Clonarea animalelor de companie – un nou trend. Tu pe cine ai clona?

Clonarea animalelor de companie – un nou trend. Tu pe cine ai clona?

O companie din China a creat prima clonă a unei pisici, după ce pisica originală a murit în ianuarie.

Huang Yu a contactat Sinogene, o companie comercială de clonare, companie care a clonat deja mai mult de 40 de câini, după ce pisica lui, numită Garlic, (usturoi), a murit în mod neașteptat, de la o infecție a tractului urinar.

„În inima mea, Garlic este de neînlocuit,”  a declarat într-un interviu cu The New York Times. „Garlic nu a lăsat nimic pentru generațiile viitoare, așa că am putut opta doar pentru a-l clona.”

Huang a adăugat că el a fost foarte trist atunci când pisica lui a murit, pentru că a fost ceva brusc. „Mă învinovățesc că nu l-am dus la spital la timp, ceea ce a dus la moartea sa”, a declarat el agenției AFP.

Pisica clonată, de asemenea, numită tot Garlic, a fost creată din celulele pielii de la pisica originală după de Huang a deshumat anume cadavrul. Sinogene a luat mostre de ADN și le-a inserat în ouă feline, producând în cele din urmă 40 de embrioni clonate care au fost plasați în pisici surogat.

Au fost trei sarcini, dar numai una a ajuns la capăt, spune Chen Benchi, șeful echipei de experiment a lui Sinogene.

Întregul proces a costat pe Huang 35.000 lire sterline, cu toate că 40 de animale anterior clonate, în mare parte câini, au costat fiecare aproximativ. 53.000 lire.

Vorbind într-un interviu cu AFP, Sinogene CEO, Mi Jidong, a spus că mulți dintre clienții sunt tineri și nu musai bogați.

„De fapt, majoritatea clienților sunt tineri care au absolvit în ultimii ani”, a spus Jidong. „Oricare ar fi originea animalelor de companie, proprietarii le vor vedea ca parte a familiei. Clonarea animalelor de companie îndeplinește nevoile emoționale ale tinerei generații.”

Deși „similitudinea între cele două pisici este mai mult de 90 la sută”, a remarcat Huang, există încă diferențe care au condus să fie „dezamăgit”. Clona nu are un pata neagră pe bărbie.

„Dacă îți spun că nu am fost dezamăgit, atunci te-aș minți”, a spus Huang The Times. „Dar eu sunt, de asemenea, dispus să accept că există unele situații în care există limite pentru tehnologie.”

Sinogene a spus clona poate avea „mici diferențe” la blană sau ochi, adăugând că o terță parte testând, a arătat că ADN-ul este ok.

Compania chineză a declarat: speră că tehnologia va fi disponibilă pentru uz public, inclusiv clonarea animalelor pe cale de dispariție, cum ar fi panda gigant sau tigrii din sudul Chinei, doar că va fi destul de dificil și va lua mai mult timp, a spus el. Potrivit Times.

Proprietarii de animale din întreaga lume au clonat animale de companie, inclusiv în Coreea de Sud, Marea Britanie și Statele Unite.

Anul trecut, cântăreața și actrița Barbra Streisand a spus că și-a clonat câinele decedat, Samantha, ca să-i dea doi cățeluși noi, domnișoara Violet și domnișoara Scarlett.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.