Cinci culori de ochi – cele mai rare din lume

8

De la galben până la roșu, trecând prin violet, există persoane pe care natura le-a înzestrat cu nuanțe mai deosebite ale ochilor. Despre ochi se spune că sunt oglinda sufletului, că o singură privire ne face să ne îndrăgostim și că există ochi cu putere malefică, notează ziarul spaniol ABC conform agerpres.

Este normal ca atunci când ne uităm la o persoană, primul lucru pe care îl remarcăm sunt ochii. În mod normal o combinație de melanină cu alți pigmenți dă ochilor culoarea albastră, sau verde. Dar nu sunt singurele elemente care intră în combinație. Unele boli sau mutații genetice sunt capabile să genereze nuanțe ieșite din comun care fac ca privirile să devină absolut captivante. Iată cele cinci nuanțe de ochi cele mai rare.

1.Verde: Deși toți cunoaștem măcar o persoană cu această culoare de ochi, doar 2 la sută din populația mondială are această culoare de ochi. Concentrațiile sunt însă mai frecvente în țări precum Ungaria și Islanda și la unele grupuri etnice din Asia, precum pashtunii din Afganistan, din care face parte Sharbat Gula, fetița care în iunie 1985 a devenit vedetă în întreaga lume după ce a apărut pe coperta revistei National Geographic. Citeşte mai departe pe   agerpres

 

Facebook Comments