Comunicat – „Spirit Românesc” prezintă noi proiecte dedicate comunităţii de români din Italia

roma românilor

Pe 1 octombrie Asociaţia „Spirit Românesc” prezintă noi proiecte dedicate comunităţii de români din Italia

ROMA, 30 septembrie 2017  – Asociaţia „Spirit Românesc” Onlus anunţă începerea a patru proiecte noi dedicate comunităţii de români din Italia. Prezentarea oficială a proiectelor va avea loc Duminică, 1 octombrie, la Rignano Flaminio la Parohia Sf. Ilie Tesviteanul începând cu ora 10:00.

Lansarea se va desfăşura în cadrul unei ceremonii care marchează şi succesul înregistrat de proiectul „Şcoala de vară-Armonizarea identităţii româneşti la contextul europenizării”, dedicat copiilor din nordul Romei şi încheiat în luna septembrie.

Iată detalii despre cele patru proiecte:

„Să vorbim corect româneşte”

Este un proiect susţinut de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi dedicat elevilor din cinci localităţi din regiunea Lazio, în cadrul căruia se vor desfăşura cursuri de învăţare a limbii române susţinute de profesori autorizaţi LCCR (Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească). Cursurile au fost activate într-o primă fază la Rignano Flaminio şi Morlupo, având ca profesori pe doamna Niculina Toma (Rignano Flaminio) şi pe doamna Elena Enciu (Morlupo). În următoarele săptămâni, cursurile vor fi activate şi în următoarele localităţi: Aprilia, Latina şi Rieti. Pe 1 octombrie, membrii Asociaţiei, împreună cu profesorii responsabili, vor prezenta familiilor de români prezente la eveniment detalii legate de desfăşurarea cursului. Profesorii de limba română prezenţi vor da detalii cu privire la programul de studii şi repartizarea grupelor.

Detalii şi Comunicatul de presă integral pe BLOGUL PROIECTULUI

„Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora”

Este un proiect care se adresează românilor din străinătate care vor să-şi deschidă o afacere în ţară. A demarat oficial în data de 11/09/2017, în cadrul campaniei „Diaspora Start Up”, finanţată prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Proiectul, care are ca partenere în Italia Asociaţia Spirit Românesc (Roma)  şi INFOR ELEA (San Secondo di Pinerolo), este implementat de Camera de Comerţ şi Industrie Caraş Severin – lider de proiect.

În prima etapă de 12 luni a proiectului, Asociaţia „Spirit Românesc”, în calitate de Partener, va demara o campanie de informare a românilor din diaspora în legătură cu desfăşurarea proiectelor şi va selecţiona beneficiarii din cadrul comunităţii de români din străinătate.

Astfel, va fi selecționat un grup țintă, format din cel puțin 200 de persoane , care vor participa la cursurile de formare antreprenorială, finalizate prin elaborarea unui plan de afaceri. În urma unei evaluări, vor fi selecționate cele mai bune 24 de planuri de afaceri care vor primi o finanțare de maxim 40.000 de euro.

Detalii şi Comunicatul de presă integral pe BLOGUL PROIECTULUI

„O afacere pentru un viitor în ţara ta”

Este, de asemenea, un proiect care se adresează românilor din străinătate care vor să-şi deschidă o afacere în ţară, parte integrantă a programului „Diaspora Start Up”, finanţată prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Proiectul are ca partenere în Italia Asociaţia Spirit Românesc (Roma) şi este implementat de SIAB Development Srl – lider de proiect.

În prima etapă de 12 luni a proiectului, Asociaţia „Spirit Românesc”, în calitate de Partener, va demara o campanie de informare a românilor din diaspora în legătură cu desfăşurarea proiectelor şi va selecţiona beneficiarii din cadrul comunităţii de români din Italia.

Astfel, va fi selecționat un grup țintă, format din cel puțin 200 de persoane , care vor participa la cursurile de formare antreprenorială, finalizate prin elaborarea unui plan de afaceri. În urma unei evaluări, vor fi selecționate cele mai bune 25 de planuri de afaceri care vor primi o finanțare de maxim 40.000 de euro. O parte din persoanele care vor putea participa la cursuri antreprenoriale va fi identificată de către liderul de proiect, în România.

„Antreprenor în România”

Este un proiect care se adresează românilor din străinătate care vor să-şi deschidă o afacere în ţară, parte integrantă a programului „Diaspora Start Up”, finanţată prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Proiectul, care are ca partenere în Italia Asociaţia Spirit Românesc (Roma)  este implementat de Asociaţia pentru Dezvoltarea antreprenoriatului feminin– lider de proiect.  Asociaţia „Spirit Românesc”, în calitate de Partener, va demara o campanie de informare a românilor din diaspora în legătură cu desfăşurarea proiectelor şi va selecţiona beneficiarii cursurilor antreprenoriale.

*Detalii suplimentare vor fi publicate în următoarele zile pe site-ul Asociaţiei „Spirit Românesc”

Atât cursul de limbă română adresat elevilor din regiunea Lazio, cât şi cele trei proiecte adresate românilor care vor să se întoarcă în ţară, pentru a deschide o afacere folosind experienţa dobândită în străinătate, beneficiază de susţinerea Ambasadei României în Italia.

Pentru detalii: Date de contact:

Dana Ioana MIHALACHE –Coordonator activităţi partener
Asociaţia de promovare socială „Spirit Românesc” ONLUS, Roma
http://www.spiritromanesc.it / [email protected] / tel: (+39) 333.789.1516

Miruna CAJVANEANU – Responsabil comunicare: [email protected]

Facebook Comments

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

vă rog adăugați un comentariu
introduceți numele aici