Cerșetorii, datornicii și vagabonzii OBLIGAȚI la muncă în folosul comunității

Cerșetorii și vagabonzii care tulbură liniștea publică vor presta de acum muncă în folosul comunității. 57 de arădeni, în vizorul polițiștilor locali. Scrie ziarul local Arad Online

Arad. Putem spune că lupta pentru stoparea cerșetoriei, dar mai ales pentru înlăturarea oamenilor străzii ce au acaparat în ultimii ani orașul de pe Mureș, prinde contur.

Dacă până acum polițiștii locali arădeni doar rupeau sute de sancțiuni pe care oameni străzii și cerșetorii nu aveau cum să le plătească, iată că de acum lucrurile se schimbă drastic… pentru ei.

Cei sancționați, care cumulează peste 10 astfel de sancțiunii vor presta muncă în folosul comunității în funcție de cuantumul total al amenzilor primite. Ei vor fi trimiși la: curățarea cimitirelor, prestare de servicii într-un azil de bătrâni, repararea spitalelor, școlilor, curățarea drumurilor, măturatul străzilor etc.

Recuperarea debitelor restante

Direcția Generală Poliția Locală Arad și Direcția Venituri din cadrul Primăriei Arad a decis să acționeze pentru creșterea eficienței amenzilor contravenționale aplicate cetățenilor cu domiciliul în reședința de județ.

Se are în vedere recuperarea debitelor restante provenite din procesele-verbale întocmite de polițiștii locali persoanelor care nu dețin bunuri ce ar putea fi executate silit.

În aceste cazuri, Direcția Venituri va sesiza instanța de judecată pentru a dispune înlocuirea amenzii contravenționale cu prestarea muncii în folosul comunității, direct proporțională cu suma datorată. CITEȘTE INTEGRAL PE ARAD ONLINE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.