CHIȘINĂU: Marşul Centenar spre Piaţa Marii Adunări Naţionale – incidente cu poliția

Marsul centenarului s-a lasat cu violente. Suparati ca nu li s-a permis sa aduca in PMAN cele trei autocare cu care au ajuns in capitala, participantii au blocat soseaua Chisinau – Straseni. Mascatii au intervenit in forta si i-au tarat practic din drum

Marsul centenarului, care a inceput pasinic in centrul capitalei s-a lasat cu violente. Suparati ca nu li s-a permis sa aduca in Piata Marii Adunari Nationale cele trei autocare cu care au ajuns de la Alba Iulia la Chisinau, organizatorii manifestatiei au blocat soseaua Chisinau – Straseni. Ca sa elibereze drumul, mascatii au intervenit in forta si i-au tarat practic din drum.

Unioniștii, somați și puși la pământ de poliție la intrarea de la Vatra

Mai mulți unioniști care au mers la intrarea de la Vatra, la o distanță de circa 30 km de Chișinău, în întâmpinarea autocarelor tricolore, au fost puși la pământ de către reprezentanții forțelor de ordine a Ministerului Afacerilor Interne.

Adunarea Centenară din PMAN

Astăzi, 1 septembrie, participanţii la Marşul Centenar s-au întâlnit în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire.

Codreanu şi Bileţchi au fost luaţi pe sus de mascaţi

După ce cele trei autocare ale unioniștilor care au parcurs Marșul Centenarului au fost oprite de poliție în apropiere de Chișinău, organizatorii manifestației din PMAN au mers să discute cu forțele de ordine pentru a debloca situația.

Poliţia, despre reținerea celor 3 autocare și abuzul forțelor de ordine

Poliția Republicii Moldova a venit cu o precizare în legătură cu incidentele de astăzi, 1 septembrie, legate de Marșul Centenarului. sursa: știri.md

Organizatorii Marii Adunări Centenare au revenit în PMAN din Chișinău, după o întrerupere de câteva ore a mitingului, timp în care au încercat, fără succes, să obțină deblocarea a trei autocare care însoțiseră Marșul Centenar, început în România.

Corespondenta Europei Libere, Alla Ceapai, relatează că organizatorii mitingului au avertizat că vor rămâne în PMAN până primesc o explicație din partea poliției.

Între timp, poliția a explicat că a intervenit cu forța împotriva demonstranților care au plecat să deblocheze autocarele, pentru că această acțiune încălca prevederea din legea privind organizarea demonstrațiilor care precizează „obligația desfășurării întrunirii doar în forma, în locul și în termen indicat în declarația prealabilă”. Cât privește motivul pentru care cele trei autocare au fost blocate la marginea Chișinăului, poliția susține că „la numărul 112 au fost solicitări precum că în autobuse se află obiecte interzise, substanțe explozive și altele obiecte interzise”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.