mai surpindă în trei cadre. După developarea filmului, tehnicianul clujean a contemplat cu stupoare fotografiile a ceea ce peste ani specialiștii internaționali ai fenomenologiei OZN aveau să clasifice drept „cele mai clare imagini ale unui OZN fotografiat în România și fără îndoială, unele dintre cele mai bune imagini ale vreunui OZN fotografiat vreodată în lume”.

Până la acest moment, Emil Barnea intrase deja în contact cu Florin Gheorghiță și Ion Hobana, probabil cei mai prestigioși ufologi români, care i-au confirmat autenticitatea fotografiilor. După ce fotografiile au trecut și de „filtrul” autorităților vremii, au fost preluate de Agerpres, agenția națională de presă, și făcute publice inclusiv peste hotare. Celebritatea fotografiilor avea să atingă noi culmi în decursul anului 1977 când au fost prezentate de către profesorul C.S. Vonkeviziczky în cadrul Congresului Internațional de Ozenologie din Acapulco. Fotografiile au fost preluate imediat de toate cărțile și revistele din lumea întreagă, care vizează cazuistică OZN.

Pădurea Baciu continuă să fascineze, în special datorită relatărilor martorilor oculari care declarau că se pot observa fenomene în cele mai stranii precum senzații fizice inexplicabile, observații de lumini de forme și culori diverse, umbre ciudate, voci și chipuri umane. Zona devine în scurt timp celebră printre specialiștii în paranormal și ezoterism din întreagă lume, echipe întregi de cercetători reputați din Germania, Franța, Statele Unite și Ungaria vizitând pădurea Baciu în plină perioadă comunistă, și reușind să prindă pe peliculă inexplicabilul de lângă noi…

Cu paranormalul la fotografiat… – Odată intrat în pădurea Baciu, ai senzația foarte accentuată că ești privit, că de undeva din spatele fiecărui copac, mii de ființe nevăzute te privesc atent ca pe unul care a nimerit pe tărâmul lor. Această senzație este prezentă la toți cei care au pășit pragul straniei păduri. Vânători, turiști, oficialități, cercetători, copii, persoane cu capacitate paranormală sau simpli curioși. Cercetătorul Adrian Pătruț din Cluj-Napoca și-a dedicat o bună parte din viață studierii și investigării fenomenologiei paranormale din pădure, fiind în prezent considerat cea mai autorizată persoană în ceea ce privește misterele pădurii Baciu.
Conform materialelor strânse de Adrian Pătruț în zeci de ani de observații, aparițiile fac parte dintr-un spectru larg al manifestărilor paranormale, ceea ce face dificilă încadrarea lor într-un singur subgen sau capitol al fenomenologiei necunoscutului.

În primul rând, pădurea Baciu este faimoasa pentru aparițiile sale. Structuri imateriale sau materiale de forme diverse apar în față ochilor curioșilor, fie că este noapte sau miezul zilei. Majoritatea sunt invizibile pentru ochiul uman, fiind capturate însă de aparatele de filmat sau fotografiat. Unii ezoteriști consideră că sunt nimic altceva decât reprezentațiile spiritelor care populează universurile paralele. Urmează la rând anomaliile magnetice, fluctuațiile câmpului electromagnetic, emisiile infrasunet. Printre cele mai șocante manifestări, se numără și urmele fără explicație care apar pe pământ, zăpadă sau iarbă, direct sub ochii privitorilor. Nici lumea vie nu a scăpat neafectată de misterele pădurii, efectele biologice manifestându-se asupra plantelor și vegetației care prezintă forme de deshidratare, arsuri și necroze ale tulpinilor și frunzelor din anumite zone ale pădurii.

Oamenii care trec accidental prin dreptul zonelor active (considerate de inițiați ca fiind adevărate porți de trecere în alte planuri) se pomenesc cu arsuri de piele, roșeață, iritații, dureri de cap, senzație amplificată de sete, anxietate, stări de leșin. Cele mai tipice apariții sunt cele care se profilează pe cerul de deasupra pădurii. Din senin, apar pe cer, în zbor, figuri geometrice sub formă de piramide, sfere, cilindri, conuri, cuburi. Aceste forme geometrice care nu ar avea ce căuta pe cer în mod obișnuit, au fost fotografiate și filmate de sute de ori. Cele mai spectaculare sunt cele cu formă de OZN, pre-OZN sau qvasi-OZN. Pădurea este celebra și datorită faptului că între hotarele sale, OZN-urile invizibile pentru ochiul uman, dar care pot fi fotografiate, sunt mai numeroase decât OZN-urile vizibile cu ochiul liber.

Nicăieri pe Terra nu a mai fost identificat vreun loc cu aceste caracteristici. Aparițiile care produc cele mai mai mari temeri curioșilor sunt cele umanoide. Pare că peste tot în pădure există capete umane care pândesc din invizibil. La fel ca în cazul OZN-urilor, marea lor majoritatea au fost observate în fotografii. Mulți turiști care făceau poze de familie au căzut pradă groazei când le-au developat și au observat că nu erau singuri în pădure, zeci de capete înghesuindu-se uneori în fotografii. Pentru un plus de macabru, au fost identificate în fotografii inclusiv figuri ale unor persoane decedate…Un alt aspect care merită menționat, este cel legat de stările tranzitorii între radiațiile gama și beta, amplificate de distorsiunile magnetice asociate deseori cu apariția unor siluete umanoide translucide, de culoare albă.

Poartă spre alte lumi – În anul 1993, cercetătorul Adrian Pătruț a identificat în pădurea Baciu o zona aparte pe care a denumit-o „Punctul 3 social activ”. Zona cu pricina pare a fi centrul de maximă activitate pentru fenomenele paranormale observate în inima Ardealului. Cercetările de până în prezent au dus la stabilirea următoarelor concluzii :

  • Fenomenele din pădurea Hoia-Baciu sunt în mod general discrete dar continue în timp.
  • Pădurea în sine, oferă mai multe date cercetătorilor decât amatorilor de spiritism.
  • Fenomenele sunt în mod clar evidente, fiind necontestate chiar și de cei mai sceptici oameni de știință.
  • Se pare că există o legătură între prezența în pădure a persoanelor cu capacitate de medium și apariția fenomenelor misterioase.

Frecvența fenomenelor paranormale este una fluctuantă, cauzele fluctuațiilor nefiind descoperite în totalitate. Există, de asemenea, un consens general în rândul specialiștilor în parapsihologie, conform căruia Pădurea Hoia-Baciu este o „poartă” interdimensională prin care spiritele, fie ele ale celor decedați recent sau încă neîncarnați, pot intra în dimensiunea material-fizică a planetei Terra. Inițiații în științele ezoterice susțin însă că Pădurea Hoia-Baciu ar fi un portal între planul astral și cel teluric, zona intermediară similară cumva Purgatoriului lui Dante, unde sufletele decedaților adastă timp de 40 de zile, în care li se hotărăște soarta și le se judecă faptele…

Fenomenele înregistrate în pădurea Baciu nu sunt singulare pe mapamond. Harta locurilor de pe Terra care conțin zone cu fenomene asemănătoare, cuprinde și Deșertul Mojave și Gloful Breeze din Statele Unite, La Spezia-Arenzano din Italia, Valea Hessdalen din Norvegia, Belo Horizonte din Brazilia, Muntele Kailasa din Tibet. Cu toate acestea, pădurea Hoia-Baciu este considerată de toți marii parapsihologi , drept cel mai important areal al manifestării fenomenelor parapsihologice de pe întreaga planetă.