CHINA: Statul totalitar a folosit MĂSURI EXTREME pe care democrațiile occidentale NU vor reuși lesne

Statul totalitar a folosit măsuri extreme pe care democrațiile vor lupta să le copie.

China a oprit coronavirusul folosind ”o armă nucleară socială” cu măsuri extreme pe care alte țări vor avea dificultăți să le reproducă, a avertizat un expert.

Nicholas A. Christakis, profesor de științe sociale și naturale la Universitatea Yale, a participat ieri pe Twitter pentru a prezenta cum China a reușit să reducă rapid amenințarea COVID-19 în granițele sale.

Christakis susține cum cultura colectivistă unică a Chinei și guvernul autoritar i-au permis să lupte rapid și eficient împotriva bolilor.

„[China] este potrivită pentru a lupta împotriva unei pandemii, dacă de fapt ia informații concrete și răspunde rațional”, a replicat Christiakis.

Astăzi, președintele Xi Jinping le-a spus reporterilor că boala a fost „redusă substanțial” în Hubei și provincia Wuhan. China are 80.754 de infecții confirmate și un număr de decese de 3.136.

Christiakis urmărește succesul Chinei încă din 23 ianuarie, când Partidul Popular a impus restricții de circulație în provinciile a peste 930 de milioane de oameni.

La începutul lunii februarie, cel puțin 48 de orașe și patru provincii din China au mers mai departe, emițând avertismente oficiale privind politica de blocare, cu măsuri de la „managementul închis”, unde locuitorii comunității trebuie înregistrați înainte de a putea intra sau ieși, restricții privind autostrăzile, căile ferate și sistemele de transport public.

„[Managementul închis poate] include: circulația persoanelor și a vehiculelor controlată, cu un permis de circulație; temperatura corpului este controlată la intrarea în obiective; dezinfectarea vehiculului; livrarea de alimente acasă; permite ieșirea doar unei persoane pe familie”, a spus Christiakis.

Permisele tipărite în scopul deplasării în oraș, a spus Christakis, sunt tipărite cu sloganuri colective chineze, cum ar fi „Este responsabilitatea tuturor să combată virusul”.

Un alt aspect al „managementului închis” este redirecționarea forței de muncă pentru a servi cetățenii blocați. În multe regiuni, lucrătorii sunt recalificați și redirecționați pentru a oferi hrană publicului.

În unele orașe, oamenii pot face cumpărături doar cu un permis sau numai un membru al familiei poate părăsi proprietatea, a spus Christakis. Acum, copiii sunt învățați despre securitatea casei lor prin Skype.

China ridică treptat restricțiile, însă oficialii încep să implementeze planificarea pentru viitor, cu idei inventive răspândite în toată țara, a spus Christiakis.

Un exemplu este secționarea ascensoarelor în patru părți egale, astfel încât oamenii să mențină o distanță adecvată unul de celălalt.

În lift, semnul spune: „Nu sunt mai mult de patru persoane în lift. Vă rugăm să așteptați următorul lift. „

Un mesaj scrie: „Hai să ne unim pentru a lupta împotriva virusului în această perioadă specială”.

Christakis a spus că mediul politic și social unic al Chinei este ceea ce l-a ajutat să lupte împotriva virusului atât de eficient. El a spus că Statele Unite vor lupta să copie măsurile cu instrumentele de care dispune.

Ultimul dintre cele 14 spitale improvizate „Fang Cang” din Wuhan s-a închis astăzi după tratarea a 1.124 de pacienți cu coronavirus, au spus oficialii.

Spitalul „Fang Cang” din Wuchang, care a fost convertit din gimnaziul din Hongshan, a externat ultimii 49 de pacienți la o ceremonie de închidere, a declarat guvernul Wuhan prin contul său oficial de social media.

Spitalul Wuchang a fost prima instalație care s-a deschis în oraș. A început să primească pacienți începând cu 5 februarie și a funcționat continuu timp de 34 de zile.

Un total de 833 de pacienți s-au recuperat după ce au fost tratați acolo și 291 de persoane au fost transferate în alte unități medicale, anunță autoritățile.

Autoritățile medicale din oraș au ordonat lucrătorilor să transforme sălile de sport și centrele de expoziții în centre medicale temporare pentru coronavirus.

Au fost înființate paisprezece astfel de unități, care tratează peste 12.000 de persoane care au suferit infecții ușoare cu coronavirus.

La 1 martie, spitalul improvizat din gimnaziul Wuhan din districtul Qiaokou a devenit prima instalație improvizată care se închide, și-au externat ieri ultimii pacienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.