Cel puțin 34 de oameni au murit în incendiul unei bărci de pe coasta Californiei

Cel puțin 34 de oameni au murit în incendiul bărcii de pe coasta Californiei, în apropierea insulei Santa Cruz.

Acest lucru a fost raportat de FoxNews, citând alte surse, potrivit cărora paza de coastă a putut aduce în siguranță doar 5 membri ai echipajului.

Barca, potrivit rapoartelor mass-media americane, ar fi luat foc în noapte, prinzând cei 34 de pasageri în somn. Cei cinci membri ai echipajului ar fi reușit să plece de pe barcă singuri înainte de a fi salvați de paza de coastă. Deocamdată, autoritățile nu confirmă numărul victimelor și vorbesc doar despre cinci persoane salvate.

Televiziunea aparținând de tot Fox, KTTV, a confirmat anterior că există aproape trei duzini de victime, dar ofițerul de la Garda de Coastă, Matthew Kroll, a declarat pentru Fox News că 34 de persoane nu au fost luate în considerare de către o navă de scufundare comercială. Căpitanul bărcii ajuta cu salvarea. Alte patru persoane au fost salvate.

Anterior, Garda de Coastă a SUA a replicat că a coordonat luni un efort major de salvare ca răspuns la incendiu.

„Garda de coastă a lansat mai multe vehicule de salvare împreună cu activele agenției locale pentru a ajuta mai mult de 30 de persoane aflate în suferință pe o barcă de 75 de metri lângă insula Santa Cruz”, a spus pr al Gărzii de Coastă într-un tweet chiar înainte de Ora locală 5:00.

Un al doilea tweet al Gărzii a raportat faptul că pe nava a fost incendiată, unul dintre salvatori a suferit răni minore. Pompierii au răspuns la ora 3:28, potrivit unui purtător de cuvânt.

Garda de coastă a răspuns atât prin aer cât și prin apă, potrivit rapoartelor. S-a raportat că nava luase apă și probabil că s-a scufundat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here