Ciclonul Idai: 140 de morți, sute de răniți și dispăruți

O furtună tropicală puternică a devastat coastele de sud-est ale Africii, cauzând moartea a 140 de oameni și sute de răniți și dispăruți.

Ciclonul Idai a făcut contact cu țărmul joi, în țările din Africa: Malawi, Mozambic și Zimbabwe, lăsând în urmă o tragedie. Zeci de mii de oameni, în special în zonele rurale sărăcite, au fost calamitați. Potrivit altor estimări, acesta ar fi afectat peste 1.500.000 de oameni.

Cel mai afectat a fost orașul portuar din Mozambic. Ciclonul a lovit Mozambicul, inițial, cu vânturi de până la 106 mile pe oră, apoi s-a mutat spre vest în Zimabwe și Malawi, distrugând case, școli, fabrici și stații de poliție.

Mii de oameni au fost forțați să-și părăsească bunurile și să fugă pe zone mai înalte, în timp ce agențiile ONU și Crucea Roșie încearcă să livreze ajutoare, hrană și medicinale. Cu toate acestea, nivelul ridicat al apei și vântul puternic au îngreunat aterizarea avioanele și elicopterele pentru a efectua operațiuni de salvare..

Printre victime sunt și doi copii care au murit când o stâncă a căzut de pe un munte din apropiere, blocând zeci de elevi într-un dormitor în Zimbabwe. Cei mai mulți morți sunt în orașul Chimanimani.

Inundațiile au ucis cel puțin 70 de oameni, înainte să lovească furtuna. Numărul morților posibil să fie mult mai mare, descoperiți pe măsură ce autoritățile continuă să desfășoare misiuni de salvare.

Mozambic a mai suferit calamități de acest nivel. În 2000, ciclonul Eline a ucis 350 de persoane și a strămutat 650.000 într-o altă regiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.