Concediată pentru că a salvat o pisică fără stăpân

patrizia antonino

S-a întâmplat la Bari,  infirmiera Patrizia Antonino ia o pisică găsită fără stăpân în autobuzul cu bătrâni de la azil și este apoi concediată.

Cooperativa, a cărei angajată era, își apără decizia: „Animalul ar putea răspândi boli“. Pe internet s-a lansat imediat o petiție pentru reangajarea Patriziei.
Un gest de generozitate, care a costat-o concedierea.

Patrizia Antonino, de 43 de ani, din Bari, asistentă medicală, după ce a văzut un pisoi fără stăpân pe stradă, s-a gândit să  urce animăluțul la bordul autobuzului care transporta pacienți cu Alzheimer. Apoi, a primit o scrisoare de suspendare prin care cooperativa solicita clarificări. Patrizia Antonino, imediat după asta, a fost concediată. Pe web a început o campanie de susținere a infirmierei.
Am fost pedepsită pentru o faptă bună – se apără femeia spunându-și povestea jurnaliștilor de la Il Corriere della Sera. – Când pisica a fost urcată la bord, bătrânii au arătat imediat entuziasmat.“ Patrizia Antonino decise să-și  continue  tura, privind asistența, cu animalul la bord. Dar, Cooperativa Anthropos, angajatorul ei, informată  despre episod, a avut un punct de vedere diferit: ”Animalul ar putea avea boli și nu a fost ținut în cușca prevăzută de lege“. Apoi îi trimite scrisoarea de concediere.

Avocații femeii au introdus un apel împotriva deciziei pe care o consideră excesivă. În favoarea sa se mobilizează o întreagă comunitate pe internet, afirmându-se că a fost o pedeapsă nedreaptă pentru un astfel de gest de solidaritate. Sinteză tgcom24.  Părerea vostră, a procedat bine infirmiera sau cooperativa, concediind-o?