Comisia Europeană a amendat Google cu 2,7 miliarde de dolari

eu amendeaza google

Comisia Europeană a amendat Google cu 2,42 miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari) pentru abuz de poziţie dominantă şi promovarea propriului serviciu de cumpărături în defavoarea concurenţei, se arată într-un comunicat de presă al forului comunitar, citat de Agerpres.
„Google a venit cu multe servicii şi produse inovative care au schimbat viaţa noastră. Acesta este un lucru bun. Dar strategia Google pentru serviciul sau de comparare a cumpărăturilor nu a fost lansat doar pentru a atrage clienţii realizând produse mai bune decât ale rivalilor. În schimb, Google a abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţă promovând în rezultatele motorului de căutare propriul sau serviciu de comparare a cumpărăturilor în defavoarea concurenţilor. Cea a făcut Google este ilegal conform reglementărilor antitrust din UE. Compania a negat altor firme şansă de a concura conform meritelor şi de a inova. Şi, cel mai important, a negat consumatorilor europeni posibilitatea de a-şi alege serviciile şi de a beneficia deplin de inovaţii”, a declarat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager.
Drept răspuns, conducerea Google ia în calcul contestarea amenzii record de 2,42 miliarde de euro impusă de Comisia Europeană. Detalii mai multe aici:RL