Chirurg chinez: „După sacrificarea și deschiderea burticii, tot ce trebuie să faci este să tai organele și să le vinzi”


Un chirurg chinez, ajuns taximetrist în U.K., se confesează: a UCIS pentru prelevare de organe

Șoferul de la Uber London dezvăluie modul în care a ucis un bărbat îndepărtându-i ficatul și rinichii, în timp ce lucra ca medic în China, susținând că țara sa de origine, China, masacrează mii de cetățeni pentru a le „colecta” organele.

China a masacrat mii de cetățeni pentru a le colecta organele, cum ar fi inima, plămânii, rinichii, ochii și chiar piele, pentru vânzare și transplant la pacienți bolnavi în sute de spitale din toată țara.

O investigație internațională de referință va acuza guvernul de la Beijing că a acoperit „crimele împotriva umanității” care au fost efectuate în mod regulat împotriva minorităților religioase.

Ancheta afirmă că măcelul organizat împotriva oamenilor vii pentru a le vinde părți ale corpului poate fi comparată cu „cele mai grave atrocități comise în conflictele secolului XX”, precum gazarea nazistă a evreilor și masacrele khmerilor roșii din Cambodgia.

Sir Geoffrey Nice QC, un procuror important în anchetarea crimelor de război care a condus studiul, a declarat duminică presei că există dovezi atât de clare ale recoltării de organe „sistemice și răspândite” încât organismele internaționale ar trebui să investigheze dacă China este vinovată de genocid.

„Există un program sistematic pentru uciderea oamenilor. Au medici dispuși, o infrastructură medicală imensă și este o afacere foarte profitabilă pentru toate intențiile și scopurile”, a spus el. „Guvernul nostru ar trebui să accepte că acest lucru se întâmplă și să ia măsurile adecvate.”

„Dacă aș avea dovezi clare despre crime împotriva umanității comise aproape de casă în Europa, nu numai că guvernul va acționa, dar publicul va cere să se acționeze. Nu ar trebui să conteze că aceasta este de cealaltă parte a lumii.”

Beijingul a recunoscut – după ce a negat prima dată – utilizarea regulată a prizonierilor executați pentru donarea de organe, dar respinge cu fermitate acuzațiile de vizare a adepților Falun Gong, un grup spiritual interzis a marcat un „cult rău” de către liderii Partidului Comunist.

Guvernul chinez insistă asupra faptului că a lansat un sistem voluntar de donare de organe din 2015, însă această afirmație este subminată de dovezi substanțiale culese din ancheta și analiza datelor oficiale „incredibile” de către experți medicali.

Un articol dintr-o revistă medicală chineză discută chiar despre nevoia de a anestezia un donator într-o operație de transplant de inimă-plămâni, o procedură care, evident, ar duce la moartea sa.

Există temeri din ce în ce mai mari ca musulmanii uiguri din Xinjiang – care sunt adunați în număr mare și închiși în lagăre de „reeducare” – vor fi folosiți și pentru furnizarea de părți ale corpului după testele medicale la care mulți au fost nevoiți să se supună.

Semnalele au fost depistate recent și în aeroporturile din vestul Chinei – unde Uighur și alte grupuri minoritare musulmane au fost îngrozite de către stat – pentru pasageri „speciali”, care se îndreaptă printr-un „canal de transport de organe umane”.

Unul a fost scris în engleză și chineză, ceea ce indică faptul că trebuia să ghideze vizitatorii străini.

Anchetele efectuate de un jurnalist japonez asupra „turismului de transplant” au descoperit prețuri de 200.000 de dolari (156.000 de lire sterline) pentru un rinichi și 300.000 de dolari (234.000 de lire sterline) pentru un ficat în 2013.

Tribunalul Chinei a fost înființat pentru a concentra atenția asupra ororilor care au loc în spitalele celei mai populate națiuni din lume.

El crede că a efectuat până la 90.000 de operații de transplant de organe pe an, mult mai mult decât în ​​orice altă țară.

Guvernul britanic, la fel ca majoritatea celorlalte națiuni occidentale și organisme internaționale, spune că nu există dovezi suficiente pentru a susține pretențiile cu privire la recoltarea sistematică a organelor.

Cu toate acestea, un articol publicat anul trecut într-o revistă respectată de etică medicală a raportat că oficialii chinezi au recunoscut că doar 130 din cele 120.000 de transplanturi de organe între 1977 și 2009 proveneau de la donatori voluntari.

Tribunalul Chinei a fost inițiat de Coaliția internațională pentru a pune capăt abuzurilor de transplant din China, un grup de medici academicieni, medici, etici și avocați.

Membrii grupului au inclus profesorul Martin Elliott, fost director medical al Spitalului din Marea Ormond Street, și prof. Arthur Waldron, unul dintre cei mai mari istorici americani și expert în Asia.

