Cel puțin 50 de balene moarte au fost descoperite de către un grup de turiști pe o plajă îndepărtată din Islanda

Pilotul de elicopter David Schwarzhans de la Reykjavik Helicopters, a declarat la Associated Press că el, împreună cu alți pasageri, au numărat cel puțin 50 de cadavre de balene, împrăștiate pe plaja de pe peninsula Langufjrur, Snaefellsnes în vestul Islandei.

A spus că ar fi mai mult de 50 balenele eșuate și parțial îngropate în nisip. Schwarzhans a numit cadrul „o scenă deplorabilă.”

Nu este clar ce a cauzat masacrul în masă, dar se știe că balenele călătoresc de regulă în număr mare, ceea ce poate explica numărul carcaselor văzute pe nisip, dar nu și cauza morții.

Se crede că balenele au murit din cauza deshidratării. Plaja unde mamiferele au fost găsite este extrem de izolată și este inaccesibilă cu mașina.

Biologul marin Edda Elisabet Magnusdottir a declarat că, deși este greu de explicat de ce balenele s-au apropiat de plajă, probabil au devenit dezorientate în apele superficiale. Ele folosesc ecolocaţia pentru a se localiza reciproc, iar podeaua de nisip poate să fi fost confundată cu altceva.

Se va face un raport de autopsie pentru a se vedea cât timp au murit balenele acolo pe plaja inaccesibilă oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.