Cititorii ne semnalează CINE amărăște viața bucureștenilor în sectorul trei

Cititorii noștri ne semnalează problemele lor serioase cu care se confruntă zilnic și, cum este firesc, încercăm să ne informăm la autoritățile în drept despre cum s-ar putea rezolva necazurile oamenilor sau care este punctul de vedere al acestora.

Am trimis semnalarea de mai jos Primăriei Sectorului 3 București și …așteptăm un răspuns care îl vom face cunoscut întâi de toate cititorului în cauză și publicului nostru.

”Bună ziua! Sunt cititor fidel ziarului și am rugămintea să abordați într-un articol și condițiile de confort din autobuze de pe liniile 143 și 246.

Dacă prindem stop la traversarea căii ferate de pe Șoseaua Industriilor pe linia 246 stăm blocați în autobuz. Analog, dacă prindem stop la traversarea căii ferate Obor Pantelimon pe linia 143 stăm blocați în autobuz. Mai sunt și cu bariere manuale cele două treceri la nivel cu calea ferată. Nu-i normal.

Când va fi construit și pentru Strada Baicului un pasaj rutier care să substituie trecerea la nivel cu calea ferată?

Cât privește Șoseaua Industriilor când va fi și artera asta traversată la nivel de către pietoni normal ca toate celelalte din capitală fără să mai fie împiedicați de calea ferată?

Când va fi și artera asta o arteră fără cale ferată care să se intercaleze între adresele aferente unui sens și adresele aferente celuilalt?

Când va fi și Șoseaua Industriilor o arteră care să permită atât viraje la stânga cât și viraje la dreapta pentru mașini oricare ar fi sensul?

Când va fi și Șoseaua Industriilor o arteră care să permită mașinilor accesul în proprietățile alăturate drumului public pe ambele părți oricare ar fi sensul?

Săracul Robert Negoiță a fost bine intenționat anul trecut când a vrut să desființeze tronsonul feroviar Titan-Cățelu, dar a fost refuzat de CFR, care nici măcar nu operează magistrala privată Titan-Oltenița, aceasta fiind operată de Transferoviar.

Autoritatea Metropolitană pentru Mobilitate i-a ținut isonul sub pretextul că nu e european.

CITEȘTE ȘI: Centura Feroviara si trenurile urbane care sa conecteze Bucurestiul de zona metropolitana, un proiect care bate pasul pe loc

Eram scăpați până acum, pe teritoriul capitalei, de două treceri la nivel cu calea ferată. Acum e mai bine fiindcă în continuare suportăm conflictele de trafic la trecerile la nivel cu calea ferată în intersecțiile Șoseaua Industriilor, Șoseaua Dudești-Pantelimon, Bulevardul Basarabia și Șoseaua Industriilor, Drumul între Tarlale Șoseaua Gării Cățelu (mai ales în prima, unde suportăm conflictul de trafic dintre mașini și tramvaie) și pe linia 103, lipsa trotuarelor pentru pietoni în stațiile de autobuz ale Șoselei Industriilor pe sensul Isovolta- Republica și pe linia 246, blocaje în autobuze, dacă prindem stop la traversarea căii ferate de pe Șoseaua Industriilor.

Într-o capitală în care numărul trecerilor la nivel cu calea ferată scade cu viteza melcului era o soluție rapidă desființarea tronsonului feroviar Titan-Cățelu.

Să aducă M801 înapoi în subordinea CFR să devină magistrala Obor-Oltenița cum era înainte și să mute gara Cățelu mai în lungul DNCB și să fie prelungită până la Călărași!

Vedem că alte capitale europene au fiecare tren urban. Alte capitale poate au suprafață mai mare și populație mai mare. Dacă metroul e în subordinea primăriei capitalei și dezvoltarea rețelei de transport subteran merge eficient, nu vedem. Pentru o amărâtă de capitală europeană cum e București e suficient să existe STB și Metrorex pentru transportul public local.

Trenul e pentru distanțe de zeci și sute de kilometri, pentru legat o capitală de reședințe și de alte capitale. Nu pentru transport public urban. Pentru transport public urban este trenul subteran, este tramvaiul, este troleibuzul și autobuzul.

Și, ca drept exemplu la fel de negativ, chiar cu toate trenurile urbane existente, Londra rămâne o capitală aglomerată și poluată mai ceva decât București. Deci, soluția trenurilor urbane nu rezolvă nimic, dimpotrivă în cazul nostru…”  – Semnează Marius Florin Andreescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.