Raportul său de 556 de pagini admite că este dificil de obținut dovezi, dar concluzionează că „foarte multe persoane au murit într-un mod indescriptibil de oribil” din cauza „răutății extreme” care „dincolo de orice îndoială rezonabilă … constituie o crimă împotriva umanității.”

Martorii au vorbit despre recolta forțată de organe care datează de zeci de ani. Un fost stagiar medical a raportat în fața instanței despre un soldat care a fost legat și împușcat, dar nu ucis, astfel încât rinichii și globii oculari să poată fi scoși în viață.

Raportul evidențiază dovezi ale lui Wang Gouqi, un specialist în arsuri, care în 2001 a declarat unui comitet congresier american că a înlăturat pielea și corneele din 100 de prizonieri executați și unele „victime ale execuțiilor intenționate”. Gouqi a spus că a deprins abilități într-un spital militar din Beijing.

Când cadavrele prizonierilor executați ajungeau în sala de autopsie, medicii prelevau în grabă pielea lor, deoarece „putea genera venituri semnificative, taxate pe centimetrul pătrat”.

Printre cei care au vorbit despre anchetă s-a numărat Enver Tohti, un fost medic chinez care acum este șofer Uber la Londra după ce a fugit din China în 1999.

Taximetristul a declarat pentru The Mail că a fost medic oncolog într-un spital feroviar, când chirurgul său șef l-a întrebat dacă ar dori să vadă „ceva sălbatic”, ordonându-i să pregătească o echipă chirurgicală și instrumente pentru ziua următoare.

În dimineața următoare, au condus spre terenurile de execuție de la marginea orașului Urumqi, unde șeful său i-a spus să aștepte împușcăturile.

După ce au auzit împușcăturile, au condus conform instrucțiunilor în jurul unui mic deal, unde au văzut aproximativ zece prizonieri morți, căzuți la pământ.

„Au fost loviți în cap, astfel încât doar fruntea lor a fost lovită. Dar a existat un civil de treizeci de ani care fusese împușcat în piept. Mi s-a spus să-i îndepărtez ficatul și doi rinichi.

„Am crezut că este încă în viață pentru că atunci când l-am tăiat, sângele a ieșit, așa că inima lui a trebuit să fi bătut încă. De asemenea, corpul a reacționat când l-am tăiat.”

„Am fost învățați că eliminarea inamicilor statului era datoria noastră, așa că, dacă ar fi fost condamnat la moarte, ar fi fost un dușman al statului nostru. Dar acum simt că am ucis pe cineva. Omul acela a murit din cauza acțiunilor mele când i-am îndepărtat organele.”

Tohti a susținut, de asemenea, că a examinat trei băieți uigur, care au dispărut la un moment dat, doar pentru a se întoarce cu cicatrici chirurgicale mari în formă de U, în concordanță cu îndepărtarea rinichilor. Scanările au confirmat că toți au pierdut câte un rinichi.

Cele mai multe atrocități au fost efectuate pe adepții Falun Gong. Liderii Partidului Comunist au lansat o campanie în anul 1999 pentru eradicarea sectei, o formă de meditație budistă care a atras zeci de milioane de membri.

„Ei își exercită adesea trupurile, astfel încât trupurile lor sunt foarte bune”, a spus un medic din închisoare unui urmăritor a Falun Gong încarcerat, adăugând că, dacă a trecut contra Partidului Comunist, îi va da acestuia „inima, ficatul, splina și plămâni.”

Un alt martor, care a dovedit că ancheta este susținută de baze reale, a fost Yin Liping, de 51 de ani. Ea a spus că a fost trimisă în lagărele de muncă forțată de trei ori înainte de a fugi din China în 2013.

De multe ori a fost torturată, închisă în închisoare și supusă unor amenințări cu moartea fiind membru al Falun Gong. În timp ce a fost reținută într-o tabără din provincia Liaoning, ea a fost dusă la un spital unde paznicii au reținut-o în timp ce i s-a extras sângele, înainte de a fi târâtă pentru teste cu ultrasunete și activitate cerebrală.

„Mi-a fost foarte frică”, a spus ea. Un alt martor, un inginer medical închis în 2016, a declarat că după câteva luni de închisoare a fost dus la spital de către paznici.

„Am fost forțat să-mi trec brațul printr-o gaură într-o fereastră. Asistenta a înfășurat apoi o bandă de cauciuc în jurul brațului meu, mi-a pus un ac în venă și a luat două tuburi de sticlă de sânge.”

El a spus că doar adepții Falun Gong au fost supuși unor analize de sânge. „Mi-a fost foarte frică să nu fiu ucis pentru organele mele. Am trăit de teamă să nu fiu ucis până la eliberarea mea.”

Ancheta a auzit povești similare ale uigurilor. O femeie a spus că i s-a pus forțat o glugă, a fost dezbrăcată și supusă unor analize medicale, apoi a fost dusă la spital pentru o examinare. „Multe femei au fost luate din celule și nu s-au mai întors”, a spus ea.

