Cel puțin 35 de oameni morți și 48 de răniți călcându-se în picioare pe timpul funeraliilor generalului iranian

UPDATE: cel puțin 50 de persoane au fost ucise și peste 200 rănite în mulțime, în timpul ceremoniei organizate în orașul natal al generalului, sud-estul Teheranului. Raportează media locală.

Zeci de oameni au murit la funeraliile lui Soleimani: anunță televiziunea de stat iraniană.

Cel puțin 35 de oameni morți și 48 de răniți pe timpul funeraliilor generalului iranian, în orașul său natal Kerman, potrivit Al Jazeera.

Cel puțin 35 de persoane au fost ucise în aglomerația care s-a creat în orașul iranian Kerman în timpul procesiunii funerare pentru generalul ucis într-un atac aerian american, a spus televiziunea de stat iraniană.

Alte 48 de persoane au fost rănite în aglomerația de marți, potrivit rapoartelor presei locale.

Sute de mii de oameni s-au adunat la Kerman pentru înmormântarea lui Qassem Soleimani, liderul elitei forței Quds iraniene, care a fost asasinat vineri în apropierea aeroportului internațional al capitalei irakiene, Bagdad.

Primele videoclipuri postate online au arătat oameni care erau fără viață, pe o stradă, alții urlând și încercând să îi ajute.

Pirhossein Koulivand, șeful serviciilor medicale de urgență din Iran, a vorbit anterior prin telefon cu televiziunea de stat și a confirmat că tragediile au avut loc.

„Din păcate, din cauza aglomerației, unii dintre compatrioții noștri au fost răniți, iar unii au fost uciși în timpul procesiunilor funerare”, a spus el.

O procesiune în Teheran cu o zi înainte a atras peste un milion de oameni, aglomerații atât pe drumurile principale, cât și cele secundare. Oamenii l-a văzut pe liderul suprem pe Ayatollah, Ali Khamenei, plângând în timp ce conducea ceremonia funerară în fața Universității din Teheran…

Exprimarea durerii a fost o onoare fără precedent pentru orice iranian, fiindcă generalul este văzut ca fiind un erou național pentru munca sa, conducând forța de elită Quds.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.