Cine cască mai larg și mai îndelung este mai deștept!

A fost demontat mitul că un căscat ar fi sinonim cu plictiseala sau cu nevoia imediată de somn. Într-adevăr, căscatul cu cât este mai lung, cu atât ești mai inteligent. Conform rezultatelor unui studiu curios…

Căscat îndelung și larg? Ești mai inteligent! Deci, se infirmă spusa noastră din popor: ”ești un căscat”?
Analiza efectuată de Dr. Andrew Gallup, împreună cu colegii săi, a stabilit faptul că: o persoană mai evoluată și, prin urmare, inteligentă, corespunde unui căscat mai larg sau mai îndelungat. Căscatul nu este egal la toți oamenii. Chiar și printre animale și oameni sunt cei care produc adesea câte un căscat mai larg sau mai prelungit, precum și mai frecvent, față de semenii săi.

Cercetătorii au făcut teste pe 109 animale din specii diferite, inclusiv câini, pisici, iepuri, elefanți și, desigur, pe oameni. Rezultatele, publicate în revista Biology Letters, au arătat că amplitudinea căscatului nu este legată de dimensiunea maxilarului, ci de cea a creierului. Astfel, s-a ajuns la concluzia că acest gest, căscatul, fiziologic de altfel, nu este altceva decât o nevoie mai mare de aer la creier. Cu cât caști mai mult cu atât ai creierul mai mare!

De acum înainte putem lua drept un compliment sau o recunoaștere a inteligenței noastre dacă suntem niște… căscați!…  Cu cât o faci mai des cu atât îți vei oxigena materia cenușie și… vei resimți rezultatele!

Mai rămâne să mai aflăm cum devine căscatul un gest atât de …molipsitor. Peste faptul că medicina a asociat simptomatic acest căscat și ca element ajutător diagnosticării anumitor boli. (traducere și adaptare din Salute Diario)

_________________________________________

Orice sugestie sau comentariu ne-ar ajuta să îmbunătățim ziarul. Iar dacă poți considera articolul interesant și demn să îl afle și alții, te rugăm să îl distribui, ai aici mai jos butoanele anume. Mulțumim.