Chiar o fi nevoie să ținem untul în frigider?

Untul poate face delicioasă dimineața alături de cea mai fină bucată de pâine prăjită. Dar atunci când tăiați o parte dintr-un pachet tare de unt, nu este ușor de uns și poate ajunge să vă strice micul dejun.

Deci, este sigur să păstrați untul în frigider, astfel încât să-l puteți unge cu ușurință pe pâine prăjită dimineața?

Probabil că te gândești: „Untul este un produs lactat, nu are cum să-l lași pe masă”. În realitate te înșeli, nu este necesar să refrigerați untul.

Niciodată nu ai păstra laptele pe masă, deci, logic, ce te-ar face să ții untul? În realitate, acestea sunt produse foarte diferite și acest lucru face ca untul să fie mult mai puțin probabil apt să atragă bacteriile.

Untul conține aproximativ 80% grăsimi, ceea ce face ca în el conținutul de apă să fie mult mai scăzut și, prin urmare, mai puțin probabil să aibă bacterii dacă este lăsat afară. Chiar și untul este adesea făcut din lapte pasteurizat, ceea ce îl face mai puțin predispus la creșterea bacteriilor. Sarea în unt previne, de asemenea, creșterea bacteriilor, dar dacă aveți unt nesărat, cel mai bine este să îl păstrați la frigider.

Dacă untul este păstrat într-un recipient etanș sau într-o tavă cu unt cu o parte superioară, va rămâne bun timp, aproximativ o săptămână. Cheia este să nu o expuneți la oxigen sau lumină. Nu lăsați decât o cantitate mică de unt la un moment dat, astfel încât să nu fie nevoie să aruncați ceea ce nu folosiți după o săptămână.

Deci, asta este, nu este nevoie să refrigerați untul. Puteți să vă luați la revedere de la chinul să ungeți unt rece pe pâine. Acum micul dejun poate fi pregătit într-o clipă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.