Unele situaţii pe care nu e bine să le experimentezi

Ca să nu nimereşti vreodată în situațiile de mai jos, trebuie să te ferești imediat de ele.

1.Oamenii care îți provoacă suferință. Ajunge să te mai gândești la motivele pentru care o fac! Mai bine întreabă-te de ce îi tolerezi. Deseori, cauza suferințelor noastre nu e atât insulta care ni se aduce, cât lipsa de reacție la ea. Răspunde-i celui care te jignește!

  1. Dragoste periculoasă. Dacă cineva i-a furat inima iubitului (iubitei) tău (tale), bucură-te că ai aflat acum, și nu mai târziu, despre greșeala pe care puteai să o faci în viață. Nu poate exista dragoste adevărată între doi oameni, dintre care cel puțin unul e tentat să înșele.
  1. Câteva sfaturi pentru a te linişti. Uneori le punem apropiaților întrebări nu atât pentru a afla ceva nou, cât pentru a încerca să ne amăgim că nu e totul atât de rău precum pare. Realitatea trebuie conștientizată cu tărie și acceptată. Ia decizii și acționează!
  1. Nu ai răbdare. Să crezi în ceva – înseamnă să poți să ai răbdare. Vrem mereu să ne atingem scopul urmărit cât mai curând, dar uităm deseori de ceea ce se întâmplă în jur. Lipsa de răbdare trebuie anihilată trăind viața în complexitate, fără să te gândești permanent la rezultatul final al așteptărilor.
  1. Tipuri umane. Dacă apreciezi oamenii după culoarea pielii, greutatea corpului sau alte însușiri, nu vei avea niciodată posibilitatea să-i cunoști.
  1. Banii. Nu avuțiile (agonisite de un vechi prieten reîntâlnit după mulți ani) sunt cele care contează. Importantă e integritatea morală care-l face respectabil pe om.
  1. Prea multe aşteptări. Nu trebuie să aștepți de la prieteni sau apropiați să fie perfecți în tot ce fac. Mai bine bucură-te că sunt sinceri și încetează să mai crezi că ai nevoie de prieteni perfecți. Conștientizează că ai nevoie de ei pentru a te simți bine și în largul tău.
  1. Oamenii care-ți spun ceea ce vrei să auzi. E ușor să dai crezare cuvintelor plăcute care ți se atribuie. Dar urmărește și faptele celui care te umple de laude. Anume faptele disting adevărul.
  1. Subestimare. Reține: nu trebuie să te simți în fața cuiva în planul de rezervă. Cum poți să fii în prim plan pentru alții dacă tu însuți te subestimezi!?

10. Să te prefaci că eşti altcineva. Situații în care trebuie să te prefaci că ești altcineva sau altfel decât în realitate. Mai bine să fii un ratat în propriul domeniu de activitate, decât lider în cel pe care-l detești. Trebuie să-ți urmezi intuiția și să nu-ți fie frică să riști atunci când e cazul.

________________________________________

Orice sugestie sau comentariu ne-ar ajuta să îmbunătățim ziarul. Iar dacă poți considera articolul interesant și demn să îl afle și alții, te rugăm să îl distribui, ai aici mai jos butoanele anume. Mulțumim.