Coasta Plaia di Catania în flăcări, oamenii s-au aruncat în mare

Coasta Plaia di Catania în flăcări, oamenii s-au aruncat în mare. Salvați de echipele specializate, cu bărci.

Pompierii au îndemnat oamenii să „rămână la țărm” și „să nu încerce să plece acasă” pentru a menține căile de acces la vehiculele de urgență.

Un incendiu uriaș afectează coasta Plaia di Catania. Flăcările alimentate de vântul fierbinte au deteriorat grav Lido Europa și amenință alte stațiuni de pe plajă. Câțiva turiști s-au aruncat în mare.

Un alt incendiu a izbucnit la Lido Europa, care a fost aproape în întregime distrus de flăcări. La originea, probabil, grămezi de iarbă uscată și, sursa, o țigară aruncată la întâmplare.

Pompierii au activat deja un posibil plan de redresare pentru persoanele aflate în primejdie, fie cu vehicule navale și două elicoptere care sunt deja în acțiune la locul dramei.

Pentru a alimenta incendiile au fost și condițiile meteorologice: temperaturi foarte ridicate și vântul puternic care suflă dinspre mare astfel că, Brigada de pompieri speculează, au generat cu siguranță și alimentat fenomene de „spotting”, proiectarea de flăcări chiar la distanțe mari, peste vegetația uscată.

Plaja evacuată cu bărci de cauciuc – sute de turiști blocați de flăcări pe nisipul de pe faleza din Catania au fost evacuați pe mare cu vase de cauciuc și nave de pompieri și de la paza de coastă.

Printre ei sunt și 40 de copii care au fost blocați în Lido Azzurro și în colonia Don Bosco și au fost salvați de către bărcile de patrulare ale căpităniei portului.

Vehiculele aeriene din sectorul forestier și pompierii operează, de asemenea, la locul incendiului. Intervențiile sunt coordonate de sala de operațiuni activată după-amiaza devreme de Prefectură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.