China – cel care a divulgat coronavirus este „un martir” în timp ce colega sa care i-a dat informația „a dispărut”

China numește pe medicul care a divulgat coronavirus „un martir” pentru „curajul” său, după ce colegua sa care i-a dat informația „a dispărut”

Potrivit presei de stat, China a numit unul dintre denunțătorii coronavirusului un „martir” după ce informatorul acestuia a dispărut. Scrie DailyMailOnline.

Li Wenliang, un medic de 34 de ani din Wuhan, și-a pierdut viața din cauza infecției cu criminalul COVID-19, în februarie, după ce a contractat-o de la un pacient.

El a fost mustrat de poliție pentru că a avertizat publicul despre o boală „asemănătoare cu SARS” cu câteva săptămâni înainte ca Wuhan să fie pus în siguranță.

Vestea a venit când Ai Fen, colega Doctorului Li, care l-a informat despre virus, a dispărut, provocând îngrijorarea că ea a fost arestată pentru că a vorbit.

dr. Ai Fen

Oamenii care pretind că o cunosc pe Dr. Ai Fen au susținut pe rețelele de socializare chineze că a trăit și a lucrat ca de obicei, în timp ce falsifica raportul de la un canal australian.

Autoritățile nu au răspuns la raport. Regretatul doctor Li a fost clasificat oficial drept „martir” de către oficialii locali care i-au lăudat curajul, dăruirea și reacția rapidă.

Numele său se numără printre un număr de 14 lucrători medicali din provincia Hubei care au primit titlul după ce a contractat infecția la locul de muncă și apoi au murit din cauza acesteia.

…potrivit rapoartelor radiodifuzorului de stat CCTV prin intermediul contului său de socializare .

Citând oficialii Hubei, un post CCTV spunea: „Au ignorat siguranța personală, s-au blocat pe liniile frontului epidemiei, au alergat în lupta împotriva bolii și protejarea securității și sănătății oamenilor zi și noapte…. Sunte Eroi”

Onorurile târzii includ Liu Zhiming, în vârstă de 51 de ani, fost șef al spitalului din Wuhan Wuchang, care a cedat infecției la 18 februarie după ce a fost infectat la locul de muncă.

Au fost, de asemenea, doi dintre colegii lui Dr. Li, Jiang Xueqing, în vârstă de 56 de ani, și Mei Zhongming, în vârstă de 57 de ani.

Peste 3.000 de profesioniști din domeniul sănătății au contractat coronavirus în timpul tratamentului pacienților și cel puțin 26 dintre aceștia au murit, potrivit datelor publicate de mass-media chineză.

Doctorul Li, oftalmolog, a fost pronunțat mort la primele ore ale zilei de 7 februarie, după ce a fost pozitiv la 31 ianuarie.

Știrile despre dispariția sa au fost semnalate inițial de mass-media Global Times deținute de stat înainte de a fi retras rapid știrea.

PR de la Spitalul Central Wuhan, a spus mai târziu că medicii încă mai încearcă să-l salveze.

Moartea ei și știrile conflictuale despre aceasta au stârnit o revoltă pe social media chineză, publicul acuzând autoritatea de a încerca să ascundă adevărul și să controleze libertatea de exprimare.

„Nu avea voie să vorbească. Nici măcar nu i s-a permis să moară”, a scris o persoană în aplicația populară de mesagerie WeChat, în timp ce a comentat o notificare excepțională, care aparent a indicat toate mass-media să suprime acoperirea dispariției Dr. Li Wenliang.

„Doctorul Li Wenliang a fost lăsat să moară după ce majoritatea utilizatorilor de web s-au dus la culcare”, a condamnat o altă persoană pe Twitter pe Weibo, spunând că

…spitalul Dr. Li rapid a negat știrile relevante și a declarat moartea medicului astăzi dimineața devreme.

Medicul decedat a divulgat epidemia de coronavirus la sfârșitul lunii decembrie, cu aproximativ trei săptămâni înainte ca autoritățile să blocheze Wuhan pentru a opri răspândirea infecției.

El a fost mustrat de poliție pentru că a distribuit informații și a fost făcut să semneze o declarație în care afirmă că nu va mai comite „încălcări ale legii”.

O anchetă a guvernului chinez a constatat luna trecută că poliția a acționat „necorespunzător” în soluționarea cazului. De atunci, poliția și-a cerut scuze publicului și l-a grațiat pe dr. Li.

S-a dezvăluit recent că Dr. Li a ridicat alarma unui potențial focar după ce a primit un mesaj de testare de la colegul său Ai Fen, care a fost numită „cea care a emis informațiile  către denunțători”.

Dr. Ai, care lucrează în camera de urgență, a criticat conducerea Spitalului Central Wuhan pentru că a respins primele avertismente ale coronavirusului într-un interviu publicat luna trecută de o revistă chineză – înainte de a fi cenzurat rapid.

Ea a spus că „i-a părut rău că nu a vorbit mai mult” după ce patru dintre colegii ei, inclusiv Dr. Li, au contractat virusul și au murit în lupta împotriva epidemiei.

 

 

Ea a mai spus că s-a confruntat cu o „mustrare fără precedent, extrem de severă”, de la oficialii Spitalului Central Wuhan, după ce a trimis textul.

Nu a mai fost văzută de la interviul ei din 10 martie cu revista Renwu, Australia, care a raportat 60 de minute.

După ce s-a difuzat ancheta emisiunii, o postare despre contul Weibo al medicului – o platformă de socializare similară cu Twitter – a împărtășit o imagine cu titlul: „Un râu. Un pod. Un drum. O răsucire a ceasului”.

Postarea a fost etichetată cu o frază „ești cel mai dulce și cel mai amar”, care indică relația lui de dragoste și ură cu orașul natal.

Unele comentarii din postarea misterioasă sugerează însă că dr. Ai Fen a trăit și a lucrat normal.

Un răspuns ar spune că: „Doctorul Ai este bine și trăiește normal. Vin din Wuhan și îi cunosc familia.” dar nimeni nu mai crede asta…

Dispariția ei se spune că a suscitat critici din partea guvernului chinez pentru că a mințit și a acoperit informațiile cheie în aproape fiecare fază a răspunsului său la coronavirus – afirmații pe care Beijingul le-a negat și condamnat.


NU PIERDE: Urnele vândute în Wuhan, returnate membrilor familiei, depășește cu mult numărul deceselor


 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.