Cod roşu de furtuni în Spania unde locuiesc cei mai mulţi români

Oraşul Castellon a devenit un lac uriaş. În Spania este deja cod roșu de furtuni în Valencia și Castellon, unde locuiesc oficial peste o sută de mii de români.

Plouă torențial de 24 de ore, iar străzile sunt pline cu apă. Școlile au fost închise, și oamenii sfătuiți să stea în case. Vârful dezastrului este așteptat la noapte, când deasupra Mării Mediterane, se vor ciocni, doi cicloni. Ministerul nostru de Externe a emis o atenționare, de călătorie.

Oraşul Castellon de la Plana a devenit un lac uriaş. Au căzut chiar şi peste 100 de litri pe metrul pătrat, iar maşinile şi autobuzele abia mai pot înainta. Aici locuiesc oficial peste 40 de mii de romani, dar numărul real ar fi mai mare.

Oamenii ies din casă doar în caz de urgenţă.

Manuel Păduraru, consilier local Castellon de la Plana:”în ultimele 24 de ore au căzut aici la noi în oraş 105 litri pe metrul pătrat, iar în provincie s-a ajuns până la 200 de litri pe metrul pătrat. Toate unităţile de urgenţă sunt în alertă.”

Meteorologii preconizează că vineri seară, doi cicloni se vor ciocni deasupra Mării Mediterane, iar rafalele de vânt şi furtuna se vor dezlănţui pe coasta de Est a Spaniei.

Până acum din fericire nu exista pagube. Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie în zona de est a Spaniei. Din cauza precipitaţiilor, exista riscul ca zborurile să fie amânate. Romanii de acolo pot apela şi la Consulatul nostru din Castellon, care a anunţat că este disponibil non-stop, pentru situaţii de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.