Concursul de rezidențiat înregistrează anul acesta un număr record de candidați

Sunt înscriși în total peste 8400 de absolvenți ai facultăților de medicină umană, stomatologie și farmacie, dar 1600 vor rămâne pe afară.

Iar spitalele din țară nu vor avea doctori la toate secțiile, pentru că tinerii nu sunt dornici să lucreze în astfel de unități sanitare, mai ales că nu sunt dotate cu aparatura necesară.
La medicină s-au înscris 6258 de absolvenți, pentru cele 4357 de locuri scoase la concursul de rezidențiat, iar în spitale sunt disponibile 274 de posturi. Culmea este că unele vor rămâne neocupate, fiind în spitale mici din provincie.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății: ”Sunt medici în centrele universitare care preferă să lucreze pe contracte de gărzi și nu în spitale mai mici. Multe rămân neocupate, dar ne plângem de lipsă. Sunt inclusiv condiții asigurate de autoritățile locale…nu se dorește”.

Și asta pentru că, spun tinerii doctori, multe dintre aceste spitale nu au aparatura necesară. Așa că peste 1600 dintre absolvenții de medicină vor deveni șomeri de lux. Pentru pregătirea lor statul a plătit peste 120 de milioane de lei.

Răzvan poate fi unul dintre ei. A terminat medicina, vrea să se specializeze în ortopedie și să lucreze într-un spital din București. Sunt disponibile însă doar 2 posturi la Cugir și Hârșova.
Răzvan Vlad, absolvent al facultății de Medicină: ”Cochetăm la un moment dat cu ideea de a face ortopedie la Sinaia.”

Reporter: E o clinică acolo?
Răzvan Vlad: ”E mult spus..e foarte superficial..”
Cea mai mare concurență este anul acesta la stomatologie: aproape 4 candidați pe un loc.
Examenul de Rezidențiat va avea loc duminica viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.