Cel mai puternic lucru pe care îl puteți face pentru copiii dumneavoastră

”Când m-am rugat pentru copiii mei, am folosit întotdeauna cuvintele copiii mei. Desigur, nu este nimic în neregulă cu rugăciunea în acest fel. Dumnezeu mi-a încredințat mie și soțului meu patru băieți pentru a-și înălța Gloria. Dar, într-o noapte specială și de neuitat, așa am strigat la Dumnezeu într-un moment greu pentru unul dintre băieții mei, până am simțit Duhul Sfânt insuflându-mă, amintindu-mi că acești copii sunt în primul rând, cu toții, copiii lui Dumnezeu. 

În lumina acestui adevăr, am început să mă rog zicând „copiii Tăi”, mai degrabă decât „copiii mei” să-și amintească Tatăl Atotputernic de ei, și pentru că Dumnezeu este suveran și plin de har, El poate fi nădejdea pentru copiii ce mi-a încredințat.

Acesta este adevărul pe care trebuie să ni-l amintim când copiii noștri sunt hărțuiți sau respinși de semenii lor, atunci când luptă împotriva păcatului și tentației, atunci când sentimentele lor sunt rănite sau frânează inimile, când se luptă cu abuzul de substanțe sau cu tulburări de alimentație, atunci când fac alegeri proaste sau atunci când pur și simplu nu se simt apreciați. Când inimile noastre se rup pentru copiii noștri și dorim cu sinceritate să corectăm fiecare greșeală din viața lor, trebuie să ne amintim că au un Tată Suveran și bun. Deci suntem liberi să ne rugăm, „Doamne, e al Tău. Îți aparține.”

A fost ceva incredibil de eliberator rugăciunea pentru copiii mei în acest fel. El a deschis acei pumni strânși care încercau să controleze totul și mi-a permis să-i predau Lui, toți fiii cu mâinile deschise și o inimă încrezătoare.

A spune că Dumnezeu este Suveran nu înseamnă că nu mai au voință liberă copiii noștri.

De fapt, Dumnezeu ne-a dat toate libertățile în Testament. Suntem cu toții responsabili pentru alegerile pe care le facem și alegerile noastre sunt importante. Cu toate acestea, Dumnezeu nu este limitat de alegerile noastre. El lucrează în permanență împreună de dragul acelora care îl iubesc pe Dumnezeu și sunt chemați conform scopului Său pentru ei.

Amintește-ți femeie de suveranitatea bunului nostru Tată care ameliorează atât de mult presiunea pe care o experimentăm în maternitate. Nu depinde doar de tine, și nu depinde doar de mine. Și îl laud pe El pentru asta!

Dacă vrem mai multă pace și mai puțină îngrijorare ca părinți, suntem înțelepți în a acorda atenție înțelepciunii pe care am citit-o în Biblie.

Cel mai puternic lucru pe care îl putem face pentru copiii noștri este …să ne rugăm. Rugăciunile noastre au un impact profund asupra vieților copiilor noștri. De fapt, cred că este corect să spunem că ne facem cei mai buni părinți prin rugăciune!

Acum, poate că știi deja. Poate că știi deja cât de puternică este rugăciunea, și totuși, ca mine, viața ta de rugăciune nu reflectă întotdeauna acest adevăr. Facem din noi adesea părinții cei mai buni nu prin rugăciune, ci prin îngrijorare? 

În tot acest timp, pacea pe care inimile noastre o tânjește în mijlocul tuturor presiunilor pe care le experimentăm ca părinți -pacea care „depășește orice putere de a înțelege” – poate fi găsită într-un singur loc. Și nu este departe: este în rugăciune.

Rugăciunea nu este doar antidotul pentru a găsi pacea în mijlocul presiunii, dar este arma noastră cea mai puternică împotriva inamicului care, place sau nu, lucrează împotriva noastră.

Rugăciunile noastre pentru copiii noștri (și cu copiii noștri!) sunt inimaginabil semnificative.

Prin rugăciune, venim să conlucrăm cu Dumnezeu în lucrarea pe care o face în viețile copiilor noștri, amintindu-ne în același timp că armonia și împlinirea vieților copiilor noștri o aduce doar credința.

Cu alte cuvinte, să ne rugăm pentru copiii noștri, să putem avea încredere că Dumnezeu – care este abundent generos – are planuri mari pentru copiii noștri în Hristos. Și nu doar planuri de timp, ci planuri eterne. Și primește ultimul cuvânt. – Da, are! Suntem liberi să ne odihnim în Suveranitatea Sa și să ne supunem Voinței Sale.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.