Omir Bekali, un uigur arestat în martie 2017, a declarat că a făcut teste de sânge urmate de scanări de organe în timp ce a fost rănit prin împușcare și încătușat.

„Când i-am auzit vorbind despre examenul meu, am fost îngrozit că ar putea să mă deschidă pentru a-mi elimina unele dintre organe pentru a le vinde. A fost o experiență foarte traumatică”, a spus el.

Un alt martor obligat să fie supus unor teste similare în detenție a spus că familiilor de uiguri executați li se interzicea să vadă cadavre sau să curețe cadavrele, în conformitate cu obiceiurile lor de înmormântare. El bănuia că acest lucru se datora eliminării organelor lor.

Conform rapoartelor, există unele filmări care au fost făcute vara trecută într-un spital din Xinjiang, care arată un număr imens de oameni înghesuit în interior și cozi lungi în afară.

Un activist uigur a spus că a urmat un ordin sinistru pentru toată lumea dintr-un oraș să se supună testelor medicale.

El a susținut că organele colectate de la minoritățile musulmane ale țării au fost văzute ca „halal”, deoarece au fost îndepărtate de la persoane care au evitat carnea de porc și alcoolul.

Medicii în transplant din Arabia Saudită au recunoscut că unii pacienți cumpără organe pe piața chineză.

Raportul conține transcrieri ale conversațiilor înregistrate de anchetatori cu un grup de campanii care a numit 80 de spitale diferite. Cincisprezece au spus că au folosit donatori printre Falun Gong, iar alți 14 au recunoscut că au folosit organe vii.

Zhu Jiaxin, șeful unei agenții de securitate din Mudanjiang, a fost înregistrat în iunie 2016, lăudându-se cu privire la rolul său în recoltarea organelor: „După sacrificarea și deschiderea burticii, tot ce trebuie să faci este să tai organele și să le vinzi”.

Se mândrește cu faptul că porecla lui este „Macelarul”, spunând „Nu este nimic, e la fel ca sacrificarea porcilor”.

Instanța expune tortura în detaliu, inclusiv violul și abuzurile sexuale. Câțiva martori menționează „Scaunul Tigrului”, care blochează un prizonier cu brațele și picioarele înainte ca o cască să fie așezată pe cap pentru a oferi șocuri electrice puternice.

Hotărârea sa concluzionează „cu certitudine” că creștinii și budiștii tibetani au fost închiși și torturați în moduri similare, dar găsește „dovezi insuficiente” că au fost uciși pentru organele lor.

O descoperire șocantă este disponibilitatea transplanturilor de organe la cerere – un contrast accentuat cu țările occidentale, cum ar fi Marea Britanie, unde pacienții bolnavi pot aștepta ani înainte ca o parte adecvată a corpului să devină disponibilă.

Jacob Lavee, unul dintre cei mai buni chirurgi cu transplant de inimă din Israel, a spus că în 2005 a aflat că un pacient călătorea în China pentru o nouă inimă, primul caz de acest fel pe care l-a întâlnit.

Operația a fost programată cu două săptămâni înainte, dar acest organ trebuie mutat în patru ore de la decesul unui donator în urma unui transplant de succes. „Singurul mod în care s-ar putea întâmpla acest lucru este dacă cineva ar fi executat”, a spus el.

După ce au văzut că alți pacienți îi urmează exemplul, el și alți medici au convins parlamentul israelian să interzică achiziționarea, finanțarea și vânzarea de organe.

Peste 40 de parlamentari britanici au susținut o propunere pentru o măsură similară. Anul trecut, prof. Univ. Lavee și doi colegi cu experiență au publicat un articol într-un jurnal medical care a conchis că China a fost angajată în „falsificarea sistematică” a datelor oficiale, care arată că cazurile de transplant au fost mai mult decât dublate în ultimii cinci ani.

Aceștia au găsit cifre „contradictorii” și „implauzibile” care includeau „clasificarea incorectă a donatorilor non-voluntari ca voluntari”, alături de donații voluntare „stimulate de plăți în numerar foarte mari”.

Prof. Univ. Lavee nu are nicio îndoială că majoritatea celor 712 spitale de transplant din China au folosit organe de origine neetică, cum ar fi deținuții reținuți din motive religioase.

El a spus: „Medicii chinezi nu sunt implicați doar în crime în masă împotriva umanității, dar, din anumite motive, comunitatea internațională și Organizația Mondială a Sănătății au închis ochii împotriva acestor crime.”

Europarlamentarul Fiona Bruce, președintele Comisiei pentru drepturile omului al Partidului Conservator, a declarat că va solicita o întâlnire cu secretarul de externe, Dominic Raab, în ​​urma deciziei instanței chineze.

„Aceasta este o problemă profund îngrijorătoare, care merită o examinare mai serioasă din partea guvernului nostru și a comunității internaționale”, a spus el. Sursa: DailyMail.uk


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.